Renault 12 TS ne demek?

Renault 12 TX ne demek?

Renault 12 TX, TS modeli üzerine GTS modelinin bazı donanım ve aksesuarlarının eklenmesiyle üretilmeye başlanan bir binek tipi Renault 12 modelidir.Aracın satışlarına 1984 yılının kasım ayında Renault 12 GTS ve Renault 12 TS modellerinin üretiminin sona ermesinin ardından başlanmıştır.Modelin firma içerisindeki kod …

Renault 12 TS kaç motor?

Aynı yıl Afrika ülkelerine ihraç edilen Renault 12 TS`lere klima opsiyonu eklenmiş fakat klimalı modeller yurt içinde satışa sunulmamıştır.1983 yılında TS modelinin motor hacmi 1300 cm3`den 1400 cm3`e çıkartılmıştır.

Renault 12 Toros nedir?

Türkiye’ye Oyak işbirliğiyle 1971 yılında gelen ve 1980’de Fransa’da üretimi durdurulan Renault 12 modelinin geliştirilip o dönemin koşullarına göre modernleştirilmiş otomobil modeli. 1989 yılında tasarlanmış ve aynı yılın ikinci yarısında da piyasaya sürülmüştür.

R12 kac kilo?

TEKNİK ÖZELLİKLER
Ağırlık 890 Kg
Yük kapasitesi 1350 Kg
Son Sürat 160 km/s
0-100 hızlanma değeri 14.7 sn

TX ne demek araba?

TX : Transmit X demektir , bununda türkçesi (iletmek) diye tercüme edilir.

Renault Toros ismi nereden gelir?

Toros ismini; İhtişam,dayanıklılık ve yüksek çekiş gücünün simgesi olarak “Toros Dağları”ndan almıştır.

Renault 12 Kaç adet üretildi?

Renault 12 Gordini sadece mavi renkte ve gövdesinde çift beyaz bir şerit ile üretilmiştir.1974 yılında üretimi sonlandırılan Renault 12 Gordini toplam olarak 5.188 adet üretilmiştir.

Renault TX kaç motor?

motor hacmi 1397 cc’ye çıkarılmış, solex 32 karburatör takılıdır.

Renault 12 Toros Nasıl bir araba?

“Dağ keçisi” denilmesinin sebebi; tarlada,bozuk yollarda,ağır yüklerde dayanıklı bir yapısı olmasından kaynaklı,her zaman her yerde kullanılabilmesindendir. Toros hiçbir teknolojik donanımı olmayan tamamen demir ve plastikten üretilen bir araba,yani bozulma riski çok düşük 🙂 ve yedek parçası çok kolay bulunabiliyor.

Toros anlamı ne demek?

TOROS, Anadolu’da Ege denizi kıyılarından – Karia’dan başlayarak – Van Gölü’nün güneyine, dünyada ise Asya’nın doğu sahiline kadar uzanan dağ sisteminin adıdır ve uzandığı yönlere göre isimler alır.

Reno 12 ne kadar yakar?

Şehir içinde yaklaşık 0,17 – 0,18 Yeni kuruş arası yakıyor.

TX ne demek?

TX ise; Transmit X demektir, bununda türkçesi (iletmek) diye tercüme edilir. Anlaşılan birisi alırken diğeri ileten bir port diyebiliriz. O halde bağlantıları da çapraz olmak zorundadır. Bilgisayarla seri haberleşme yaptığımız gibi, diğer elektronik elemanlarla da seri haberleşme yapabiliriz.

TX ne anlama gelir?

TX : Transmit X demektir , bununda türkçesi (iletmek) diye tercüme edilir. Anlaşılan birisi alırken diğeri ileten bir port diyebiliriz.

Toros nerede üretildi?

Renault 12 Toros modelinin tasarımı Fransa`da bulunan bir tasarım bürosunca yapılmıştır. Ülkemizde Toros modelinin satışları şubat 1989 tarihinde başlamış, aynı tasarım 1990 yılında Renault 12 GTL adıyla Arjantin`de de üretilmiştir.

Renault Toros Nasıl bir araba?

“Dağ keçisi” denilmesinin sebebi; tarlada,bozuk yollarda,ağır yüklerde dayanıklı bir yapısı olmasından kaynaklı,her zaman her yerde kullanılabilmesindendir. Toros hiçbir teknolojik donanımı olmayan tamamen demir ve plastikten üretilen bir araba,yani bozulma riski çok düşük 🙂 ve yedek parçası çok kolay bulunabiliyor.