Taro kökü nerede yetişir?

Taro kökü nedir?

Taro kökü veya diğer bilinen ismiyle Gölevez aslen Asya’da yetiştirilen, ancak şimdi tüm dünyada sevilen nişastalı bir kök sebzedir. Kahverengi bir dış kabuğa ve baştan aşağı mor lekelerle beyaz etli bir görünüme sahiptir. Pişirildiğinde hafif tatlı bir tada ve patatese benzer bir dokuya sahiptir.

Gölevez hangi iklimde yetişir?

Yetiştirilmesi. Gölevez yarı gölgeli veya güneşli yerlerde yetişen tropikal bir bitkidir. Suyu cok sever.

Gölevez bitkisi ne zaman ekilir?

Gölevez Tohumu Ne Zaman Ekilir? Gölevez yetiştiriciliği ve çoğaltma işlemleri çoğunlukla yumrular üzerinden yapılıyor. Yavru yumrular ortalama 10-15 cm derine, 60-70 cm aralıklarla ekilerek yetiştiriliyor. Yumru ekimi nisan ayında yapılıyor, ortalama 7-8 ay sonra aralık ayında hasada başlanıyor.

Gölevez tadı neye benzer?

Diğer adı ‘Gölevez‘ olan Akdeniz sebze Gölevezin kanserojen maddeyi emme özelliği bulunmakta olup, çiğ yenmemesi gerekmektedir. Çiğken kalsiyum oksalat kristalleri içeren ve de keskin bir tadı olan kolokas, pişirilirken bamya gibi bir salgı salgılamaktadır.

Gölevez bitkisi ne işe yarar?

Gölevez içerdiğindeki mineral, vitamin ve liflerle insan beslenmesine önemli katkılar sunuyor. Bitkinin yumruları yüksek miktarda nişasta ve lif içeriyor. Demir, fosfor, çinko, potasyum, bakır ve mangan gibi değerli minerallere sahip sebze içerdiği B1, B2, B6 ve vitaminleri ile oldukça faydalı.

Taro yaprağı zehirli mi?

Bu bitki daha çok Güney Hindistan ve Güney Doğu Asya’da bulunur. Tropik bir bitkidir ve hem kökleri, hem de nişastalı koçanları ve yaprakları yenilebilir. … Dikkat edilmesi gereken bir nokta, bu bitkinin pişirilmeden önceki, ham halinin toksik olmasıdır. Bitki içerisinde kalsiyum oksalat kristalleri bulunur.

Gölevez nerede yetişir?

Gölevez (Kolakas) 1 Kg Mersin’in Aydıncık ilçesinin Soğuksu köyünde yetiştirilmektedir. Pasifik Adaları, Afrika, Hint Okyanusu kıyıları, Güney Asya ülkelerinde bolca yetişen bir bitkidir. Ülkemizde Kıbrıs Patatesi olarak da bilinir. Az gölgeli ve su yatağına yakın yerlerde yetişmektedir.

Gölevez kilo aldırır mi?

Taronun kalorisi düşüktür ve besin değeri yüksektir. Sağlıklı beslenme programlarına eklenebilir. Cips, yemek, püre ve çorba halinde tüketebileceğiniz bir sebzedir. Lif içerdiği için diyet yapanlara kilo verme sürecinde yardım eder.

Gölevez yemeği nerenin?

Nohutlu Gölevez Yemeği (Alanya Usulü)

Gölevez neye iyi gelir?

Gölevez içerdiğindeki mineral, vitamin ve liflerle insan beslenmesine önemli katkılar sunuyor. Bitkinin yumruları yüksek miktarda nişasta ve lif içeriyor. Demir, fosfor, çinko, potasyum, bakır ve mangan gibi değerli minerallere sahip sebze içerdiği B1, B2, B6 ve vitaminleri ile oldukça faydalı.

Gölevez kaç TL?

Mersin’de bir sebze türü olan ve özellikle cips yapımında kullanılan gölevez, çiftçiler tarafından alternatif ürün olarak tarlalara ekilmeye başlandı. Üreticisine dönümde 50 bin TL‘ye kadar kazanç sağlayan gölevez kilosu 7 liradan alıcı buluyor.

Gölevez nasıl tüketilir?

Schott], yılanyastığıgiller (Araceae) familyasından yumrulu bir sebzedir. Dünya üzerinde 43 ülkede yaygın olarak üretilen gölevez, Türkiye›de Antalya ve Mersin civarında yetişir. Gölevezin yaprak ve kök yumruları tüketilebilmektedir. Yumruları haşlanarak sebze yemekleri yapılabilmektedir.

Taro bitkisi yaprağı yenir mi?

Taro, Yılanyastığıgiller olarak da bilinen Araceae ailesinden bitkilerin yenilebilir olan yumru ve tüberlerinin genel adıdır. … Bu bitki daha çok Güney Hindistan ve Güney Doğu Asya’da bulunur. Tropik bir bitkidir ve hem kökleri, hem de nişastalı koçanları ve yaprakları yenilebilir.

En zehirli çiçek hangisi?

Zakkum çiçeği, bilinen en zehirli çiçeklerden biri olarak bahçeleri süslüyor. Çiçeklerinin güzelliği sebebiyle tercih edilen ağacımsı süs bitkisi, yapraklarının yenmesinden ötürü ölümlere sebebiyet verebiliyor.

Gölevez kaç para?

24,40 TL Kolakas – Gölevez (1 kg) Anamur Bahçesi Sebzeler Kolakas – Gölevez (1 kg)