Spontane hangi anlama gelir?

Spontan davranma ne demek?

Spontan olmak, kendi düşünce ve fikirlerine göre doğal ve samimi bir şekilde hareket edebilme yeteneği gerektirir. Bunun orijinal veya yaratıcı şeyler yapmakla ilgisi yoktur, spontan olmak kişinin sözleri ve davranışlarıyla kendini olduğu gibi göstermesidir.

Sponton ne demek?

Gençlerin severek kullandığı ve sosyal medyada sıklıkla karşılaşılan spontane kelimesi; kendiliğinden gelişen, aniden ortaya çıkan, plansızca yapılan, anında beliren veya anlık gibi anlamlara gelmektedir.

Spontane nedir tıp?

Spontaneous teriminin tıbbi anlamı; a. Kendi kendine olan, spontan.

Spontane çekim ne demek?

Spontane; anlık gelişen, kendiliğinden olan, anında yapılan gibi anlamlara gelmektedir.

Spontane yaşamak ne demek?

Spontane kelimesi; aniden ortaya çıkan, beklenmeyen, plansızca yapılan eylemleri kapsar. Bazı zamanlarda hayatımızda beklenmedik şeyler olabilir. Bu bir iş değişimi olabilir, kişisel hayat ya da sosyal hayattaki ani değişimler de olabilir.

Spontane dayanışma ne demek?

bir insan topluluğunun bir konu hakkında reflekslerinin dayanışmaya dönüşmüş hali.

Provoke etmek ne demek?

1. anlamı “Kışkırtmak” anlamındaki provoke etmek birleşik fiilinde kullanılır. 2. anlamı harekete geçirmek; provoke tahrik et, küs- provokingasaba dokuprovokinglykızdıracak şeki; sebep olbe provoked kızmak; teşvik etmek, tahrik etmek, dürtmek; kızdırmak, öfkelendirmek, sinirlendirmek.

Spontane ilişki nedir?

Tüm bunlar hazırlanmış, doğallıktan uzak seksiliktir. Oysa devir, spontane seks devri. Yani üzerinde çalışılmış, önceden hazırlanmış görüntüden ziyade; konuşma, davranış, bakış, nefes alıp verişler ve ilişki kurma esnasındaki doğal davranışların içerdiği seks unsurlarını yakalamaya çalışın.

Spontan ne demek sağlık?

Herhangi bir dış etki olmaksızın, kendiliğinden, kendi kendine meydana gelen şeyler için kullanılır.

Spontan ilişki nedir?

bir anda insanin basina gelen iliski.

Spontane ne demek okunuşu?

Spontane kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. TDK spontane kelimesinin anlamını “anlık” ya da “kendiliğinden” şeklinde tanımlıyor. Spontan kelimesi de çok sık kullanılıyor. Ancak spontan kelimesinin TDK’da bir karşılığı yok; doğru kullanım spontane.

Spontane Dayanışma Nedir?

bir insan topluluğunun bir konu hakkında reflekslerinin dayanışmaya dönüşmüş hali.

Ilişkilerde spontane ne demek?

Özellikle sanal iletişim mecralarında karşımıza sıkça çıkan bir kelime. Spontane kelimesinin Türkçe anlamına gelince. Spontane kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. TDK spontane kelimesinin anlamını “anlık” ya da “kendiliğinden” şeklinde tanımlıyor.

Spontane ne demek cümle içinde?

Kendi kendine ve kendiliğinden olan anlamlarına gelir. Spontane cümle içinde kullanımına baktığımızda şöyle bir örnek verebiliriz; “Her şey spontane gelişti.” Bu cümle olayların kendiliğinden geliştiğini ve anlık bir durum neticesinde olduğunu belirtir.

Provoke etmek ne demek TDK?

1. anlamı “Kışkırtmak” anlamındaki provoke etmek birleşik fiilinde kullanılır.