Trafik polislerinin görevi nedir?

Trafik Kontrolünde nelere bakılır?

Trafik polisinin yaptığı sabit denetlemelerde nelere bakılır

  • a) Sürücülere ait belgeler.
  • b) Sürücülerin sağlık durumlarında araç kullanmayı engelleyici bir durumun olup olmadığı
  • c) Araçlara ait belgeler.
  • d) Araçların tescil maksadı dışında kullanılıp-kullanılmadığı

Trafik polisi Ehliyette neye bakar?

Ruhsat, ehliyet, trafik sigortası gibi gerekli evrakların kontrolü için… Trafik kurallarına aykırı, tehlikeli araç kullandığınızı tespit ettiği için… Hız limitini aşıp, radara yakalandığınız için… Aracınızın trafiğe çıkmaya uygun olup, olmadığını kontrol için.

Trafik polisi araba arayabilir mi?

Polisin Araç Arama Yetkisi Kolluk güçleri, durdurdukları kişilerin üzerinde veya araçlarında kaba üst araması ve aracın görünen yerlerine bakabilir. Ancak bu amaçla kişinin üzerinde ki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemez.

Trafik polisi kaç saat çalışır?

Çünkü EGM resmi bir kurum olduğu için çalışma saatleri de resmi kurumların yönetmeliklerine göre belirlenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm il ve ilçe merkezlerinde kurumun hizmeti hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arası faaliyet göstermektedir.

Trafik polis neden TC sorar?

Kanun koyucu, ‘polis görevini yerine getirirken kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra kişilere kimliğini sorabilir’ diyor ama bu bizim hukukumuz açısından yeterli bir güvence değil. Polisin görevini yerine getirirken kimlik sorabilmesi için kesinlikle bir gerekçesi olması gerekir.

Trafik polisi ne kadar maaş alıyor?

Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira maaş alacak.

Trafiği kim denetler?

Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, Trafik Hizmetleri Başkanlığınca trafik hizmetlerinin çağdaş ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla önerilen veya katılacak temsilcilerce önerilecek önlemlerin uygulanabilirliğini tartışarak karara bağlar.

Trafik polisi nelere ceza yazar?

  • Kırmızı ışıkta geçenler 427 TL.
  • Alkollü araç kullananlar ilk yakalandığında 1.823 TL.
  • Alkollü araç kullananlar ikinci yakalandığında 2.286 TL.
  • Hız sınırını %10 – %30’a kadar aşanlar 427 TL.
  • Hız sınırını %30 – %50 arası aşanlar 888 TL.
  • Hız sınırını %50’den fazla aşanlar 1.823 TL trafik cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Polis araç durdurup arama yapabilir mi?

Ayrıca polis durdurduğu kişiye durdurma sebebine ilişkin sorular sorabilmektedir. Polis, durdurduğu kişinin üzerinde veya aracında kaba üst araması yapmaya yetkilidir.

Polis torpidoyu arayabilir mi?

Kişinin kaba üst araması yapılabilir. Ancak cepleri karıştırılamaz, eşyaların içleri aranamaz. Aracın gözle görünür yerlerine bakılabilir ancak torpido gözü, çanta içleri, bagaj ve koltuk altları gibi gözle görülmeyen yerleri aranamaz.

Polis tatili kaç gün?

Yıllık izin: Madde 102-(Değişik:31/07/1970-1327/46 md.) Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.

Polis gunde en fazla kac saat calisabilir?

Genelgeye göre, il emniyet müdürlüklerine bağlı polis merkezi amirlikleri ve resmi ekiplerde 8 saat çalışıp 24 saat istirahat sistemine tamamen geçilecek. Diğer birimlerde de bu sisteme geçilebilmesi için imkanlar dahilinde gerekli planlama ve düzenlemeler yapılacak.

Trafik polisi kimlik sorabilir mi?

Polisin Kimlik Sorma Yetkisinin Yasal Dayanağı Bu kapsamda polisin “durdurma ve kimlik sorma yetkisi” Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun 4/A maddesinde düzenlenmiş ve kamuoyuna duyrulmuştur. Polis yasada belirtilen şartların gerçekleşmesi halinde kişileri durdurarak kimlik sorma yetkisine sahiptir.

Üniformalı polis kimlik göstermek zorunda mı?

* Polisin üniformalı veya üniformasız olması fark etmiyor. Her durumda kimliğini göstermek zorunda. Avukat Kanar, “Sivil kişiden kimlik isteyen üniformalı kişi, sahte bir elbise de giymiş olabilir.

Trafik polisi ne kadar maaş alıyor 2021?

Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira maaş alacak.