Anafarta ne demek anlamı?

Ufkun ne demek TDK?

Ufku ne demek TDK? sf. İleriyi görebilen, bakış açısı geniş olan (kimse).

Tekmil ne demek turkce?

Tekmil kelimesi Türkçe’de “tamamlama, eksiksiz kılma” anlamına gelir.

Misal nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu açısından misal kelimesine karşılık olan, ‘Örnek’ sözcüğü öne çıkıyor. Yani herhangi bir olay ya da durumu üzerine bir şeyler söylemek istediğinde, örnek vermek maksatlı misal kelimesi değerlendirilmektedir. Herhangi bir cümleye, ‘Örneğin’ diye başlamak ile beraber, ‘Misal‘ diye de başlanabilir.

Kıvanç duygusu nedir?

1) övünmek; 2) sevinmek, mutlu olmak: “Daha sonra olacakları harfiyen bilmeme rağmen, ben bile kıvanç duyardım o an orada bulunmaktan.” -E.

Sofa evin neresi?

– Evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer, hol, – Evlerin önünde yer alan geniş balkon, – Cami girişlerinde kapının her iki yanında bulunan kısım, Bu şekilde alana bağlı olarak farklı yerler için sofa kelimesi kullanılabilmektedir.

UFUL UFUL ne demek?

Uful kelimesinin iki anlamı var. Birinci anlamı ‘yıldızın batması’ . İkincisi ise mecazi anlamda kullanılan ‘ölme’ .

Askeri tekmil ne demek?

Tam tekmil, ‘Tam duruma getirme, sona erdirme ya da bitirme’ gibi anlamlara üzerinden ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Askerde herhangi bir durum ile ilişkili olarak tam bir bilgi vermek şeklinde öne çıkmaktadır. Ayrıca askerlerin nöbet değişimi kapsamında da yine dile getirdiği bazı kalıplar cümleleri anlatır.

Askerlikte tekmil nedir?

’emret komutanim’siz kismina künye okumak denir. aslında bir görevi bitiren askerin komutana gidip: “himiniler gubardatılmıştır!” * şeklinde rapor vermesidir. ancak her nedense uygulamada askerlerin komutanlarına kısa künyelerini okumalarına tekmil vermek denir.

Misalkelimesinin eş anlamlısı nedir?

Misal kelimesi Arapça’dan gelmektedir. Anlam olarak bir şeye benzeyen nesneyi, ya da durumu anlatmak için kullanılmaktadır. Eş anlamlısı olarak da dört adet kelime bulunmaktadır. Bunlar örnek, benzer, ve gibi kelimeleridir.

Hürüm ne demek TDK?

Başkasının kölesi olmayan, hür. Siyasi bir güç tarafından denetlenmeyen, engellenmeyen.

Kıvanç ne demek tahmin?

Kıvanç övünç anlamına gelmektedir. Övünmek, sevinç duymak, gurur duymak anlamlarına gelir.

Kıvanç duydum ne demek?

Mutlu olmak, sevinmek.

Mimaride sofa ne demek?

Sofa, odalar arası sirkülasyonun sağlandığı ortak alandır. Bulunduğu yöreye göre; hayat, sergâh, seyvan, aralık, serge, hanay, divanhane gibi adlar da alır. Oda geçişlerinde kullanılmayan yan kısımlar, hafifçe yükseltilerek sedir, seki olarak adlandırılan oturma elemanlarına ayrılmıştır.

Sofa ev nedir?

Evlerde oda kapılarının açıldığı ve eskiden ev halkının birlikte oturduğu, yemek yediği genişçe bölüm, hol. Sofa, odalar arası ortak bir mekandır.

Ufûle ne demek?

(yıldız için) batma. Batmak, kaybolmak.