Konya şehir hastanesinde hangi bölümler var?

Şehir hastanelerinde muayene ücreti ne kadar?

Hastalar ayrı bir ücret ödeyecek mi diye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da sordum. ”Hastanemiz çok lüks olduğu için hastalar önce ayrıca para ödeyecek miyim diye endişe ediyor. Rahat olsunlar, herhangi bir ödeme yapmayacaklar” dedi. Rahat olun, ayrıca bir ödeme yapmayacaksınız.

Konya Şehir Hastanesi randevusuz gidilir mi?

İlk etapta 838 yatak olarak hizmet vermeye başlayan şehir hastanesinde bu hafta itibariyle sadece randevusuz gelen hastalar alınacak. Şehir Hastanesinde açıklamalarda bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr.

Konya şehir hastanesinden nasıl randevu alınır?

Konya Şehir Hastanesi internetten randevu alma İnternetten randevu almak istiyorsanız yukarıda sol üst köşede bulunan randevu al butonuna basın. Ayrıca www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adreslerine giriş yaparak da randevu alabilirsiniz.

Konya Şehir Hastanesi kime ait?

Bir YDA Group iştiraki olan ATM Sağlık Konya Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından yapılan Konya Şehir Hastanesi PPP (Kamu-Özel İşbirliği) Modeli ile hayata geçirilmiştir.

Şehir Hastanesi ile devlet hastanesi arasındaki fark nedir?

Çünkü devlet hastanesi değildir. Şehir hastaneleri, bedelsiz olarak şirketlere tahsis edilen Hazine arazileri üzerine şirketler tarafından yapılır. Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı kiracıdır. Mülkün sahibi olan şirketlere Sağlık Bakanlığı en az 25 yıl boyunca kira ve bina bakım parası öder.

Devlet hastanelerinde ücret alınıyor mu?

Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücretleri, muayene olunacak bölüme göre değişiklik göstermektedir. Sigortası olmayan kişiler devlet hastanelerinde en az 30 TL, en fazla ise 50 TL olacak şekilde ücretlerini ödeyip muayene olabilirler.

Konya şehir hastanesinde kaç kişi çalışıyor?

Konya Şehir Hastanesi‘nde 61’i öğretim görevlisi, 366’sı uzman doktor, 213’ü asistan ve 26’sı pratisyen doktor olmak üzere toplamda 666 hekim görev yapıyor. Bin 513’ü ebe-hemşire olmak üzere diğer sağlık çalışanları ile birlikte bu sayı toplamda 2 bin 700’e çıkıyor. Konya İl Sağlık Müdürü Prof.

Şehir hastanelerinde ameliyat ücretli mi?

Hastalar ayrı bir ücret ödeyecek mi diye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da sordum. ”Hastanemiz çok lüks olduğu için hastalar önce ayrıca para ödeyecek miyim diye endişe ediyor. Rahat olsunlar, herhangi bir ödeme yapmayacaklar” dedi. Rahat olun,ayrıca bir ödeme yapmayacaksınız.

Şehir hastanelerinden nasıl randevu alınır?

Ankara Şehir Hastanesi’nden randevu almak için ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.

Hastane Randevu Nasıl Alınır?

MHRS Randevu alma ana kanalları şu şekildedir: *ALO 182 çağrı merkezi, *MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), Ayrıca hastanemiz web sitesi Anasayfa bölümünde Mhrs Web sitesine yönlendiren link bulunmaktadır.

Konya Şehir Hastanesi özel mi devlet mi?

Şehir hastanelerinin devlet hastanesi olmadığının altını çizen Yılmaz, “Şehir hastaneleri, bedelsiz olarak şirketlere tahsis edilen Hazine arazileri üzerine şirketler tarafından yapılıyor. Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı kiracı konumunda yer alıyor.

Konya şehir hastaneleri kaç yıl işletilecek?

Proje kapsamında üç hastanenin inşası başladı. Yükleniciler, proje kapsamında kampüsleri ve hastane binalarını inşa edecek ve 25 yıl süreyle uygun biçimde kullanımı konusunda sorumlu olacak. İşletme süresi boyunca işletmeciler, kamudan kira bedeli alacak, ayrıca kampus içindeki ticari alanlardan gelir elde edecek.

Üniversite hastaneleri özel mi devlet mi?

Bu konuşmaları bir tarafa koymak lazım. Sağlık Bakanlığı hastaneleri de üniversite hastaneleri de bizim. Hepsi bu toplumun malı, hepsi de kamu hizmeti üretiyor.

Şehir hastanelerinin amaci nedir?

Devletin Türkiye’nin bütün kentlerinde hastahaneleri varken, bunları kapatacak ve özel şirketlere yüksek bedellerle lüks hastaneler yaptıracak. Bunu yapan şirketlere; ücretsiz arazi, kazanç garantisi ve çalışanlarıyla birlikte elindeki hastaneleri verecek.

Devlet hastanelerinde muayene ücreti ne kadar?

Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücretleri, muayene olunacak bölüme göre değişiklik göstermektedir. Sigortası olmayan kişiler devlet hastanelerinde en az 30 TL, en fazla ise 50 TL olacak şekilde ücretlerini ödeyip muayene olabilirler. Aynı zamanda gidilen bölümde muayene ücreti dışında ek bir ücrette çıkabilir.