Suriye’de deprem oldu mu?

Suriye deprem bölgesi mi?

Suriye‘de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre merkez üssü Al-Hasakah olan deprem Diyarbakır, Mardin ve Batman ve çevre illerde de hissedildi. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılmaya devam ediyor.

Mersinde Kaç Şiddetinde deprem Oldu?

Derinliği 5,06 km olarak açıklanan deprem, Mersin, Adana, Antalya ve birçok ilden hissedildi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu. Depreme uykuda yakalanan vatandaşlar, paniğe kapılarak sokağa döküldü.

Bugün Silifke’de deprem oldu mu?

Silifke‘de saat 3 sularında deprem meydana geldi, şehir merkezinde hissedilen depremde can ve mal kaybı meydana gelmedi.

Hangi iller deprem bölgesi?

Türkiye deprem haritası incelendiğinde, deprem riskinin yüksek olduğu 1’inci gruptaki iller ise şu şekilde sıralanabilir; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova’yı, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük ve Hatay takip ederken.

En tehlikeli fay hattı nerede?

En riskli fay hatları olarak bilinen San Andreas ve Pasifik Fay Hattı dışında Türkiye’nin de üzerinde bulunduğu Kuzey Anadolu Fay Hattı da oldukça tehlikeli aktif hatlardan biri. İran’ın başkenti Tahran da bu tehlikeli hattın üzerinde bulunuyor.

Mersin depremi kaçta oldu?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, Mersin‘in Anamur ilçesine 132 kilometre uzaklıkta Akdeni açıklarında 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bilgisi paylaşıldı. Sabah saat 04.07 sıralarında gerçekleşen deprem, Kıbrıs’ta ve Akdeniz bölgesinde hissedildi.

Mersin deprem saat kaçta oldu?

AFAD’dan alınan bilgiye göre Mersin‘in Anamur ilçesi açıklarında saat 04:07’de 6.4 büyüklüğünde Deprem gerçekleşti. Derinliği 5,06 km olarak açıklanan deprem, KKTC, Hatay, Konya, Adana, Antalya ve birçok ilden hissedildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise deprem 6.2 büyüklüğünde meydana geldi.

Silifke deprem bölgesi mi?

Deprem riski haritasına göre, Mersin deprem risk sırlamasında 3. derecede yer aldı. … Namrun ve Mut fay hatları Mersin’in içinden geçen fay hatları. Ovacık, Silifke arasında Ovacık Fay hattı da var. Namrun Fay hattı dediğimiz aslında Ecemiş fay hattı bu orta Anadolu Fay zonu.

Elazığ depremi ne zaman oldu?

24 Ocak 2020 ÖÖ 9:55 GMT-82020 Elazığ depremi / Başlangıç tarihi

En çok hangi illerde deprem olur?

Yüksek Riskli Bölgeler Türkiye deprem haritası incelendiğinde, deprem riskinin yüksek olduğu 1’inci gruptaki iller ise şu şekilde sıralanabilir; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova’yı, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük ve Hatay takip ederken.

Hangi iller deprem riski altında?

Risk altındaki bu iller; Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Kütahya, Eskişehir, Konya, Aksaray, Tokat, Kayseri, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Erzurum, Erzincan, Hakkari ve Bingöl’dür. 24 kentimizin yanı sıra, 80’i aşkın ilçemiz de doğrudan fay hatları üzerindedir.

Ağrı kaçıncı deprem bölgesi?

Deprem riski yüksek olan iller (2.grup) Malatya, Adana, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Ağrı, Çankırı, Çorum.

Deprem riski en az olan bölgemiz neresidir?

Deprem riskinin en düşük olduğu grup ise 4. ve 5.grupta yer alıyor. Bu doğrultuda Sinop, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Kırklareli en düşük riske sahip iller arasında yer alıyor.

Akdeniz’de deprem saat kaçta oldu?

AFAD, Akdeniz‘de Kıbrıs Adası açıklarında saat 00.03’te 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

11 Ocak 2022 Mersin’de deprem oldu mu?

İşte 11 Ocak 2022 son depremler. Gece saat 04.07 sularında Akdeniz açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. AFAD, Akdeniz’de Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Burdur ve Konya’da da hissedildiğini duyurdu.