Pesos 100 EC ne için kullanılır?

Topas 100 EC ne kadar kullanılır?

Mevsim boyunca 4-5 uygulama tavsiye edilir. Tütünde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. 15 gün ara ile en fazla 2 uygulama tavsiye edilir. Domates, gül ve biberde ilk hastalık belirtileri görüldükten sonra, 14 gün arayla, ilaçlamaya devam edilir.

Topas 100 EC ne için kullanılır?

Bağ, gül, domates (sera), biber (sera), hıyar (sera), patlıcan (sera), tütün ve çilekte külleme hastalığı mücadelesinde tavsiye edilir.

Cricket 100 EC nasıl kullanılır?

İlaçlamayı sabahleyin veya akşam üzeri havanın çoksıcak olmadığı zamanlarda yapınız. Dekara doz için ilaçlama öncesindeilaçalama aletine ilaçsız bir miktar su koyarak belli bir alanda (100 m2)ilaçlama yapar gibi dolaşılır. Birim alana giden su miktarı belirlenerek dekarakullanılacak su miktarı hesaplanır.

Tunadis 100 EC nasıl kullanılır?

Uygulamayı sabahleyin veya akşamüzeri havanın çok sıcak olmadığı zamanlarda yapınız. KULLANIM ŞEKLİ: TUNADIS 100 EC uygulamadan kısa süre sonra bitki bünyesine alınarak yapraklara taşınır. Bu sebeple uygulamadan kısa süre sonra yağan yağışlardan etkilenmez.

Külleme ilacı nasıl kullanılır?

Külleme İlacı Ne Zaman Kullanılmalıdır?

  1. Sebzelerde sistematik ilaçlar 18-20 gün arayla, diğerleri 10 günde bir uygulanıyor.
  2. Tahıllarda külleme söz konusu olduğunda, hastalığın üst taraflara ilerlediği durumda, bayrak yaprağa bulaşın önlenmesi için yeşil aksamın ilaçlanmasına başlanıyor.

Oscar 100 Ec nasıl kullanılır?

Mevsim boyunca 14 gün aralıklarla 4-5 uygulama tavsiye edilir. Gülde Külleme; İlk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır gerektiğinde 14 gün aralıklarla devam edilir. Tütünde Külleme: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır, 15 gün ara ile en fazla iki uygulama tavsiye edilir.

Külleme ilaçları nelerdir?

Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Emerald 100 EC nasıl kullanılır?

Gülde küllemeye karşı yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk uygulama yapılmalıdır. Uygulama sabah serinliğinde, rüzgarsız ve yağışsız havalarda yapılmalı ve bitkinin tüm yüzeyi kaplanmalıdır. Kullanılan ürünün etki süresi ve hastalığın seyrine göre 14 gün ara ile uygulamalar tekrarlanabilir.

Oscar 100 Ec nedir?

OSCAR 100 EC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup G1, 3 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir.

Fungisit mantar ilacı nasıl kullanılır?

Suyla karıştırılan fungusit sonrasında el veya sırtta taşınan küçük püskürtücülerden veya traktör tarafından taşınan büyük püskürtme ünitelerinden püskürtülerek uygulanır. Toz formunda sadece bir kaç çeşit fungisit uygulanır. Fungisitler seralarda duman, sis veya aerosol (gaz şeklinde) olarak da uygulanabilir.

Küllemeye ne iyi gelir?

Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Külleme ilacı kaç günde bir yapılır?

İlaçlama zamanı ekine göre değişiyor. Sebzelerde sistematik ilaçlar 18-20 gün arayla, diğerleri 10 günde bir uygulanıyor. Tahıllarda külleme söz konusu olduğunda, hastalığın üst taraflara ilerlediği durumda, bayrak yaprağa bulaşın önlenmesi için yeşil aksamın ilaçlanmasına başlanıyor.

Fungisit mantar ilacı ne ise yarar?

fungicide), mantar ve mantar sporlarının öldürülmesinde ve kontrol altına alınmasında kullanılan kimyasallara verilen genel isimdir. Fungi kelimesinden türetilmiştir. Fungusitler tarımda verim kaybını engellemek için kullanılır çünkü mantarlar mahsulün verimini ciddi miktarda azaltabilir.

Ertar kimya ne iş yapar?

2004 yılında Çukurova’nın kalbi Adana’da kurulan Ertar Kimya; tarım ilacı, bitki besleme ürünleri ve bitki gelişim düzenleyicileri formülasyonu ve pazarlanması konularında faaliyet göstermektedir.

Doğal külleme ilacı nasıl yapılır?

Mantar için ( külleme, pas, siyah leke gibi hastalıklar) Kestiğiniz yere ispirto veya saf alkol sürün. Hasta yaprakları yakarak imha edin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ. Sprey şişe yardımı ile bitkinin tüm yapraklarının altı ve üstü yıkanacak şekilde uygulayın.