Uluslararasi ne demekdir?

Yardımlaşmanın anlamı ne demek?

Yardımlaşma kelimesi bir kişiye ya da bir canlıya kişilerin bir konuda yardım etmesine verilen isimdir. Yardımlaşma Türk Dil Kurumuna göre yardımlaşmak işi olarak ifade edilmektedir.

Lehinde ne demek?

Lehinde kelimesinin anlamı bir kişi ya da bir durum karşısında taraf olma anlamlarında kullanılır. Lehinde, o kişinin ya da durumun tarafında olmak anlamındadır.

International ne demek?

İngilizce bir kelime olan “international” Türkçe’de; Sıfat olarak kullanıldığında; “uluslararası, milletlerarası” anlamına gelmektedir.

Evrensel Sonuç ne demek?

Evrenle ilgili. Bütün insanlığı ilgilendiren, âlemşümul, cihanşümul, üniversal. Dünya ölçüsünde, dünya çapında.

Kısaca küreselleşme nedir?

Küre ile ilgili olan. Küre biçiminde olan, kürevi. Dünya ölçüsünde geniş bir bakış açısıyla benimsenen, global.

Yardımlaşma nedir örnekler?

Gözü görmeyen kişiyi karşıya geçirmek. Yaşlılara herhangi bir konuda destek çıkmak. Maddi durumu iyi olmayan kişilere birşeyler götürmek, vermek. Hayvanları beslemek ve onlara sahip çıkmak.

Yardımlaşma ve dayanışma anlamı nedir?

Dayanışma bir topluluğu meydana getiren duygu, düşünce ve ortak çıkarlar konusunda insanların birbirine destek olması, karşılıklı bağlanması anlamına gelir. Toplumsal dayanışma ise, toplumun kurum ve kuruluşları ile ortak değerlerde birleşmesi, yardımlaşması ve birlikte hareket etmesi anlamına gelir.

Lehine ve aleyhine ne demek?

Bu kelime ise bir olayın kişinin zararına sonuçlanması anlamına gelir ve lehine ifadesinin aksine olumsuzluk anlamı vardır. Bir kişi karşısındakine “Bu iş senin aleyhine sonuçlanabilir” dediğinde, olayın olumsuz sonuçlarına karşı uyarıda bulunduğu anlamına gelir.

Lehine nedir TDK?

Kişinin yanında olmak, yanında bulunmak, taraf olmak anlamına gelen lehine kelimesi TDK sözlüğünde de bu şekilde yer almaktadır.

Enternasyonal olmak ne demek?

Sosyalizm. Enternasyonalizm aynı zamanda genel olarak sosyalizmi veya sosyal demokrasiyi savunan kişilerin kendilerini tanımlamak için kullandıkları bir tanımdır. Ayrıca Enternasyonal adıyla dünya sosyalizminin ortak marşı sayılan bir şarkı bulunmaktadır.

Interasyonel ne demek?

internasyonal ünite Uygun ısı, pH ve substrat konsantrasyonunda bir dakikada bir mikromol substratın ürüne dönüştürülmesini katalize eden enzim miktarı, IU, İU, ünite.

Evrensel ne anlama gelir?

Evrensellik, anlayış düzleminde, hem bilgi hem de siyasal alanlarda genel geçer ilkelerin var olduğunu öne süren ve bu ilkelerin her yerde mutlak geçerliliğini savunan bir anlayış biçimidir.

Evrensel ne demek türkçe?

12) Evrensellik: Yazıda, insanların ortak duygu ve düşüncelerini yansıtabilen, tüm dünyaya seslenebilen anlatımı ifade eder.

Felsefi açıdan küreselleşme nedir?

Küreselleşme (Felsefe) Hakkında Detaylı Bilgi Modernizasyon sürecinin bir parçası olarak özellikle yirminci yüzyılın son çeyreğinde ve doğu bloğunun yıkılmasından sonra tek kutuplu bir dünyada zuhur eden kültürel sistemine, dünyanın somut bir biçimde tek bir bütün olarak yapılaşması sürecine verilen ad.

Bölgeselleşme ne demek?

Bölgeselleşme (regionalization) ise: bölgesel ekonomik entegrasyonlar yoluyla bölge içi ticaret, yabancı dolaysız yatırımlar ve ticari düzenlemelerle belli bir bölgede bölge içi ekonomik bağımlılığın derinleştirilmesi olarak tanımlanmaktadır.