Ismail Hakkı Tonguç eşi kimdir?

Tonguç gerçekte kimdir?

Platformun yaratıcıları, aynı zamanda Tonguç‘la öğretmenlerine ses veren Talha Doğan ile Mehmet Tuğutlu ve platformun proje koordinatörü Emre Öztemir, Tonguç Akademi’yi anlattı. Tonguç kim? Talha Doğan: Tonguç çocukların kafalarında hayal ettikleri saf ama zeki, yaramaz ama terbiyeli, karikatürize bir tip.

Ismail Hakkı Tonguç ne zaman öldü?

24 Haziran 1960İsmail Hakkı Tonguç / Ölüm tarihi

Dr Engin Tonguç kimdir?

Engin Tonguç 1951’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1953-1958’de Almanya’da Hamburg Tıp Fakültesi’nde iç hastalıkları uzmanlık öğrenimi gördü. Türkiye’ye döndükten sonra 1964’e kadar işyeri hekimlikleri yaptı. 1964’de SSK Ankara Ulus Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak çalışmaya başladı.

Ismail Hakkı Tonguç nerede doğdu?

Turtukaya, Bulgaristanİsmail Hakkı Tonguç / Doğum yeriTurtukaya, Bulgaristan’ın Silistre ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Şehir, Tuna Nehri’nin sağ kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 448.35 km² olan şehrin nüfusu 2015 yılı itibarı ile 16,350’dir. Vikipedi

Tonguç gerçek bir isim mi?

Ülkemizde erkek çocuklar için kullanılmakta olan Tonguç isminin iki farklı anlamı bulunmaktadır. Baykuş ve en büyük çocuk anlamına gelen Tonguç ismine sahip ülkemizde ortalama 50 binden fazla kişi yer almaktadır.

Tonguç un adı ne?

Erken yaşamı ve eğitimi. İsmail Hakkı Tonguç, bugünkü Bulgaristan’ın Silistre iline bağlı Totrakan ilçesinin bugünkü adı Sokol olan Tatar Atmaca köyünde 1893 yılında dünyaya geldi.

Ismail Hakkı Tonguç ne zaman görevden alındı?

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Tonguç‘u 25 Eylül 1946’da görevinden alarak, Talim Terbiye Kurulu üyeliğine getirdi. Buradan da 1954’te kendi isteğiyle emekli oldu.

Tonguç kaç yıldır var?

2004 yılında ilk tohumları atılan Tonguç Akademi, 2014’te sosyal medya üzerinden online eğitim içerikleriyle yüz binlerce kişiye ulaşmayı başardı.

Dr Müstesna Tonguç kimdir?

Müstesna Tonguç, 1980’de emekli olana kadar Ankara’da kalmış. 55 yaşında köyüne, Turgutalp’e dönmeyi tercih etmiş. Önce kendi ilkokuluna bir bilgisayar laboratuvarı kurmuş. İzmir’deki Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin kurulmasına ve ayakta kalmasına büyük katkı sağlamış.

Ismail Hakkı Tonguç oğlu kimdir?

1928’de ilk çocuğu olan Engin Tonguç, 1936’da ikinci çocuğu Yalım Tonguç dünyaya geldi.

Tonguç Akademi nerede oturuyor?

Tonguç Akademi

Ticari Unvanı Tonguç Akademi Eğitim ve Teknoloji Hiz. Tic. Ltd. Şti.
Kuruluş Tarihi 2015
Temsilci Talha Bahattin Doğan
İletişim Adres: Yeşilce Mah. Emirşah Sok. No:11 Kağıthane-İstanbul Tel: 0212 324 90 62 E-mail: [email protected] Web: www.tongucakademi.com

Tonguç nereli?

Erken yaşamı ve eğitimi. İsmail Hakkı Tonguç, bugünkü Bulgaristan’ın Silistre iline bağlı Totrakan ilçesinin bugünkü adı Sokol olan Tatar Atmaca köyünde 1893 yılında dünyaya geldi. Babası Kırım göçmenlerinden Hacı Velioğlu İdris, annesi ise Dobrucalı bir Türk olan Vesile Hanım’dır.

Tonguç ne demek TDK?

İşte Türk Dil Kurumu’na göre Tonguç isminin anlamı; 1. En büyük çocuk.

Talha Doğan Tonguç mu?

Basit ve eğlenceli ders videolarının paylaşıldığı Tonguç Akademi için eğitim kategorisinde özgün formatıyla alanındaki en başarılı kanal diyebiliriz. Yaratıcıları, aynı zamanda Tonguç‘la öğretmenlerine ses veren Talha Doğan ile Mehmet Tuğutlu 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesinden mezun olan iki arkadaş.

Tonguç a ne oldu?

Ölümü Bir süredir Almanya’da hastalığı için tedavi görmekte olan İsmail Hakkı Tonguç, 24 Haziran 1960’ta yaşama gözlerini yumdu. Cenazesi Ankara Cebeci Gömütlüğü’ne defnedildi. Arkasından hakkında birçok kitap yazıldı ve adını taşıyan okullar açıldı.