Turna ismi ne anlama gelir?

Türkiyede kaç tane turna ismi var?

Türkiye’de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 1.326 tane Turna ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde sırada. Yani Türkiye’de her kişiden biri Turna.

Turna ne demek TDK?

1. Anlamı (eş anlamlısı): Turnagillerden, Avrupa ve Kuzey Afrika’da toplu olarak yaşayan, göçebe, iri bir kuş “(Grus grus)”.

Tuna ismi ne anlama gelir?

Çok bol, görkemli, gösterişli, hoş, güzel ve yavru anlamına gelen Tuna ismi Türkçe kökenli bir kız ismidir. Enerjik kişiliği olan bir isim olup kız çocuklarına da erkek çocuklarına da çok yakışır.

Umay ismi Türkçe mi?

Umay, kökeni Türkçe olan en güzel isimler arasında yer almaktadır. Kız çocukları için kullanılan bir addır. Özellikle tarihi oldukça eskiye dayanan ve birçok Türk Devleti’nde kullanılan isimlerden biridir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Umay ismi ‘devlet kuşu’ anlamına gelmektedir.

Turna kız mı erkek mi?

Turna isminin anlamı göçmen kuşudur. Böyle bir anlama sahip isim aranıyorsa, Turna ismi güzel bir tercih olacaktır. Özellikle anne ve baba olacak kişiler çocuklarına her zaman güzel bir anlama sahip isim koymak ister. Turna ismi de bu özel isimlerden biridir.

Zümra ne anlama gelir?

Zümra isminin kelime anlamlarında güzel, iyi, ahlaklı, cesur, yiğit, yürekli, zeki ve bilgili kadın anlamları vardır. Zümra isminin sözlük anlamları arasında ise yine kelime anlamları arasında olan güzel, iyi, ahlaklı, cesur ve yürekli anlamları vardır.

Telli Turna ne anlama gelir?

Telli turna (Anthropoides virgo), turnagiller (Gruidae) familyasına ait bir kuş türü. 155–180 cm kanat açıklığı, 85-100 santimetre uzunluğunda, bayağı turnadan ufakça daha küçük ama benzer kuş tüyü olan bir turnadır.

Turna Türkçe mi?

turna – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe turña veya turunya “uzun bacaklı bir kuş” sözcüğünden evrilmiştir.

Tuna ismi kuranda geçiyor mu?

Tuna İsmi Kuranda geçiyor mu? Kuran‘ı Kerim’de Tuna ismi yer almamaktadır.

Kaç tane tuna var?

Tuna isminden turkiyede kac tane var? Türkiye’de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 16.983 tane Tuna ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 439 sırada. Yani Türkiye’de her 1,963 kişiden biri Tuna.

Umay ismi hangi dilde?

Umay (Kazakça: Ұмай ана, Rusça: Ума́й veya Ымай), Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır. Omay, Imay, Ubay, Humay olarak da anılır. (Um/Om) kökünden türemiştir. Ummak, Dilemek, Korkutmak kökünden gelir.

Umay ismi dinen uygun mu?

Umay Kur’an’da geçiyor mu sorusu da anne babaların merak ettikleri arasında yer alıyor. Umay ismi Kur’an’da geçmez fakat anlam güzelliği dolayısıyla çocuklara verilmesi dinen caiz olan bir isimdir. Kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Turna nasıl bir hayvandır?

Turna uzun bacaklı, uzun boyunlu, büyük ve zarif bir kuştur. Gövdesi gri, başı ve boynu siyahtır, yanaklarından aşağıya inen beyaz şerit gözükür. Gaga, boyun ve kanatlar uzun, kuyrukları kısadır. Kuyruk tüyleri kabarık ve süslüdür.

Zümra ismi Kuranı Kerimde geçiyor mu?

İşte, Zümra Kuran‘ı Kerim’de geçiyor mu sorusunun cevabı Öncelikle Zümra isminin bazı bilgilerinden bahsetmek gerekirse; Zümra isminin cinsiyeti kızdır, kökeni Arapçadır, rengi ise pembedir ve Kuran-ı Kerim de geçmez.

Zümra isminin kurandaki anlamı nedir?

Zümra ismi Arapça kökenli bir isimdir. Fakat Kuran’da yer almaz. Anlamı ise güzel ahlaklı, zeki ve bilgili, başarılı, cesur yiğit ve yürekli demektir.