Tas madde mi?

Taş madde midir cisim mi?

Katı yada sıvı bir çok madde vardır. Kalem, sıra, cam, taş, odun, kömür, duvar, çanta, kitap gibi maddeler katı maddelerdir. Su, sıvı yağlar, kolonya, benzin, meyve suyu, süt, sirke gibi maddeler ise sıvı maddelerdir. Bu maddeleri görerek yada dokunarak tanıya biliriz.

Taş madde değildir doğru mu yanlış mı?

Taş, tahta ve çelik gibi birçok farklı madde katıdır. Not: Kum, tuz ve şeker gibi katı maddeler tıpkı sıvı maddeler gibi bulundukları kabın şeklini alırlar.

Tahta bir madde mi?

Tahta, ağaçların gövdelerini ve dallarını meydana getiren sert bir maddedir. İnşaat malzemesi, kâğıt ve yakıt yapımında ham madde olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tahta yalıtkan bir maddedir.

Makas bir madde midir?

Çevremizde pek çok farklı cisim bulunmaktadır. Bu cisimlerin bazıları tek bir maddeden oluşurken bazıları ise birden fazla maddeye sahiptir. Etrafımızı kullandığımız maddeler arasında ise makas, televizyon, koltuk, ayna, ayakkabı ve tarak gibi daha sayısız cisim yer alır.

Koku bir madde midir?

Koku, koku alma duyusuyla hissedilen, genelde çok küçük konsantrasyonlarda havada çözülmüş olarak bulunan kimyasal maddelerden her biridir.

Işık bir madde midir?

Işık, madde değil, bir enerji biçimidir. Madde atomlardan oluşur. Işık aslında elektromanyetik radyasyondur.

Maddeler doğada 3 halde bulunur Doğru mu yanlış mı?

Evet, aynı madde üç halde de bulunabilir. Mesela; Su sıvı haldedir. Buz suyun katılaşmış hali, su buharı ise suyun gaz halidir. Tüm maddeler atom ya da moleküllerden oluşur ve bu taneciklerin durumuna göre madde katı sıvı ve gaz halde bulunabilir.

Hangi varlıklar madde değildir?

Ses, gölge, ısı, ışık, sıcaklık, radyo dalgaları, TV frekansları gibi şeyler tanecikli bir yapıya sahip olmadıkları (hacim ve kütleleri bulunmadığı) ve (kendi başına hareket ettikleri ya da araz özelliğine sahip olup) eylemsizlik özelliği taşımadıkları için madde olarak kabul edilmezler.

Ahşap erir mi?

Standart sıcaklık ve basınçta karbonun erime noktası 3500 C’dir. Bu, deneysel olarak elde edilebilecek bir sıcaklığa düşürülebilirse, tahta eriyebilir. Bu tür koşulları yaratabilecek tesisler olmasına rağmen, bu hipotezi test eden yayınlanmış bir literatür bulunmamaktadır. Yani tahtanın erimesi mümkün değildir.

Kuvvet bir madde midir?

Kuvvet vektörel bir büyüklüktür.

Ateş bir madde midir?

Ateş bir madde değildir. Madde olabilmesi için bir kütleye sahip olan ve yer kaplayan bir cisim olması gerekmektedir. Ateş ise madde değildir. Kimyasal bir reaksiyon olarak ifade edilmesi mümkündür.

Altın bir madde midir?

Kimyasal açıdan altın hiç de ilginç bir madde değil. Diğer elementlere güçlükle tepki verir. Fakat yine de 118 farklı seçeneğin bulunduğu periyodik tabloda, insanın, para birimi olarak seçtiği tek element.

Koku duymak mı almak mı?

koku alınır. burnuyla değil de kulağıyla koklayabilenler ise kokuyu duyuyor olabilirler. bu arada böyle bişey de buldum : koku duymak (veya almak): 1) gizli tutulan bir şeyi sezmek. 2) algılamak.

Koku bir madde midir neden?

Koku dediğimiz şey tam olarak nedir? Bir maddemidir? Kokan cisimden yayılan moleküller burun alıcılarımıza ulaştığında kokuyu hissederiz. Yani bu sorunun cevabı evet ve koku maddedir.

Işık madde nedir?

Işık; foton denilen kütlesiz (ağırlıksız değil, kütlesiz) ve yüksüz atom-altı parçacıklardan oluşur. Tüm parçacıklar gibi fotonlar da dalga özelliği gösterirler. Yani bir dalga boyları ve bir frekansları vardır.