Gara da neler yaşandı?

Suriye Gara nerede?

Hakkari’ye bağlı Çukurca ilçesinden 35 kilometre güneyde, Suriye sınırına yaklaşık 110 kilometre mesafedeki dağlık Gara bölgesi, son yıllarda TSK ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonlarında sıklıkla gündeme geldi.

Gara ne tarafta?

Gara bölgesi, TSK’nın Irak’ın kuzeyinde yıllardır yoğun olarak operasyon yürüttüğü bölgenin onlarca kilometre batısında, Suriye sınırına ve Musul’a daha yakın bölgede yer alıyor. Aynı zamanda Hakkari’ye bağlı Çukurca ilçesinden 35 kilometre güneyde.

PKK hedefi nedir?

PKK, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeydoğusu ve İran’ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlamaktadır.

Gara şehitlerimiz nasıl öldü?

Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür.

Gara hangi ilimize yakın?

Irak’ın Kuzeyinde bulunan ve dağlık bir araziye sahip olan Gara bölgesi, Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta. Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması sebebiyle terör örgütü PKK’nın kalbi olan Kandil Dağı kadar önemli ve stratejik bir konuma sahip.

Gara nerede harita?

Gara Bölgesi Kuzey Irak’ın dağlık bölgesine verilen addır. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahip olan Gara Dağı ile Kandil Dağı arası uzak ve dağlık özelliğe sahiptir..

Gara hangi bolgede?

Gara Bölgesi Kuzey Irak’ın dağlık bölgeye verilen isimdir. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar bir öneme sahiptir.

Türkiye Gara nerede?

Irak’ın Kuzeyinde bulunan ve dağlık bir araziye sahip olan Gara bölgesi, Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta. Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması sebebiyle terör örgütü PKK’nın kalbi olan Kandil Dağı kadar önemli ve stratejik bir konuma sahip.

PKK kuruluş amacı nedir?

Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Abdullah Öcalan tarafından 1974 yılında kurulmuştur. Bağımsız bir Kürt devleti kurma amacını güder. Aralarında Avrupa Birliği, ABD, NATO, Türkiye, Suriye, Irak, İran gibi ülkelerin de bulunduğu birçok devlet tarafından terör örgütü olarak kabul edilmektedir.

PKK da Türk var mı?

Duran Kalkan (d. 1 Ocak 1954, Adana), PKK‘nın yaşayan beş kurucusundan biri ve örgütün üst düzey yöneticilerinden olan Türk kökenli militan. Günümüzde KCK Yürütme Kurulu üyesidir.

Gara da ölen vatandaşlar kim?

Ölen on üç kişinin isimleri: Hüseyin Sarı, Uzman Çavuş Sedat Yabalak, Polis Memuru. Semih Özbey, Jandarma Ast.

Garadaki şehitler ne zaman kaçırıldı?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçen hafta Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlediği operasyonda, PKK tarafından 2015 ve 2016 yıllarında kaçırılan 13 Türk vatandaşının cenazelerine ulaşıldı.

Gara Daginda ne oldu?

Gara Katliamı, 13 Şubat 2021 günü Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Pençe-Kartal 2 Operasyonu’na başlaması üzerine PKK tarafından mağarada tutulan on üç silahsız sivilin öldürülmesi olayıdır. Rehineler beş yıldan fazla süredir rehin tutuluyordu.

Gara Mağarası neresi?

Gara Katliamı, 13 Şubat 2021 günü Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Pençe-Kartal 2 Operasyonu’na başlaması üzerine PKK tarafından mağarada tutulan on üç silahsız sivilin öldürülmesi olayıdır.

Gara Mağarası nerede?

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Irak’ın kuzeyinde bulunan Gara‘da 13 Türkiye vatandaşının PKK tarafından şehit edildiği mağaranın yapısını anlattı.