Sivas İmranlı Alevi mı?

Sivas’ın hangi ilçeleri Alevi?

Divriği ilçesi hem merkezi hem de köyleriyle Alevi nüfusun Sivas içerisinde çoğunluk olduğu tek ilçesidir. Sünni nüfusu da Alevi nüfusu da genellikle Türkmendir. İlçede Yunanistan Göçmeni Türk aileler de vardır.

Sivas İmranlı Neyi Meşhur?

İlçenin kuzeydoğusunda bulunan Kızıldağ 3.025 metre yüksekliği ile hem Sivas ilinin en yüksek dağı, hem de yurdumuzun en uzun akarsuyu olan Kızılırmak’ın doğduğu yerdir. İlçenin güneyi ise Divriği’nin dağ silsilesi ile karşılaşır. Burada ise Çengelli Dağı (2596m) önemli bir yer işgal eder.

Sivas Elbeyli Köyü Alevi mı?

Sivas Merkez ve köylerinde genellikle Elbeyli Türkmenleri yaşamaktadır. Terekeme Türkleri, Avşarlar, Türkmen Alevileri yerleşimleri de vardır. Bir tane de Avar yerleşimi vardır. Sünni Türk nüfusu çok fazladır.

Sivas Yıldızeli Alevi mı?

sivas‘ın gelişmemiş, alevi köylerinin ağırlıkta olduğu ilçesi. kendisi de alevi olan riza calimbayin dogum yeri olan topulyurt koyu ile birlikte bircok alevi koyu icermekle beraber, bulamur,circir gibi abhaz koylerini ve de kiremitli,ilica,demirozu,cizozu,findicak gibi kabardey koylerini de barindiran ilce.

Sivasın yüzde kaçı Alevi?

İl merkezi nüfusu 233.153, Merkez ilçeye bağlı köylerin nüfusu 46535, ilin toplam nüfusu 695.528’dir. Bunun 77.700’ü Alevi, geri kalanı ise Sünnilerden oluşmaktadır. Bu da Sivas‘ta yaşayan vatandaşların genel nüfusun % 11’inin Alevi olduğunu göstermektedir(86).

Sivasta kaç Alevi köyü var?

Türkiye’de en çok Alevî köyü ise 60’ı karışık olmak üzere toplam yaklaşık 460 adet köy olup Sivas ilinde yer almaktadır.

İmranlı eskiden nereye bağlıydı?

Bucak olduktan sonra Zara ilçesine bağlanmış ve 1948 yılına kadar Zara ilçesinin bucağı olarak kalmıştır. Bu tarihte çıkarılan bir kanunla ilçe olmuştur. İmranlı, deniz seviyesinden yüksekliği 1650 m olup doğusunda: Refahiye, batısında Zara, kuzeyinde Suşehri, güneyinde İliç ve Divriği ilçeleri bulunmaktadır.

İmranlı ilçesinin kaç köyü var?

İMRANLI MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, SİVAS

İLÇE ADI İMRANLI MAHALLE SAYISI İMRANLI KÖY SAYISI
İMRANLI 9 100

Elbeyli aşireti kaç kişi?

sivas, kilis, gaziantep ve bursa’da yerleşik olan, sivas’ta kırk iki köy ile yaklaşık 20.000′ e yakın nüfusu olan türkmen aşireti.

Sivas’ta kaç Alevi köyü var?

Türkiye’de en çok Alevî köyü ise 60’ı karışık olmak üzere toplam yaklaşık 460 adet köy olup Sivas ilinde yer almaktadır.

Sivas Yıldızeli köyleri kaç tane?

Toplam 117 köy bulunmaktadır.

Tokat’ta ne kadar Alevi var?

Tokatta 205 adet Alevi köyü mevcuttur. Tokattaki Alevilerin %95i köken olarak Türkmendir. %5lik bir kısımda köken bakımından Zaza ve Kurmanc alevilerde bulunmaktadır.

Sivasta Alevi var mı?

Sivas Alevîleri Sivas, Türkiye’nin en çok Alevî köyü bulunan ilidir. Sivas Alevîler’nin önemli bölümü Türkmenlerden oluşmaktadır. Sivas‘ın belirli bölgelerinde, özellikle Zara ve İmranlı ilçesinde Tunceli kökenli Dersim Alevileri‘de vardır.

Sivas Alevi mi?

günümüzde sivas‘ta yaşayanların %75’e yakını sünnidir bunun nedeni de 1960’lardan itibaren alevilerin sürekli büyük şehirlere göç etmesidir. hal böyle oluca da sivas‘ta yaşayan sivaslıların büyük kısmı sünni iken istanbul, ankara ve yurt dışında yaşayan sivaslıların büyük kısmı da alevidir.

Sivas kaç tane köy vardır?

Sivas‘a bağlı 17 ilçe, 29 belde ve 1222 köy bulunmaktadır.