Faik Somer Spor Lisesi nasıl girilir?

Spor Lisesine gitmek için LGS den kaç puan almak gerekir?

Spor liselerine öğrenci alım yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren spor lisesine başvuru için LGS ‘ye girme şartı kaldırılmıştır.

Faik Somer spor lisesi hangi otobüs gider?

Hangi Otobüs hatları Prof. Faik Somer Spor Lisesi yakınından geçiyor? These Otobüs lines stop near Prof. Faik Somer Spor Lisesi: 10, 19T, 320A, KM46.

Spor lisesi için kaç puan lazım?

Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70’i ile ortaokul başarı puanının 0’u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılır. Okulun kontenjanına göre sıralamada en yüksek olandan başlanarak öğrenci alımı yapılmaktadır.

Spor liselerinin avantajları nelerdir?

Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler. Ayrıca 18 Nisan 2019 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesi verilecek.

10 sınıfta spor lisesine geçiş yapılabilir mi?

Öte yandan MEB, bu yıl 10‘uncu sınıfa geçen lise öğrencileri arasından özel yetenekli olanlar için de sanat ve spor liselerine geçiş hakkı sağladı.

Spor Lisesi başvuru nasıl yapılır?

Başvuru Tarihleri içerisinde öğrenim görmek istediği spor liselerinden en fazla iki farklı okul müdürlüğüne e-Okul üzerinden başvuruda bulunmak. (Başvurular genelde Haziran ayının 1. ila 4. haftası arasında alınır). Başvuru süresi içerisinde İstenilen Evrakları başvuruda bulunulan okul müdürlüğüne sunmak.

2020 2021 spor lisesi başvuruları ne zaman?

26 TEMMUZ 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul sistemi üzerinden duyurulacaktır. KAYITLARIN YAPILMASI: Öğrencilerin kayıtları 26 TEMMUZ 6 AĞUSTOS 2021 tarihlerinde yapılacaktır. NOT: YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ SÜREÇLER E-OKUL SİSTEMİ ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

Spor Lisesinden mezun olunca hangi meslekler olunur?

SPOR LİSESİ MEZUNLARININ GİREBİLECEĞİ YÜKSEKÖĞRETİM BESYO LİSANS PROGRAMLARI

  • Antrenörlük Eğitimi.
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
  • Egzersiz ve Spor Bilimleri.
  • Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
  • Rekreasyon Yönetimi.
  • Spor Bilimleri.
  • Spor Yönetimi.
  • Spor Yöneticiliği.

Spor lisesi yetenek sınavında ne yapılır?

Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 (puan) üzerinden yapılır. Bu puanın % 70’i alınır. Adaydan, bando marşlarından “beş para ver” marşının ritmini, çubukları ellerine alarak trampetle çalması istenir. Adaylar 0 – 10 arasında komisyon üyelerinin her biri tarafından puan verilerek değerlendirilecektir.

10 sınıfta yetenek sınavına girebilir mi?

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, musiki ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde açık kontenjan bulunması hâlinde, sadece diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9 ve 10 uncu sınıflarından Bu Kılavuzda belirlenen esaslara göre eylül ve ekim …

Spor lisesine geçiş olur mu?

Nakli kabul eden okul müdürlüğünce öğrencinin tasdikname ve öğrenci dosyası geldiği okulundan istenir. (7) Bu okullara, resmî ve özel güzel sanatlar ve spor liseleri ile üniversitelerin bünyesinde bulunan konservatuvarlara bağlı ortaöğretim okul veya kurumlarından öğrenci nakli yapılır.

2022 spor lisesi başvuruları ne zaman?

Ankara TVF Spor Lisesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılı yetenek sınavı ön kayıtları e-okul sistemi üzerinden 14-30 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Spor Lisesi başvurusu ne zaman 2021?

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: Ön Kayıtlar 14-30 HAZİRAN 2021 tarihleri arasında E-Okul üzerinden ya da Okulumuzda oluşturacağımız ön kayıt büromuzda saat: 10.00? 16.00 arasında yapılacaktır.

Spor Lisesi 2021 ne zaman?

Yetenek Sınavı 5-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Yetenek Sınavına aday öğrenciler eşofman ve spor ayakkabı ile gireceklerdir. Aday öğrenciler sınava giriş gününü e-okul dan öğreneceklerdir. Aday öğrenciler sınava gelirken yanlarında T.C.

Anadolu lisesi mi spor lisesi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerini birleştirdi. Yeni düzenlemeyle, Anadolu lisesi statüsünde olan güzel sanatlar liselerinin yanı sıra spor liseleri de ”Anadolu lisesi” statüsüne geçti.