Yarim ne demek TDK?

Yar diye kime denir?

Yâr kelimesi sevgili anlamına gelmektedir. Türkçe Sözlük’te yâr kelimesi sevgili, dost, yardımcı anlamına gelmektedir. Tek heceli olan yâr kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir.

Yarim ne demek sevgiliye?

“yaram” demekle eşdeğerdir. yar yaradır çünkü. yaram yarimdir şarkısını dinleyiniz.

Yarısı demek ne demek?

Bir bütünün yarısı olan miktar.

Yar mı yoksa yâr mı?

Yar kelimesi, TDK sözlük anlamına göre, sevgili, yardımcı, dost ve uçurum anlamına gelir. Bu kelime, dilimizde en çok yanlış yazılan kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimenin doğru yazılışı ise, yâr şeklindedir.

Yâr im nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yar şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yâr şeklinde olmalıdır.

Bütünüm ne demek?

Eksiksiz, tüm. Tam, tamam, tek parça.

Kesisleme ne demek TDK?

Lodos ne demektir TDK? lodos Rum. a. (l ince okunur) 1. Güneyden veya güneybatıdan esen ve bazen de yağış getiren yerel rüzgâr, kaba yel, boz yel: “Dinmiş lodosların uğultusu içinde / İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı” -O. V.

Yaren etmek ne demek?

Yaren etmek ne demek? 1. Arkadaş ve dost olma durumu, arkadaşlık.

Yâr ne demek Osmanlıca?

yar / yâr / يَارْ / یار Dost, sevgili.

Yardır ne demek?

yardır” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. iyi yapılan bir işten sonra övme mahiyetinde de kullanılır.

Kuzum diye kime denir?

Şefkat gösterilen ya da sevilmeye ihtiyacı olan, savunmasız, küçük olan kimselere kuzum denir. Kuzum genellikle sevgi ya da şefkat göstermek için söylenen bir sözdür. Acıma amacı ile de kullanılabiliyor.

Bir erkeğe bitanem denir mi?

5) Birtanem: Her erkek sevdiğinde tek olmak ister o yüzden bu söz onlara ayrıcalık hissettirir. 6) Vazgeçemediğim, Vazgeçilmezim: Bu hitapta kadınlar gibi erkeklerinde çok sevdiği bir hitap şeklidir.

Bir ceyrek ne demek?

1. Bir şeyin birbiriyle aynı ölçüde olan dört parçasından her biri, dörtte bir: Cezâyir ve Tunus illerinde çeyrek asır (Refik H. Karay). i.

Yâr da nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Yar şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yâr şeklinde olmalıdır.

Yarinki nasıl yazılır?

Yarınki kelimesi, yarın gerçekleşecek olan anlamına gelir. Bu kelimede ”ki” bağlaç değil ilgi eki olarak kullanıldığı için kelimenin birleşik yazılması gerekir.