YHT tren bileti nasıl alınır?

YHT bilet nereden alınır?

TCDD Taşımacılık AŞ’ye ait biletler gişelerden, PTT şubelerinden, turizm acentelerinden, internet sitesi ve mobil telefonlar üzerinden alınabilmektedir. Her türlü sorunuz için danışma telefonları 06.00-23.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

YHT online bilet nasıl alınır?

Online Bilet (TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü) yazıp arama işlemine devam edin. Açılan sayfada nereden nereye gideceğiniz, bilet tipiniz, sefer yönünüz, yolculuk tarihiniz ve kişi sayısına dair tüm bilgileri girerek aşağıda bulunan ‘Sorgula’ butonuna basın.

Tren bileti açık bilet nedir?

Açık biletler, YHT ve Anahat trenlerinde , parkur ve tren ayrımı olmaksızın, bilet alınırken, ücret ödeme ekranında ‘açık bilet kullan’ butonu tıklanarak çıkan ekranda açık bilet numarası eklenmek sureti ile para yerine kullanılabilir.

Trende açık bilet nasıl kullanılır?

Nasıl kullanılır? Açık bilet kupon bedelini, TCDD ye ait tüm YHT ve ana hat trenlerinde, 180 gün içerisinde istediğiniz seferde, istediğiniz satış kanalında, bilet satın alırken bedelini ödemek için kullanabilirsiniz. Bilet satın alırken ödeme için birden fazla açık bilet kuponu kullanabilirsiniz.

Ankara’ya hızlı tren bileti nasıl alınır?

Yüksek Hızlı tren biletleri İnternet üzerinden TCDD’nin resmi web adresi olan, https://www.tcddtasimacilik.gov.tr/yht/ankara-istanbul-ankara-yuksek-hizlitren/ adresine giriş yapılır. İşlem ile direk olarak bilet alım sayfası açılır. Sayfanın en altında görüntülenen “hemen bilet al” sekmesine tıklanır.

Tren bileti satılıyor mu?

Kurum bu konuda yeni bir karar aldı. TCDD’den yapılan açıklamada, “Özel durumlar hariç olmak üzere; YHT’lerde tren biletleri seyahatin başlama tarihinden 15 gün, Anahat trenlerinde ise 30 gün öncesine kadar; rezervasyon ve bilet satışına başlanır. Bölgesel tren biletleri seyahat gününde satılır” denildi.

YHT internete nasil bağlanılır?

Yolcular, sistemi kullanabilmek için öncelikle mobil cihazlarının wi-fi özelliğini aktif hale getirerek, YHT ağına ücretsiz bağlanıyor. Ardından “www.yhteglence.tcddtasimacilik.gov.tr” adresine giriyor. Bu linkin ana sayfasındaki YHT Eğlence Sistemi bölümünden film ve albümlere ulaşılabiliyor.

TCDD bilet rezervasyon nasıl yapılır?

Bilet ve rezervasyon

  1. Çağrı merkezi (444 82 33) : İnternetten satışı yapılan tren biletlerini çağrı merkezinden de almak mümkün.
  2. Tren istasyonları: Tren istasyonlarının büyük bir kısmında bilet satışı yapılmakta.
  3. Postane: Bilet satışı yapılan PTT ofisleri için tıklayınız.

Açık bilet TCDD nedir?

Açık bilet, herhangi bir tarihi olmayan, yolcunun bileti satın aldığı andan itibaren 1 yıl içerisinde dilediği zaman kullanabileceği seyahat biletidir. Bilet açık bilet olarak kesilemez.

Açık bilet nasıl kullanılır THY?

Açık biletinizi hiç kullanmadıysanız biletin düzenlendiği tarihten 12 ay sonrasına kadar seyahat edebilirsiniz. Kısmen kullandığınız açık biletinizi iade etmek istiyorsanız, ilk uçuş tarihinizden itibaren 24 ay içinde iade talebinde bulunabilirsiniz.

Hızlı tren açık bilet ne demek?

Açık bilet, herhangi bir tarihi olmayan, yolcunun bileti satın aldığı andan itibaren 1 yıl içerisinde dilediği zaman kullanabileceği seyahat biletidir. Bilet açık bilet olarak kesilemez.

Ankara istanbul arası hızlı tren kaç TL?

Ankaraİstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatı ne kadar? Ankaraİstanbul (Kadıköy) arası 98.5 lira olan bilet fiyatı 118.5 lira olurken gidiş-dönüş ücreti ise 202 lira olarak belirlendi.

Istanbul Ankara Hızlı Tren nereden binilir?

Ankara İstanbul hızlı trenlerin durakları sırasıyla şunlar; Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir, Polatlı, Lale Ankara. İSTANBUL Ankara hızlı tren bilet ücreti ne kadar, kaç durak var, hızlı tren nerelerden geçiyor ve İstanbul Ankara hızlı tren kaç dakika sürüyor sorularının yanıtı haberimizde.

TCDD biletleri ne zaman satışa çıkıyor?

O yüzden söyleyebileceğimiz en kesin şey, biletlerin hedeflediğiniz gidiş tarihinden 1 ay ila 15 gün öncesinde, genellikle sabah 07.00-07.30 arası olmak üzere gece yarısı 00.00’dan sonra herhangi bir saatte satışa çıktığı.

TCDD biletleri kaç gün önceden satışa çıkıyor?

TCDD‘den yapılan açıklamada, “Özel durumlar hariç olmak üzere; YHT’lerde tren biletleri seyahatin başlama tarihinden 15 gün, Anahat trenlerinde ise 30 gün öncesine kadar; rezervasyon ve bilet satışına başlanır. Bölgesel tren biletleri seyahat gününde satılır” denildi.