Rachel ne anlama gelir?

Rachel ne anlama geliyor?

Rahel (veya Rachel, Rakel, Raşel; İbranice: רחל; Anlam: dişi koyun, Mecazi anlam: Saf ve temiz olan kişi) Tora’da anlatıldığına göre Yakup’un en sevdiği karısı, Yusuf ile Benyamin’in annesi, Lavan’ın kızı, Lea’nın kardeşi maderşahidir.

Rashell anlamı nedir?

Mecazi anlamı itibariyle ‘Bereket’ demektir. Raşel İbrani kökenli bir kelime ve aynı zamanda Hazreti Yakub’un en sevdiği eşinin adı yani Hazreti Yusuf ile Hazreti Bünyamin’in annesinin adı. Bildiğiniz gibi 23 yaşındaki Rachel Carrie Hıristiyan dinine mensuptu.

Michael isminin anlamı nedir?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim Mikail: baş meleklerden biri. İsim bir erkek adı.

Lionel isminin anlamı nedir?

Ortaklaşa olan, birleşik, müşterek. Yıldırım.

Galia ne anlama gelir?

Galya (Latince: Gallia ; Fransızca: La Gaule), günümüzde başta Fransa olmak üzere Batı Avrupa’nın büyük bir bölümüne tarihte verilen isimdi.

Lea adı ne anlamı var?

1. anlamı (i.), şiir çayırlık, mera, otlak yeri. ,otlak. 2. anlamı çayirlik. mera.

Michael ismi hangi ülkenin?

1- Michael: Michael hem Amerika’da hem de Büyük Britanya’da kullanılan en popüler isimlerden biridir. Michael, dört büyük melekten biri olan Mikail’in İngilizce versiyonudur.

Gabriel ne anlama gelir?

Cenab-ı Hakk’ın emirlerini peygamberlere bildiren büyük melek. Peygamberimiz Resul-i Ekrem’e Kur’an-ı Azimüşşan’ı vahiyle getiren melek. The archangel gabriel.

Rudi Yahudi ismi mi?

fazla kullanılmayan bir erkek ismi. ingilizce sağlıklı, al yanaklı anlamına gelen afro amerikanlarda kız (bill cosby’nin kızı), türk yahudilerinde ve avrupalılarda (rudi völler) erkek adı..

Galia hangi dilde?

Galya (Latince: Gallia ; Fransızca: La Gaule), günümüzde başta Fransa olmak üzere Batı Avrupa’nın büyük bir bölümüne tarihte verilen isimdi.

Lena ne anlama gelir?

Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice’de Magdalalı Kadın, Arapça’da bizim için , bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca’da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.

Lina ne anlama gelir?

Zeytin tacını ifade etmektedir. Eski Yunan içerisinde olimpiyat oyunları kapsamında kazananlara verilebilen, zeytin ağacı dallarından veya yapraklarından elde edilen taçtır. Bir diğer anlamı ise Kuran içerisinde geçen Lina isminin anlamı ise hurma fidesi şeklinde olmaktadır.

Simon hangi ülke ismi?

kiz ismi olarakte simone olarak kulanilir. Turkiye’de de yaygin olarak (suryaniler,yahudiler) kullanilan cok dikkatli dinleyen anlamina gelen, orijinali Shimeon olarak okunan ibranice isim. bircok dilde farkli soylenisleri, disil erkek formlari mevcuttur.

Zarina ismi hangi ülkede?

isim köken not
Zarina ♀ 31 kişi Sıklık sırası = Zerrin Örneklerin büyük çoğunluğu Azerbaycan ve Orta Asya cumhuriyetleri kökenlidir; ancak Ruslarda ve diğer eski Sovyet ülkelerinde de Farsça kökenli olan bu isme rastlanır.
Zerrin ♀ 18.633 kişi Sıklık sırası Fa zerrîn “altından yapma, altın rengi”

Gabriel melek kimdir?

Tanrı’nın BaşMeleklerindendir. BaşMelek Cebrail ismi (Archangel Gabriel) ‘Gebher’ kelimesinden gelmektedir ve ‘İnsan ve Tanrı’ ya da ‘Tanrı’ anlamına gelir. Cebrail (Gabriel) Tanrı adamı ya da Tanrı kudreti anlamına gelmektedir.