Sezen Aksu ne dedi şarkısı?

Sezen Aksu olayı hangi şarkı?

Ünlü şarkıcı, besteci ve şarkı sözü yazarı Sezen Aksu‘nun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga’nın ‘Alakasız Şarkılar‘ albümünde seslendirdiği ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkı Türkiye’nin gündemine oturdu. 2017 yılında piyasaya sürülen albümdeki şarkıda geçen, “Binmişiz bir alamete.

Sezen Aksu Hazreti Adem hakkında ne demiş?

Sezen Aksu “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısında “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem‘e…” sözleri ile gündeme oturmuştu. … “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem‘e…” sözleri nedeniyle Sezen Aksu bir basın açıklaması yaptı.

Sezen Aksu şarkısı neden olay oldu?

Sezen Aksu Şahane Bir Şey Yaşamak sözleri ile olay olmaya devam ediyor. Zonguldak’ta yaşayan bir vatandaş, Sezen Aksu‘nun Şahane Bir Şey Yaşamak adlı şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva için geçen sözler sebebiyle Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sezen Aksu ne dedi ki?

Sezen Aksu‘nun, “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısında, Hazreti Adem ve Hazreti Havva hakkındaki çirkin ifadeleri sosyal medyada gündem olmuştu. “Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete” sözleriyle başlayan şarkıda, “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” ifadeleri yer alıyor.

Sezen Aksu hangi şarkısı tepki?

47 yıldır yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim” dedi. Sezen Aksu, 2017 yılında çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle tepki çekmişti.

Sezen Aksu’nun eleştirilen şarkısı hangisi?

Sezen Aksunun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısı gündem oldu. Şarkıda geçen, ‘Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e’ sözleri sosyal medyada polemiğe neden oldu.

Sezen Aksu tepkilere cevap verdi mi?

Aksu tepkilere yeni yazdığı şarkı ile cevap verdi. Avcı isimli şarkısında Aksu, “Beni öldüremezsin. Sesim, sazım, sözüm var benim. Ben derken ben herkesim.” sözlerine yer verdi.

Sezen Aksu Adem Havva ne cevap verdi?

Sezen Aksu‘nun beş yıl önce çıkan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem‘e…” sözleri nedeniyle başlayan tartışmalar sonrası açıklamada bulundu. Kendisini hedef gösterenlere şarkı sözleriyle cevap veren Aksu, “Ben avım, sen avcı, vur bakalım…” ifadelerini kullandı.

Sezen Aksu neden tepki aldı?

Beykoz’da toplanan Milli Beka Hareketi üyeleri, Sezen Aksu‘nun şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözlerinden dolayı şarkıcıyı protesto etti. Şarkıcının evinin önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup “‘Minik Cahile’ haddini bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız.

Sezen Aksu aciklama yapti mi?

Yazılı açıklama yapan Sezen Aksu, “Öncelikle bireysel veya kurumsal olarak, ayrıca TV kanallarındaki açık oturumlarda, sağduyulu açıklamalarıyla farklı açılardan ele alıp konunun anlaşılmasına çalışan, destek mesajları veren, arayan soran, tanıdığım tanımadığım tüm dostlarıma teşekkür ederim” dedi.

Sezen Aksu neden tepki aldi?

Beykoz’da toplanan Milli Beka Hareketi üyeleri, Sezen Aksu‘nun şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözlerinden dolayı şarkıcıyı protesto etti. Şarkıcının evinin önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup “‘Minik Cahile’ haddini bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız.

Sezen aksuya neden tepki yagiyor?

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Şahane Bir Şey Yaşamak adlı şarkısında söylediği “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” cümlesi nedeniyle, ülke gündemine oturdu. Sosyal medyada tepkilerin odağında olan Aksu’ya ünlü isimlerden destek gelmeye başladı.

Sezen Aksu’nun tepki çeken şarkısı ne zaman yazıldı?

Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkıda geçen bazı sözler nedeniyle hedefe konulmuş, “Adem ve Havva’ya hakaret edildiği” iddiasıyla kendilerine Milli Beka Hareketi adını veren bir grup tarafından evinin önünde protesto edilmişti.

Sezen Aksu şarkıları yasaklandı mı?

Sezen Aksu‘nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısında Hz Adem ve Havva’ya yönelik hakaretle tepkiler dinmezken, Türk Müzik Birliği televizyonu genel müdürü Amil İsmayılov Sezen Aksu şarkılarına yasak koyduklarını açıkladı.

Sezen Aksu’nun cevabı ne oldu?

Sezen Aksunun, kendisini ima ederek “Dilini koparırız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt olarak yazdığı şarkı sözleri gündeme düşer düşmez şimdiye kadar en az 50 dile çevrildi.