Bisiklet işareti ne anlama gelir?

Trafik levhasında bisiklet işareti ne anlama gelir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Bisiklet yolunun anlamı nedir?

Karayolunun, sadece bisikletlilerin kullanmalarına ayrılan kısmıdır.

Mavi yuvarlak içinde bisiklet işareti ne anlama gelir?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TT-38a: Bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir.

Bisiklet Geçebilir levhası nedir?

Bisiklet Geçebilir levhası, bir bisiklet yolunun Bisiklet Geçebilir levhasının konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenini dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılabilir.

Bisiklet yolu levhası nasıl gösterilir?

Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.

Trafikte H levhası ne anlama gelir?

Durak İşareti: Konulduğu yol kesiminde yolcu indirme-bindirme durağı olduğunu bildirir. Durak Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac’dan üretilmiştir.

Dikkat levhasının anlamı nedir?

Dikkat Levhası T-20; yol üzerinde tehlike uyarı işaretleri ile belirlenen tehlikeler dışında kalan diğer tür tehlikelerden birisinin varlığı hakkında uyarıda bulunmak amacıyla kullanılır.

Mavi bisiklet yolu ne demek?

(16) Bisiklet yollarının, taşıt yolu kavşak geçişleri ile örtüşen kesimleri uzun ömürlü ve kaydırmaz özellikte mavi renkli boya ile boyanır ve bu kesimlerde bisiklet yolunun sağında ve solunda 50×50 cm ebatlarında kesikli beyaz çizgi kullanılır.

Daire şeklindeki levhalar ne anlama gelir?

Trafik işaretleri üçgen şekilli, daire ve kare şeklindedir. Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Bisiklet giremez levhası ne işe yarar?

Bisiklet giremez levhası adından da anlaşılacağı üzere bu yola bisikletin giremeyeceğini belirtir. Mecburi bisiklet yolu levhasında bisikletli için özel bir yol olduğu bu yoldan başka aracın geçemeyeceği ve bisikletlinin mutlaka bu yoldan gitmesi gerektiği anlatılmaktadır.

Mavi kare trafik levhası ne anlama gelir?

Durma ve park etme ile ilgili işaretler mavi renklidirler.

İşaret levhaları nelerdir?

İŞARET LEVHASI: Sabit veya taşınabilir bir mesnet üzerine yerleştirilmiş ve üzerindeki sembol, renk ve yazı ile özel bir talimatın aktarılmasını sağlayan trafik tertibatıdır.

Bilgilendirme amaçlı trafik levhaları hangi şekildedir?

Trafik işaretleri üçgen şekilli, daire ve kare şeklindedir. Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Dikkat işaretini görünce ne yapmalıyız?

Bu işareti görünce hız azaltılır, diğer araçlarla takip mesafesi artırılır.Ani ve sert fren yapılmaz. Sürücülerin yaya geçidine yaklaştığını bildirir.

Mavi renkli trafik levhaları ne anlama gelir?

Tehlike uyarı işaretleri ise genellikle kırmızı renkli ve üçgen içerisinde olurlar. Durma ve park etme ile ilgili işaretler mavi renklidirler.