Yedek astsubaylar kaç ay maaş alır?

Yedek astsubay kimlere çıkar?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek astsubay maaşı kaç TL?

YEDEK ASTSUBAY 2020 MAAŞLARI NE KADAR OLDU? Astsubay maaşları 2020 yılında 6 bin TL civarındadır. Bu miktar görev yaptıkları bölgeye, birliğe, operasyon sayısına, sigorta ve BES kesintisine, evli olup olmadığına, çocuk sahibi olup olmadığına, derece ve kıdemine, rütbesine göre değişiklik gösterebiliyor.

Yedek astsubay harçlık ne kadar 2022?

Değişiklik sonrası tek tek hesaplandı. 6 ay boyunca 3 bin 147 lira hesaba yatırılıyor. Normal 6 aylık askerlik görevini tamamlayanlar, görevlerini 6 ay daha uzatırlarsa toplamda en az 16 bin 722 lira ödeme alabiliyor. Sınır bölgelerde görev yapanlarda bu tutar en az 24 bin 924 liraya çıkıyor.

10 yıllık astsubay ne kadar maaş alır?

Astsubay maaşı 2021’de ortalama olarak 6, 7 bin TL civarında diyebiliriz. 5 bin 500 TL’den başlayarak 10.000 TL’ye kadar astsubay maaşları yükselebiliyor. Yukarıda saydığımız durumlara göre değişen maaş rakamı terör bölgesinde veyahut sınır dışında görev yapan astsubaylar için yükselmektedir.

Yedek astsubay alımı neye göre seçiliyor?

Yedek astsubay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, ön lisans/lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Bakanlıkça …

Yedek astsubay 12 ay sonra ne olur?

Yedek astsubaylar da yedek subaylar (Asteğmen) gibi askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirirler. Terhis olmalarına son 30 ila 90 gün kala Astsubay çavuş rütbesine terfi edilirler ve bu rütbe ile terhis edilirler.

Yedek astsubay harçlık ne kadar 2021?

2021 Yılı Askerlik Harçlığı Tutarları İse Şöyledir; Er harçlığı 2021 yılında 145,60 TL olarak verilmektedir. Onbaşı maaşı ise erlere göre çok fazla fark etmese de 166,40 TL olarak verilmektedir. Çavuş maaşı ise yine rütbesinden dolayı biraz daha fazla olarak 187,52 TL olarak ödenmektedir.

Askerlik harçlık ne kadar 2022?

Buna göre ; Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkâri, Van, Ağrı ve Iğdır hudut birliklerinde askerliğini sürdüren vatandaşlar 1.216,00 TL asker harçlığı almaktadır. Doğu bölgesinde askerlik görevini yapanlar ise 2.640,00 TL maaş almaktadır.

Yedek astsubay ilk maaşını ne zaman alır?

12 ay boyunca yapılan askerliğin ilk iki ayı eğitim süreci ile geçmektedir. Eğitim sürecinde yedek astsubaylara maaş verilmemektedir. Yedek astsubaylar bu 2 ay boyunca maaş yerine harçlık almaktadırlar. Maaş ilk olarak yedek astsubayların kıta görevini yerine getirdikleri sıra yatırılmaktadır.

Astsubaylar ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Astsubay 5.330 12.440

Astsubaylar eğitimde maaş alıyor mu?

ASEM öğrencileri eğitim/öğretim süresince maaş almakta mıdır? Muvazzaf astsubay adayı öğrencilerine, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı okullarda bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarda harçlık ödenir. Sözleşmeli astsubay adayı öğrencilerine ise 4678 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde ön sözleşme aylığı ödenir.

Yedek astsubay başvuru nasıl yapılır?

Muvazzaf astsubay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yayımlanan çevrimiçi (online) başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Bunun dışında (posta veya belgegeçer yoluyla CV, dilekçe vb.)

Yedek astsubay sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak.

Yedek astsubay kaç yıl görev yapar?

Uzman Jandarmalar,Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilirler. Yedek astsubay veya astsubay astçavuş, yedek astsubay astçavuş, uzman çavuş ile astsubay çavuş arasındaki askeri rütbe. Yedek astsubaylar da yedek subaylar (Asteğmen) gibi askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirirler.

MSÜ öğrencileri maaş alıyor mu?

2020 yılı KYK öğrenim kredisi ücreti 550 TL’dir. Ancak Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri KYK bursu alamaz. Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO’larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir. Verilen harçlıklar geri ödemeli değildir.