Tonaj ne anlama gelir?

Tonaj ne demek Pazarlama?

Bir ticaret gemisinin iç hacminin hesaplanması yoluyla bulunan taşıma kapasitesine verilen isimdir.

Tonaj kontrolu nedir?

Tonaj cezası hesaplanırken, aracın içerisindeki yükün toplam tonaj kapasitesini ne kadar aştığı kontrol edilmektedir. Para cezasının yanı sıra belirli durumlarda aracın trafikten men edilmesi ve yükün araçtan indirilmesi de söz konusudur.

Basar tonaj ne demek?

Kamyonların branda vs. gibi eşyalarını istifledikleri ve alacakları yükün yüksekliğinin kolayca ifade edilmesini sağlayan, kamyon kasasında sürücü kabininin üstüne denk gelen bölmedir. Basar tonaj olarak da ifade edilir. Aracın istiap haddi (azami yük miktarı) anlamına gelir.

Tırlarda tonaj nedir?

Tonaj Sınırları Basar tonaj, taşıma yapılan aracın içine depolanan toplam yükün yükseklik ve ağırlığını ifade etmekte kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu ifade, azami yük yerine de tercih edilmektedir. … Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir.

Ciro ve tonaj ne demek?

Tonaj veya Ciro Bir Sonuçtur. Satış bölümlerinin KPI ları içerisinde sürekli gördüğümüz Aylık Satış Tonajı ; Ciro ; Pazar Payı ; Ortalama Satış Fiyatı ; Kar Marjı (Ebit) vb tüm veriler geçtiğimiz dönemde gerçekleşen ve üzerinde firmanın tüm faaliyetlerinin ve fonksiyonlarının etkisi olan iş sonuçlarıdır.

Basar tonaj ne kadar?

Yasalara göre ülkemizde tırların en fazla yük taşıma kapasitesi 24 ile 27 ton arası bir birim konarak karara bağlanmıştır. Boş ağırlıkları ise genelde 15 ile 16 ton olarak belirlenmiştir. Tır denilen araçlar açık ve tenteli olarak tanımlanır. Normal tır, tenteli ve ya açık, boy 13.60,en 2.42, yükseklik 2.60 metredir.

Tonaj bilgisi nedir?

Tonaj aslında geminin yük taşıma kapasitesinin bir ölçüsüdür. Modern denizcilik kullanımında tonaj, özellikle bir geminin hacminin ya da kargo hacminin hesaplanmasını ifade eden bir terimdir. Gemicilik sektörünün yanı sıra tır, kamyon gibi taşımacılık sektöründe tonaj kavramı kullanılır.

Kantar ağırlığı nedir?

56,452 gram (56.5 kg) ağırlığında veya 44 okkalık bir ağırlık ölçüsü birimi.

1 tır kaç ton yük alır?

Normal tır (açık veya tenteli) : boy, en, yükseklik olarak 13.60x 2.42x 2.60 ölçülerine sahip olan aracın alacağı yük miktarı, 20 ila 24 ton aralığındadır. Maxima tır (tenteli römork): 13.60x 2.44x 2.80 ölçülerine sahip olan araç, 20 ila 24 ton yük alabilmektedir.

Tır kaç ton taşıyabilir?

Tır Yük Kapasiteleri ve Ölçüleri Normal tır (açık veya tenteli) : boy, en, yükseklik olarak 13.60x 2.42x 2.60 ölçülerine sahip olan aracın alacağı yük miktarı, 20 ila 24 ton aralığındadır. Maxima tır (tenteli römork): 13.60x 2.44x 2.80 ölçülerine sahip olan araç, 20 ila 24 ton yük alabilmektedir.

Tır tonajı ne kadar?

Yasalara göre ülkemizde tırların en fazla yük taşıma kapasitesi 24 ile 27 ton arası bir birim konarak karara bağlanmıştır. Boş ağırlıkları ise genelde 15 ile 16 ton olarak belirlenmiştir. Tır denilen araçlar açık ve tenteli olarak tanımlanır. Normal tır, tenteli ve ya açık, boy 13.60,en 2.42, yükseklik 2.60 metredir.

Ciro net kar mıdır?

Ciro için zaman zaman brüt kazanç kavramı da kullanılabilmektedir. Cirodan giderlerin ve masrafların düşülmesinden sonra net kazanç ortaya çıkmaktadır. Ciro, bir işletmenin belirli bir zaman diliminde elde ettiği hasılatı ifade eder.

Ciro hesabı nasıl yapılır?

(Yurt içi satış toplamı + yurtdışı satış toplamı + diğer gelirler) – (Satış iskontoları + satış iadeler + diğer indirimler) = ciro Gayri Safi Hasılat Yöntemi Gayri safi hasılat yöntemi ile ciro hesaplanırken yine tüm satışlar birlikte değerlendirilir ancak bu kez indirim, iade, iskonto gibi gider kalemleri toplam …

Tonaj nasıl hesaplanır?

Tonaj hesaplama formülü Ağırlık kontrollerinde aracın azami yüklü ağırlığına bakılır. Her aracın azami yüklü ağırlığı, ruhsat bilgilerinde yer alır. Tonaj hesaplama formülü şu şekilde yapılabilir. Tartı toleransı aracın azami yüklü ağırlığının 3.75’i + aracın azami yüklü ağırlığı + 500 kg olarak düşünülebilir.

40 ayak kamyon kaç ton taşır?

Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir.