Taş gibi kadın ne demek?

Taş gibisin demek ne demek?

Çok güzel ve beğenisinin üstünde fiziki güzelliğe sahip olmasıdır.

Taş gibi kızlar ne demek?

argo’da güzel kızlara (boyu uzun, fiziği düzgün, yüzü düzgün ve genelde uzun saçlı ve genelde sarışın) kızlara denilen söz.

Taş gibi olmak ne demek?

tıp dilinde, fibrodysplasia ossificans da denen ve kaslarınızı kemikleştiren hastalık. buna yakalananlarda, örneğin boğazın etrafındaki doku kemikleşerek, yemek yemeyi imkansız hale getirmektedir. ancak hastalığın görülme sıklığı yaklaşık iki milyon kişide birdir.

At gibi kadın ne anlama gelir?

güzelliği göreceli ,ama seksiliği kesin olan ( hööh karıya gel dedirten ) dişi insan.

Bildircin gibi kiz ne demek?

Kısa boylu ve dolgun kadınlar ‘bıldırcın‘, çirkin kadınlar ‘kakanoz’ diye anılıyorlar.

Taş gibi erkek ne demek?

bir insanın sağlamlığına işaret eder bir deyim. bir erkeğe söylendiğinde “yenilmezsin, yıkılmazsın, güçlüsün, kuvvetlisin” gibi anlamlara gelip, gaza getirme görevini yerine getirir.

Yüreğime taş bastım ne demek?

bir acıya, sıkıntıya, derde, katlanmak anlamındaki deyim.

At gibi giden it gibi geri döner ne demek?

istisnaları olsa da atalarımızın yine yanılmadığını gösteren bir sözdür. it gibi giden at gibi döner sözünün ters çevrilmiş halidir. kendini güzel sanan pelinsunun onu terkeden yenisini bulan “eski” sevgilisinin arkasından defalarca söylediği sözdür. giden sevgilinin arkasından söylenen söz.

Kısrak gibisin ne demek?

Kısrak, argoda, enerjik ve seksi görünümlü genç kızlar için de kullanılır.

Bıldırcın ne demek?

Bıldırcın kelimesi Türkçe’de “Tavukgillerden, boz renkli, benekli, yurdumuzda en çok sonbaharda eti için avlanan, etinden ve yumurtasından yararlanılan göçebe kuş (Coturnix).” anlamına gelir.

Bıldırcın neye denir?

Bıldırcın, sülüngiller (Phasianidae) familyasının Coturnix, Anurophasis, Perdicula, Ophrysia cinsinden küçük yapılı kuş türlerinin ortak adıdır.

Bağrımıza taş basmak ne demek?

ülkenin genel durumunu görüp hiç ses çıkarmamak. mevcut durumları kabullenmek. ama yine de bir umut hep vardır. her dibe vuruş bir sıçrayıştır. bizde ülke olarak bu kaston sıçrayak çıkacağız ve geçiş döneminde bağrımıza taş basacağız.

Bağrını basmak ne demek?

Bağrına Basmak Deyiminin Anlamı (TDK) Bağrına basmak özellikle bir kişiyi benimsemek, onu kabul etmek ve koruyup kollamak biçiminde tabir edilir.

Argoda kısrak ne demek?

Argoda kısrak ne demek? Kısrak, dişi at demektir. Atın dişisine kısrak denir. … Kısrak, argoda, enerjik ve seksi görünümlü genç kızlar için de kullanılır.

Kısrak dişi mi erkek mi?

Erkeğine aygır, dişisine kısrak, yavrusuna tay, yumurtaları çıkarılmış, iğdiş edilmiş olana da beygir denir.