Şehirlerarası nasıl yazılır TDK?

Şehirlerarası mı şehirler arası mı?

Şehirler arası mı?” yoksa “Şehirlerarası mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Şehirlerarası şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Şehirler arası şeklinde olmalıdır.

Şehir dışı birleşik mi ayrı mı?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Seyahat kelimesi nasıl yazılır?

Seyahat nasıl yazılır? İşte cevabı… Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin doğru kullanım biçimi “seyahat” olarak dikkat çekmektedir.

Uluslar arası nasıl yazılır?

TDK‘ya Göre Uluslararası Kelimesinin Doğru Yazımı Türk Dil Kurumu kaynaklarında uluslararası kelimesinin doğru yazım şekli bitişik olarak gösterilmektedir.

Dünya dışı nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı ‘yurt dışı‘ olmaktadır.

Sıra dışı nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre sıra dışı ayrı olarak yazılmaktadır. Bu sözcük “sıradışı” olarak yazıldığında sözlükte bir anlam bulunamamaktadır. Ayrıca Türk Dil Kurumu sözlüğünde bu kelimenin uygun yazımı için bir örneğe de yer verilmektedir.

Şehir dışı ne demek?

şehir merkezine oldukça uzak olan ama o şehre bağlı sayılan yerleşim birimleri için kullanılan tanımlama..

Şehirlerde nasıl yazılır?

Bu bir yazım kuralıdır. Bulunma durumu eki olan -da / -de / -ta / -te’nin yazılışı öncesindeki kelimeye daima bitişik yazılır: Yolda, işte, evde, caddede, sokakta, şehirde, ülkede, dünyada, evrende, bende, sizde vb. örneklerde olduğu gibi daima bitişik yazılır.

Seyahati mi seyahatı mı?

Bu kelime genellikle Seyehat şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Seyahat şeklinde olmalıdır.

Hakettiği nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı ‘hak etmek’ olmaktadır. Kelimenin okunuşu esas alındığında bitişik sanılması hataya sebep olabiliyor, ancak doğru yazımı ayrı şekilde yazılmasıdır. Sözlük kaynakların tamamında da ayrı olarak yazımı ile ifade edilen kelime, yazım kılavuzunda geçerli olan ayrı şeklidir.

Ülkeler arası nasıl yazılır TDK?

Günümüzde genellik olarak bakıldığında uluslar arası şeklinde hatalı bir biçimde yazılır. Ancak bu sözcüğün doğru yazılışı değildir. Bu sözcüğün doğru bir şekilde kullanımı Türk Dil Kurumu sözlüğü kapsamında uluslararası biçiminde olmalıdır.

Devletlerarası nasıl yazılır TDK?

Kelimenin doğru yazılışıdevletler arası” şeklindedir.

Yurt içi TDK nasıl yazılır?

TDK‘ya göre ise yurt içi kelimesinin doğru yazılışıyurt içi” şeklinde olmalıdır. Yurt içi kelimesi yazım yanlışı en sık yapılan kelimelerden birisidir.

TDK nasıl yazılır?

Ayrıca TDK kısaltması te de ka şeklinde kısaltıldığı için, yine kısaltmanın ekleri yanlış olabilmektedir. Türk Dil Kurumunun Nasıl Yazılır? Burada bu kurumu ifade ederken kesme işareti ile ayırma yapılmaz. Yani; Türk Dil Kurumu‘nun yazımı yanlış iken, Türk Dil Kurumunun ifadesi doğru yazımıdır.

Sıradısı nasıl yazılır TDK?

Bu doğrultuda kelimenin mutlaka ayrı yazılması gerektiği unutulmamalıdır. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit kelime ayrı yazılmaktadır.