Yer altı nasil yazilir TDK?

Zemin altı nasıl yazılır?

Yer altı kelimesi, TDK‘ye göre ayrı yazılan cümleler arasındadır. Yazımı karıştırılan ayrı sözcüklerin başında gelen yer altı kelimesi, doğru olarak ”yer altı” biçiminde yazılmalıdır.

Yeraltı bitişik mi yazılır ayrı mı?

Yer Altı Kelimesi TDK’ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı ? Yeraltı kelimesi birleşik isim değil tamlamadır. Bu nedenle ayrı yazılması gerekir.

Dalga kıran nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Dalga kıran şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dalgakıran şeklinde olmalıdır.

Yeraltı sözcüğü nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yeralan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yer alan şeklinde olmalıdır.

Yer altı mağarası nasıl yazılır?

TDK‘ye göre yer altı birleşik mi yoksa ayrı mı yazılır? YER ALTI NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu’na göre ”yer altı” ayrı yazılır.

Dolmakalem nasıl yazılır TDK?

Dolma kalem mi?” yoksa “Dolmakalem mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Dolmakalem şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dolma kalem şeklinde olmalıdır.

Altı kelimesi nasıl yazılır?

Dil bilgisi kurallarına göre Türkçede birleşim isimler ayrı değil bitişik yazılır. Ancak her kuralda olduğu gibi bu kuralda da belli başlı istisnalar vardır. Türkçede somut olarak yer bildiren tüm kelimelerde ”altı” ve ”üstü” sözcükleri ayrı yazılır.

Altı nasıl yazılır?

Temel Sayılar ve Sıralama Sayıları Tablosu

Sembol Sayı Sıra
6 altı altıncı
7 yedi yedinci
8 sekiz sekizinci
9 dokuz dokuzuncu

Sugötürmez nasıl yazılır TDK?

Kelimenin doğru yazılışı “sugötürmez” şeklindedir.

Çakmaktaşı nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Çakmaktaşı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Çakmak taşı şeklinde olmalıdır.

Nato’nun nasıl yazılır?

Ancak kısaltması büyük harflerle yapıldığı hâlde bir kelime gibi okunan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltmanın okunuşu esas alınır: ASELSAN’da, BOTAŞ’ın, NATO‘dan, UNESCO’ya vb. Sonunda nokta bulunan kısaltmalarla üs işaretli kısaltmalara gelen ekler kesmeyle ayrılmaz.

Deniz altı nasıl yazılır?

TDK‘ya Göre Deniz Altı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Türk Dil Kurumuna göre denizaltı kelimesinin doğru yazılışı birlikte yazılmasıdır. Birlikte yazılma deniz ve altı kelimelerinin birleştirilmesi şeklinde olmaktadır.

Yeryüzü ve yeraltı nasıl yazılır?

YER ALTI NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu’na göre ”yer altı” ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.

Yerüstü nasıl yazılır?

Yer üstü mü?” yoksa “Yerüstü mü?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yerüstü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yer üstü şeklinde olmalıdır.

Dolmakalem nasıl?

Kartuşlu dolma kalemlere uygun kartuşlar, kalemin ilgili bölgesine takılarak hafifçe sıkılır. Böylece mürekkebin kalemin uç kısmına ulaşması sağlanır. Pistonlu dolma kalemlere ise mürekkep şişelerinden direkt olarak mürekkep aktarılabilir.