Şahane Bir Şey Yaşamak kime ait?

Sezan Aksu ne demis?

sorusu merak ediliyor. Ünlü şarkıcı Sezen Aksu, “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleriyle sosyal medyada gündem olarak tepkilerin odağı haline geldi.

Şahane Bir Şey Yaşamak hangi yıl çıktı?

Sezen Aksu’nun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak‘ şarkısı gündem oldu. Şarkıda geçen, “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri sosyal medyada polemik oldu.

Sezen Aksu’nun olayı nedir?

Ankara’da dün Avukat Mikail Yılmaz öncülüğünde bir grup Sezen Aksu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yılmaz’ın Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunmasının sebebi ise Aksunun ‘dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama’ suçunu işlediği iddiasını savunması olduğu anlaşıldı.

Sezen Aksu açıklama yapti mi?

Yazılı açıklama yapan Sezen Aksu, “Öncelikle bireysel veya kurumsal olarak, ayrıca TV kanallarındaki açık oturumlarda, sağduyulu açıklamalarıyla farklı açılardan ele alıp konunun anlaşılmasına çalışan, destek mesajları veren, arayan soran, tanıdığım tanımadığım tüm dostlarıma teşekkür ederim” dedi.

Sezen Aksu Şahane Bir Şey Yaşamak ne zaman yazildi?

Sezen Aksu‘nun 2017 yılında çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geçen “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada hedef gösterilmişti.

Şahane Bir Şey Yaşamak şarkı sözleri ne zaman yazıldı?

Müziğin divası Sezen Aksu 2017 yılında yaptığı Yaşar Gaga’nın yazdığı Şahane Bir Şey Yaşamak şarkısının sözleri nedeniyle bazı kesimler tarafından linç edildi. Şarkıda geçen ‘Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya’ sözleri büyük tepki çekti. Diyanet’in de karıştığı tartışma büyüdü.

Sezen Aksu sarkilari yasaklandi mi?

Sezen Aksu‘nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısında Hz Adem ve Havva’ya yönelik hakaretle tepkiler dinmezken, Türk Müzik Birliği televizyonu genel müdürü Amil İsmayılov Sezen Aksu şarkılarına yasak koyduklarını açıkladı. …

Sezen Aksu cevap verdi mi?

“Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözleri sonrası tepkilerin odağı olan Sezen Aksu‘dan açıklama geldi. Aksu tepkilere yeni yazdığı şarkı ile cevap verdi.

Selam Söyleyin o cahil ne zaman çıktı?

Sezen Aksu’nun 2017 yılında çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sezen Aksu Adem Havva ne dedi?

“Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem‘e…” sözleri nedeniyle Sezen Aksu bir basın açıklaması yaptı. Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Aksu‘ya sert eleştiri gelmişti.

Sezen Aksu Adem şarkısı ne zaman çıktı?

‘Şahane Bir Şey Yaşamak- Cahil Adem ile Havva’ şarkısı ne zaman çıktı? : Sezen Aksu‘nun gündeme oturan Adem ve Havva şarkısı aslında yeni değil. Sezen Aksu şarkıyı 2017 yılında yaptı.

Sezen Aksu hangi şarkı ile suçlanıyor?

Şarkı sözü yazarı, besteci ve şarkıcı Sezen Aksu hakkında müzisyen Yaşar Gaga ile 2017 yılında çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki Adem ve Havva’ya yönelik sözleri nedeniyle “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” suçundan suç duyurusunda bulunuldu.

Sezen Aksu neden yasaklandı?

Ankara’da dün Avukat Mikail Yılmaz öncülüğünde bir grup Sezen Aksu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yılmaz’ın Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunmasının sebebi ise Aksu‘nun ‘dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama’ suçunu işlediği iddiasını savunması olduğu anlaşıldı.

Sezen Aksu nereden cevap verdi?

Sezen Aksu, Hz. Adem ile Havva’ya haraket suçlamalarına yeni yazdığı ‘Avcı’ isimli şarkı sözüyle yanıt verdi. Aksu‘nun yazdığı yeni şarkı 35 farklı dile çevrildi.

Sezen Aksu neden tepki aldi?

Beykoz’da toplanan Milli Beka Hareketi üyeleri, Sezen Aksu‘nun şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözlerinden dolayı şarkıcıyı protesto etti. Şarkıcının evinin önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup “‘Minik Cahile’ haddini bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız.