Sivas’ın gölleri nelerdir?

Sivas’ta kaç tane göl var?

Bunların başlıcaları, Merkez İlçe’deki Bostankaya, Suşehri’ndeki Gölova, Gürün’deki Aygı ve Merkez ilçenin Kozpınar Köyü’ndeki Acıgöl’dür. Hafik Gölleri: Hafik yöresinde serpilmiş büyüklü küçüklü bir çok göl vardır.

Sivasta göl VAR MI?

Gökpınar Gölü – Sivas. Gökpınar Gölü tabii güzelliği bakımından Gürün’ün olduğu kadar ülkemizin de nadide yerlerinden biridir. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktadır. Suyu tatlı, berrak ve temizdir.

Tödürge Gölü nerede?

Tödürge, yukarı Kızılırmak Havzası’nda yer alan hafif tuzlu bir göldür. Sivas – Erzurum karayolu üzerinde, Sivas’a 50 km mesafede, Hafik ve Zara ilçeleri arasında yer alır. Yaklaşık 1 km yakınında aynı ismi taşıyan bir köy bulunmaktadır. Tödürge kelimesi, eski Türk boylarından Dodurga’nın değişmiş şeklidir.

Kızılçam gölü nerede?

Sivas’ın Zara İlçesi Canova köyünde bulunan ve turkuaz rengiyle dikkatleri üzerine çeken doğal oluşumlu Kızılçan Gölü, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Sivas’ta kaç tane baraj var?

Sivas ilinde bulunan 17 adet baraj haritada gösteriliyor, sayfa 1.

Sivas hangi nehir var?

Kızılırmak Nehri, Sivas’ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ eteklerinden doğan ve Samsun’un Bafra ilçesinde Karadeniz’e dökülen bir nehir.

Sivas Gökpınar Gölü Doğal mı?

Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan edildi Gökpınar Gölü‘nün doğa harikası olduğunu vurgulayan Dereli, “Burası gerçekten doğal akvaryum.” dedi. Gökpınar Gölü‘nü ilk kez gördüğünü dile getiren Dereli, “Burası çok güzel. Huzur var, insanın içine bir ferahlık geliyor.

Sivas Gökpınar Gölünde yüzülür mü?

Gölde balık tutmak ve yüzmek yasak olsa da dalış yapmak serbest. Yüksek rakımdan dolayı gölde 1 metrelik dalış denizde 3 metreye eşit durumda. Bu sebeple genellikle 2 yıldızlı dalgıçların dalışına izin veriliyor. Sivas, Malatya ve Kayseri’den AFAD ekipleri yüksek irtifa dalışları için burayı tercih ediyor.

Tödürge Gölü hangi ilçede?

Tödürge Gölü, Sivas’ta var olan, doğal yolla oluşmuş bir göldür. Göl, Hafik ile Zara ilçeleri arasındadır. Hafik’in 17 km doğusunda, Zara’nın 12 km batısında yer almaktadır.

Sivas Tödürge arası kaç km?

Sivas´a 58 kilometre mesafedeki göl, yaz-kış ziyaretçilerini ağırlıyor. Yaklaşık 3,5 kilometrekare yüzölçümüyle kentin en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Tödürge´de 2 de ada bulunuyor.

Sivas’ın denizi var mı?

Sivasın gölleri denizi aratmıyor Denize kıyısı bulunmayan Sivas, sahip olduğu göllerle denize hasret kalmıyor. Sivasın sadece Hafik ve Zara ilçelerinde 15 doğal göl bulunuyor.

Sivas 4 Eylül Barajı kaç yılında yapıldı?

4 Eylül Barajı, Sivas‘ta, Mısmıl Çayı üzerinde, içme suyu temini amacıyla 1996-2002 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 4.200.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 65,00 m, normal su kotunda göl hacmi 85,05 hm³, normal su kotunda göl alanı 5,60 km²’dir.

Sivas Altınoluk barajı kaç km?

Altınoluk Barajı bağlı olduğu Sivas iline 37 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Sivas’tan hangi Irmak geçiyor?

Kızılırmak Nehri’nin güzergahı Sivas‘ı geçtikten sonra Yıldız Irmağı nehre katılır. İlkin batıya, daha sonra kuzey doğudaki Tuz Gölü’nü geçerek kuzey batıya akar. Daha sonra kuzey ve kuzey doğuya yönelir. Burada Delice Irmağı ile 40°28′20.54″K 34°08′28.40″Dnoktasında, Kula köyü sınırlarında birleşir.

Sivas’ta Irmak var mıdır?

Sivas, akarsu bakımından oldukça zengindir. … Hafik önlerinde Kuruçay ve AcıIrmak’ı aldıktan sonra yavaş yavaş Sivas önlerine gelir. Sivasta Tecer Çayı, Mundar Irmak, Mısmılırmak ve biraz daha batıda Yıldız ırmağını alır.