Protrusion nedir tıp?

Protrusion ne demek Diş?

Protrusion: Diş ve/veya çenelerin ileri konumda olmalarıdır. Retrusion: Diş ve/veya çenelerin geri konumda olmalarıdır.

Protruziv ne demek?

Protruziv anterior rehberlik açısı: Alt ve üst keser dişlerin kesici kenarlarının tepe noktalarını birleştiren doğru ile horizontal referans düzlemi arasındaki açıdır ve 50-70 derece arasında değişir. Sağlıklı bir okluzyonda, anterior rehberlik sagittal düzlemde kondil yoluna göre 5 veya 10 derece daha diktir.

Retrusion ne demek tıp?

1- Bir organ ya da oluşumun, normal yerine oranla arkada yer alışı; retrüsyon.

Retraction ne demek tıp?

Retraksiyon kelimesi sözlüklerde geri çekme anlamına gelmektedir. Retraksiyon kelimesi çeşitli yerlerde bu haliyle kullanılabilir. Ancak tıp içerisinde, özellikle de dişçilikte, bir doku veya organın hacminde küçülme ya da kısalma gerçekleşmesi anlamında kullanılan bir kelimedir.

Protrusion ne demek Anatomi?

Protrusion teriminin tıbbi anlamı; n. Çıkıntı, çıkık.

Diş ark nedir?

Ark teli, lip bumper, headgear gibi ortodontik aygıtlara tutuculuk sağlar. Gerilebilir elastik halkalar bütünü. Dişleri hareket ettirmekte kullanılır. Üst arka grup dişlerin, alt arka grup dişlerin iç ya da dış taraflarında sürüp fonksiyon görmesi.

Kollateral nedir tıp?

1- Normal yapısında bulunmayıp sonradan oluşan; ilave olunan; eklenen; kollateral (damar vb. ).2- İkinci derecede olan; tali. 3- Küçük yan dal; damar veya sinirin yan dalı.

Oklüzyon ne demek tıp?

Oklüzyon kelimesi İngilizce olan ” occlusıon” dan gelmektedir ve kapanma-kapanış anlamındadır. Başka bir anlatımla tıpta oklüzyon; çiğneme sisteminin kas sinir kontrolü ile oluşan karşıt dişler arasındaki herhangi bir temas ya da temasların varlığı olarak tarif edilebilir.

Intermaksiller ne demek?

İki üst çene kemiği (maxilla) arasında; intermaksiller.

Retraction ne demek Anatomi?

Retraction teriminin tıbbi anlamı; n. büzülme, çekilme bir organın evvelce bulunduğu alandan daha ufak bir yer işgal etmesi, retraksiyon.

Regürjitasyon nedir tıp?

Regürjitasyonsütün mideden ağza geri gelmesidir ve sıklıkla bebek tarafından tükürülür. Regürjitasyon kusma ile aynı değildir. Kusma sütün mideden hızla geri gelmesidir. Bebeklerde reflü ve regürjitasyon belirtileri yaygındır ve genellikle 12 aylık olunca düzelir.

Paramedian ne demek?

Orta hattın yanında, orta hatta yakın.

Diş pit nedir?

Pit: Arka grup dişlerin oklüzal yüzünde, gelişim oluklarının kesiştiği yerlerde, görülen iğne ucu şeklindeki, sivri çukurcuklara denir.

Vestibul nedir diş?

vestibuler – ön ağız girintisine doğru. lingual – dile doğru. palatinal – damağa doğru.

Kollateral Dolasim ne demek tıp?

kollateral dolasim ne demek? Ana kan damarının tıkanması halinde kanın yan kanallardan dolaşması.