Topkapı Sarayı giriş ücreti kaç tl’dir?

Topkapı Sarayı giriş kimlere ücretsiz?

Topkapı Sarayı‘na ücretsiz giriş yapabilenler:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 18 yaş altı olanlar.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 65 yaş üstü olanlar.
  • Gaziler ve ona refakat eden ailesi.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı engelliler ve refakatçısı
  • TSK’da görevli er ve erbaşlar.

Topkapı Sarayı Müze Kart ile girilir mi?

NOT: MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi, içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası ve İstanbul Sinema Müzesi geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.

Milli Saraylar kimlere ücretsiz?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenlere, emekli öğretmenlere, 6326 Sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu uyarınca Bakanlığımız tarafından ruhsatname verilen eylemsiz turist rehberlerine, 18 yaşın üzerindeki öğrencilere, Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı …

Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti kimlere indirimli?

Dolmabahçe Sarayı Müzesi giriş ücreti 50 TL’dir. Dolmabahçe Sarayı‘nda müzekart yalnızca Harem Dairesi bölümünde geçerlidir. Bunun sebebi, Dolmabahçe Sarayı‘nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na değil, TCMB Milli Saraylar’a bağlı olmasıdır.

Topkapı Sarayı bayramda ücretsiz mi?

4 Haziran Salı günü 13:00-19:00 saatleri arasında yarım gün açık olan Topkapı Sarayı, 5-6 Haziran tüm gün açıktır. Topkapı Sarayı‘na girişler Ramazan Bayramı’nda ücretlidir.

Dolmabahçe Sarayı indirimli bilet nedir?

2021 yılından bu yana Dolmabahçe Sarayı ve Milli Saraylara bağlı pek çok sarayda Müzekart geçerli hale geldi. Bileti Harem, Selamlık ayrı ayrı veya Harem+Selamlık şeklinde alabiliyorsunuz. Türk Vatandaşları için biletler %50 indirimli satılıyor. 65 yaş üstündekilerden bilet ücreti alınmıyor.

Müzekart Galatada geçerli mi?

Galata Kulesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanması sebebiyle, girişte müzekart geçerlidir.

Müze Kart iki kişi kullanabilir mi?

Cevap 7.Müzekart sahibi dışında kişiler tarafından kullanılamaz. Çalınması yada kaybolması halinde en yakın Müzekart Basım İstasyonundan 70 TL karşılığında yeniden temin edilebilir.

Milli Saraylar ücretsiz mi?

DOLMABAHÇE SARAYI GİRİŞ ÜCRETLERİ Dolmabahçe Sarayı Selamlık, Harem, Milli Saraylar Resim Müzesi: Yabancı ziyaretçiler için 200 TL, yerli ziyaretçiler için 80 TL, indirimli biletler ise 20 TL. Okul Öğrenci Grupları: 10 TL.

Aya irini kimlere ücretsiz?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 5203 Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri, KKTC vatandaşları ve Türkiye’de yerleşik “Yabancı Kimlik Numarası” sahibi kişiler tarafından edinilebilen Müzekart; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler, Göreme Örenyeri Karanlık Kilise …

Dolmabahçe Sarayı 18 yaş altı ücretsiz mi?

İstanbul boğazının eşsiz güzelliği içerisinde yer alan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yönetildiği bir saraydı. Günümüzde ise saray, müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor….Dolmabahçe Sarayı Giriş Ücreti 2022.

Bilet Türü Ücret
Selamlık Tam 50 TL
0-6 Yaş arası için ücretsiz. Ücretsiz

Bayramlarda müzeler ücretsiz mi?

SORU-2: Milli Bayramlarda Müze ve Örenyerlerine girişlerde ücret alınıyor mu? CEVAP-2:Milli Bayramlarda, Bakanlığımıza bağlı müze ve örenyerlerinin ücretsiz ziyaret edilebilmesine ilişkin bir uygulama bulunmamaktadır.

Müze Kart ne kadar 2021?

1 yıllık olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından alınabilen ve tam müzekart olarak bilinen kartın ücreti, 60 TL’dir. Not: Müze kart fiyatı 2021 yılında 60 TL’ydi.

Dolmabahçeyi gezmek ne kadar sürer?

Dolmabahçe Sarayı Ziyaret Gün ve Saatleri Pazartesi ve Perşembe hariç her gün 09:00-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 15:00’ten sonra Harem’e ziyaretçi almıyorlar, girdikten sonra gezmek 1 saat sürüyor çünkü. Ziyarete gitmek için geç kalmamakta fayda var.

Dolmabahçe Müze Kart geçerli mi?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı tüm saray, köşk ve kasırlarda, aşağıdaki istisnalar hariç olmak üzere, Müze Kart geçerlidir. Topkapı Sarayı salı, Dolmabahçe, Beylerbeyi Sarayı, kasırlar, köşkler ve Resim Müzesi ile Beykoz Cam ve Billur Müzesi pazartesi günü ziyarete kapalıdır.