Honda Civic VTEC ne işe yarar?

VTEC nedir ne ise yarar?

Değişken Zamanlamalı Supap Kontrol Sistemi anlamına gelir. (Variable-valve timing and electronic-lift control) Değişken supap zamanlaması, motor işletim sisteminin hangi devire göre hangi subap zamanlamasının kullanılacağını belirlemesi ve her devirde en verimli çalışmayı sağlamasıdır.

VTEC açmak ne demek?

Vtec motor araçlarda yağ basıncı ile çalışan bu sistem 5500 devir civarında ekstra yağ basıncı vererek çok yüksek performansa ulaşır bu otomobil severler tarafından Vtec Açmak olarak adlandırılır.

VTEC kaç bin devirde açar?

Eski tip VTEC araçlarda, VTEC sistemi sadece motor devrini baz alarak VTEC açabiliyordu. Örnek verilecek olursa ilk VTECler ancak 5500 devirden sonra VTEC açabiliyordu. Daha sonraları ise teknolojinin gelişmesiyle birlikte VTEC daha düşük motor devirlerinde yani yaklaşık olarak 3000 devirde açılabiliyor.

Honda VTEC kaçta açılıyor?

Örneğin ilk vtecler 5500 devirden sonra vtec açıyordu, daha sonraki nesilde vtec daha düşük motor devrinde yaklaşık 3000 devirde açılıyordu. Motorun 5500 devirde vtec açması, performans alınabilmesi için motorun çok yüksek devir çevirmesi gerektirdiğinden, yakıt sarfiyatı çok fazla oluyordu.

Turbo motor mu VTEC motor mu?

Ayrıca bir Honda şaheseri olan VTEC teknolojisi de yeni turbo motorda bulunuyor. Motora adını da verdiği gibi, turbo motorda bir egzoz turbo şarjı bulunuyor, turbonun değişken kanatçıklı olması sayesinde, her motor devrinde en uygun basınçta hava yanma odasına gönderilir.

VTEC Turbo benzin nedir?

Honda‘nın 1.5 L VTEC Turbo motoru, doğrudan enjeksiyon sistemi, dual VTC teknolojisi, elektronik Wastegate’ li Turboşarj sayesinde düşük yakıt ve yüksek güç sunar. Turboşarj bir nevi hava pompasıdır. Turboşarj, motorda egzoz manifoldundan hemen sonra egzoz hattına bağlanır.

VTEC motor hangi modellerde var?

k20 kodulu i-vtec ise civic type-r gibi çok üst düzey performans araçlarında kullanılan motorlar. Tabı k20 motorun birde ekonomık serileri var. Dohc vtec sanıyorum vti, si ve type-r larda var.

Hondada VTEC nasıl açılır?

VTEC Açma Ne Anlama Gelir? Bu motoru kapsayan iki tane çalışma modu bulunur: VTEC kapaklı ve VTEC açık. Bu açma işlemi gaz pedalına daha çok basıp motor 5500 devri geçtikten sonra, motor kontrolün ünitesi tarafından daha büyük kam devreye sokmasıyla motora girecek olan havanın arttırılması ile gerçekleşir.

VTEC motor kaç beygir?

MOTOR

Motor Hacmi 1.6 LT
Maksimum Güç 81
Maksimum Tork 152
Maksimum Hız 195
0-100 KM Hızlanma 9.2 sn

I VTEC motor turbolu mu?

Ayrıca bir Honda şaheseri olan VTEC teknolojisi de yeni turbo motorda bulunuyor. Motora adını da verdiği gibi, turbo motorda bir egzoz turbo şarjı bulunuyor, turbonun değişken kanatçıklı olması sayesinde, her motor devrinde en uygun basınçta hava yanma odasına gönderilir.

Honda Civic 1.6 turbolu mu?

Honda Civic Sedan 2018 Honda Civic Sedan, 4 farklı donanım versiyonuna sahip. Bunlar; Premium, Elegance, Executive ve RS. Motor seçeneklerinde, 182 PS ve 220 Nm tork değerine sahip olan 1.5 litre VTEC TURBO benzinli motor ve 120 PS gücüne sahip olan 1.6 litre i-DTEC dizel motor seçeneği ile sunulmaktadır.

15 VTEC Turbo benzin ne demek?

Honda 1.5 L VTEC TURBO motor yüksek güç ve beygir yanında yakıt ekonomisi sunan aşırı beslemeli bir motordur. Honda 1.5 L Vtec Turbo Motor Özellikleri Nelerdir? Turbo şarjlı motorların, yüksek güç ve düşük yakıt tüketimi sunması beklenir. … Bu motor 182 PS güç ve 220 Nm tork üreterek yüksek sürüş keyfi sunuyor.

Honda VTEC 1 kaç beygir?

1Honda Civic Sedan 1.6 Genel Bakış

Araç Tipi Binek Araç / C Segment
Motor Gücü 125 hp
Şanzıman Otomatik / VT Vites / Önden Çekiş
Hızlanma 0-100 km/saat 11,6 sn
Azami Sürat 196 km/saat

•17 Ağu 2021

Honda 1.6 VTEC kaç hp?

Atmosferik 1.6 litrelik motor 125 Hp güç ve 152 Nm tork değerlerine sahip.

I VTEC motor atmosferik mi?

Şehir içinde bu kadar konforlu ve sessiz olan 1,6 litrelik I-VTEC ünite, atmosferik olması ve üstüne üstlük CVT şanzımandan ötürü sollamalarda ve şehirler arası yolculuklarda insanı yorabiliyor. Zira sahip olduğu düşük tork değeri insanı devir çevirmeye yöneltiyor ve buda sürekli bir yarım debriyaj hissi yaratabiliyor.