Güvence nedir bulmacada?

Yiğitlik bulmacada ne demek?

Yiğitlik kelimesinin 6 harfli karşılığı bulmacalarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. 6 harfli karşılığı ” şecaat” olarak bilinmektedir. Yiğitlik kelimesinin 7 harfli 2 karşılığı bulunmaktadır. Bunlar ” hamaset ve cesaret” şeklindedir.

Aklama ne demek bulmaca?

Aklama kelime anlamı olarak temize çıkarma anlamına gelmektedir. Bulmacada sorulan soruların cevapları da genellikle kelimelerin eş anlamları veya aynı anlama gelen kelimeleri olmaktadır. Bu nedenle aklama sorunun bulmacadaki cevabı 4 harfli ise ” ibra ” kelimesi yazılabilir.

Görünen ne demek bulmaca?

Batıni ile zıt anlamlı olan zahiri ise görünen anlamına gelir. Zahiri ile aynı kökten gelen zuhuri sözcüğü dışa vurulan, görünen ve izah edilen demektir.

Gereksiz söz ne demek?

Diğer Cevaplar Laklaka kelimesinin eş anlamı anlamsız kelimesidir. Laklaka kelimesinin eş anlamlısı gereksiz söz bulmaca cevabı olarak kullanılabilmektedir. Afaki cevabının eş anlamlıları hayali, nesnel, dereden tepeden, gelişigüzel ve objektif kelimeleridir.

Bulmacada bunama ne demek?

Orijinali ”dementia” şeklinde yazılan sözcük, akli melekelerini tam olarak yerine getirememek anlamına gelir. Bazı bulmacalarda bunama sözcüğünün cevabı Frengi’dir.

Alçak gönüllülük ne demek bulmaca?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan tevazu sözcüğü ”vaz” kökünden türetilmiştir. Vaz, insanın kendi nefsini aşağılaması ve kibirden uzak durması demektir. Tevazu sahibi olan kişiler mütevazi olarak nitelendirilir.

Bulmacada sancak ne demek?

Sancak bulmacasının dört harfli cevabı liva kelimesidir. Sancak bulmacasının altı harfli tek bir cevabı bulunmaktadır. Sancak bulmacasının altı harfli cevabı bayrak kelimesidir.

Golgelik bulmacada nedir?

Bulmacalarda gölgelik sorusuna verilebilecek 7 harfli tek cevap SAYEBAN’dır. Farsçada saye gölge, ban ise koruyan anlamına gelir. Kelimenin sözlük anlamı gölgeli ve korunaklı yerdir.

Kas grubu zayıflığı are mi?

Kas grubu zayıflığı teriminin bulmaca çeşitlerinde en çok karşımıza çıkan cevabı ” Miyasteni ” cevabıdır.

Lübnan’ın plakası nedir?

Lübnanın uluslararası plaka işareti RL harfleridir.

Tapınma kuralları ne demek?

Akait, ibadet ederken dikkat edilmesi gereken kurallar anlamına gelir. Sözlük anlamı imanın esasları ve yükümlülükleri olan itikat, dilimize Arapçadan geçmiştir.

Kimsesiz ne demek bulmaca?

Kimsesiz kelimesinin 5 harfli birden çok karşılığı bulunur. Bu kelimeler “bikes”, “garip”, öksüz”, “göbel”, “abalı”, “ıssız” şeklindedir.

Bunama belirtileri nelerdir?

Orta evrede hafıza kaybında artış, uygunsuz kelime kullanma, öz bakım yeteneklerinde bozulma, kişilik değişiklikleri, gece ve gündüzü katıştırma, geceleri artan huzursuzluk ve uykusuzluk, akraba/arkadaş hatırlayamama, iletişim zorluğu, gezinme, halüsinasyon, huzursuzluk ön plandadır.

Bunama ne demek?

Halk arasında bunama adı verilen demans kelimesi, Latince’deki kullanım biçimiyle “yerleşmiş, varolan, edinilmiş olan zihnin sonradan yitirilmesi” anlamını taşımaktadır.

Alçak gönüllü olmak ne demek?

Alçak Gönüllü Olmak deyiminin TDK sözlüklerinde anlamı şu şekilde belirtilmiştir: – Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, başkalarını küçük görmeyen, büyüklenmeyen, mütevazı, tevazulu kimse.