Topkapı Sarayı saat kaça kadar açık?

Topkapı Sarayı giriş kaç para?

Topkapı Sarayı Müzesi Bilet Fiyatları 2022 Topkapı Sarayı‘na giriş ücreti için 60 TL ödemeniz gerekiyor. Harem bölümü için 40 TL, Aya İrini Müzesi için de 30 TL karşılığında bilet alabilirsiniz.

Topkapı Sarayı hafta içi açık mı?

* Topkapı Sarayı Salı günleri haricinde her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açık. * Salı günleri kapalı.

Topkapı Sarayına kimler ücretsiz girebilir?

Topkapı Sarayı’na ücretsiz giriş yapabilenler:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 18 yaş altı olanlar.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 65 yaş üstü olanlar.
  • Gaziler ve ona refakat eden ailesi.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı engelliler ve refakatçısı
  • TSK’da görevli er ve erbaşlar.

Beylerbeyi Sarayı giriş ücreti ne kadar?

Beylerbeyi Sarayı giriş ücretleri aşağıdaki gibi: Tam 30 TL. Öğrenci 10 TL. Bahçe Bileti 5 TL.

Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti kimlere indirimli?

Dolmabahçe Sarayı Müzesi giriş ücreti 50 TL’dir. Dolmabahçe Sarayı‘nda müzekart yalnızca Harem Dairesi bölümünde geçerlidir. Bunun sebebi, Dolmabahçe Sarayı‘nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na değil, TCMB Milli Saraylar’a bağlı olmasıdır.

Topkapı Sarayı’na müze kartla girilir mi?

NOT: MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi, içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası ve İstanbul Sinema Müzesi geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.

Galata Kulesi Müze Kart geçerli mi?

GALATA KULESİ GİRİŞİNDE MÜZEKART GEÇERLİ Mİ? Galata Kulesi‘nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanması sebebiyle, girişte müzekart geçerlidir.

Topkapı sarayında Müze Kart geçerli mi?

Müzekart, bakanlığa bağlı bütün büyük müzelerin (Ayasofya, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti, Göreme Açıkhava Müzesi, Pamukkale Hierapolis, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi vb.) gişelerinden çıkartılabiliyor.

Dolmabahçe Sarayı kimler ücretsiz girebilir?

İstanbul boğazının eşsiz güzelliği içerisinde yer alan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yönetildiği bir saraydı. Günümüzde ise saray, müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor….Dolmabahçe Sarayı Giriş Ücreti 2022.

Bilet Türü Ücret
Selamlık Tam 50 TL
0-6 Yaş arası için ücretsiz. Ücretsiz

Beylerbeyi Sarayında Müzekart geçiyor mu?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı tüm saray, köşk ve kasırlarda, aşağıdaki istisnalar hariç olmak üzere, Müze Kart geçerlidir. Topkapı Sarayı salı, Dolmabahçe, Beylerbeyi Sarayı, kasırlar, köşkler ve Resim Müzesi ile Beykoz Cam ve Billur Müzesi pazartesi günü ziyarete kapalıdır.

Beylerbeyi Sarayı ücretli mi?

Beylerbeyi Sarayı‘na giriş ücreti tam 40 TL, indirimli ise 20 TL’dir. Beylerbeyi Sarayı hangi günler açık diyecek olursanız Pazartesi ve Perşembe günleri kapalı olduğunu belirtelim. Haftanın diğer günleri açık olan sarayı 09:00-17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı indirimli bilet nedir?

2021 yılından bu yana Dolmabahçe Sarayı ve Milli Saraylara bağlı pek çok sarayda Müzekart geçerli hale geldi. Bileti Harem, Selamlık ayrı ayrı veya Harem+Selamlık şeklinde alabiliyorsunuz. Türk Vatandaşları için biletler %50 indirimli satılıyor. 65 yaş üstündekilerden bilet ücreti alınmıyor.

Dolmabahçe Sarayı 18 yaş altı ücretsiz mi?

İstanbul boğazının eşsiz güzelliği içerisinde yer alan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yönetildiği bir saraydı. Günümüzde ise saray, müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor….Dolmabahçe Sarayı Giriş Ücreti 2022.

Bilet Türü Ücret
Selamlık Tam 50 TL
0-6 Yaş arası için ücretsiz. Ücretsiz

Müzekart Galatada geçerli mi?

Galata Kulesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanması sebebiyle, girişte müzekart geçerlidir.

Müze Kart iki kişi kullanabilir mi?

Cevap 7.Müzekart sahibi dışında kişiler tarafından kullanılamaz. Çalınması yada kaybolması halinde en yakın Müzekart Basım İstasyonundan 70 TL karşılığında yeniden temin edilebilir.