Türkiyenin yüzde kaçı alkol tüketiyor?

Türkiye’nin yüzde kaçı alkol tüketiyor?

OECD ülkeleri arasında en az alkol tüketilen ülke Türkiye Türkiye İstatistik Kurumu verilerine hane halkı tüketim harcaması içinde alkol ve sigaranın payı yüzde 2018’de yüzde 4 iken bu oran 2019’da yüzde 4.3’e çıktı.

Türkiye’de kaç kişi alkol tüketiyor?

Hayır. Türkiye‘de “alkol içiyor” denenler 18 yaş üstü 52 milyon yetişkin nüfus içinde yüzde 23 mertebesinde.

Türkiye’de günlük alkol tüketimi ne kadar?

TÜRKİYE 148. SIRADA Dünyada ise kişi başına mutlak alkol tüketimi yaklaşık 7 litre. Turizm rakamlarının dahil edildiği haliyle bile Türkiye, dünyada kişi başı alkol tüketiminde 148. sırada yer alıyor.

Türkiye’de en çok içki hangi ilde tüketiliyor?

İç Anadolu ve diğer bölgelerde ise yine mevsimine göre yüzde 10 ila 15 arasında bir tüketim potansiyeli var.” İl bazında en fazla tüketimin sorulması üzerine Yorgancıoğlu’nun yanıtı ise şöyle oldu: “Trakya bölgesi önde. Edirne, Tekirdağ ve Lüleburgaz önde.

Türkiye’de en çok içki nerede içiliyor?

En yüksek alkol kullanımı yüzde 20 ile Batı Marmara Bölgesi’nde. Ege ve İstanbul ise sırasıyla yüzde 18,8 ve yüzde 17,6’lık oranlarla ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. En düşük alkol tüketimi ise sırasıyla Güneydoğu Anadolu (yüzde 4,7), Ortadoğu Anadolu (yüzde 5,5) ve Orta Anadolu’da (yüzde 6,8).

Konya içki tüketiminde kaçıncı sırada?

Tüm iller arasında ise Konya alkol tüketiminde ancak 56. sırada yer almış. TUİK araştırmasına göre il il alkol tüketimi şöyle tespit edilmiş. Bu araştırmaya göre Konya ilk sırada yer almazken İzmir 10. sırada yer bulmuş.

Konya alkol tüketiminde kaçıncı sırada?

İstanbul ise aylık gelirin alkol harcamalarına oranıyla tüm Türkiye içinde en alt sıralarda yer alıyor. Konya ver Karaman 3.9’luk oranla tabloda 19. sırada… Tüm iller arasında ise Konya alkol tüketiminde ancak 56. sırada bulunuyor.

En çok alkol tüketilen şehir neresi?

ÜÇ BÜYÜK İLDE İZMİR ÖNDE Üç büyük il içinde en çok alkol tüketimi ise İzmir’de. Ardından Ankara geliyor. İstanbul ise aylık gelirin alkol harcamalarına oranıyla tüm Türkiye içinde en alt sıralarda yer alıyor.

Konya en çok alkol tüketen il mi?

Konya‘nın Türkiye’de en fazla alkol tüketilen kent olduğu iddiası ise bir şehir efsanesi. Gelirin ne kadarının alkol ve tütüne ayrıldığını araştıran TÜİK’in 2015 – 2017 çalışmasına göre, Konya ve Karaman 26 bölge arasında 14. sırada yer alıyor. teyit.org/alkol-dosyasi-…

Konyada alkol tüketimi neden fazla?

Alkol tüketimi yalnızca rakıyla, bira yani kısacası içkiyle olmuyor. Konya, kolonya ve esans sanayisinin çok gelişmiş olduğu bir kent. Bu haberlerin çıkmasının arka planında da bu durumun payı olduğu söylenir. Bir diğer teoriye göre, Ankara’da üretim gerçekleştiren alkol firmaları ürünlerini Konya‘da depolardı.