Sivas kaç tane köy vardır?

Sivas’ın en büyük köyü hangisi?

Sivas‘ta nüfus sayısının en fazla olduğu köy bin 989 kişinin yaşadığı merkeze bağlı Yakupoğlan oldu. Yakupoğlan’ı bin 618 kişi ile Yıldızeli’ne bağlı Sarıyar köyü, bin 324 kişi ile de merkeze bağlı Kurtlapa köyü izledi. Kentte nüfus sayısının en az olduğu köy ise 8 kişinin yaşadığı İmranlı’nın Yapraklıpınar köyü oldu.

Sivas’ın hangi köyleri var?

Sivas merkez belde ve köyleri” kategorisindeki sayfalar

  • Acıdere, Sivas.
  • Acıpınar, Sivas.
  • Ağılkaya, Sivas.
  • Akçahan, Sivas.
  • Akçainiş, Sivas.
  • Akçamescit, Sivas.
  • Akkoç, Sivas.
  • Akkuzulu, Sivas.

Sivas merkez köyleri kaç tane?

Toplam 148 köy bulunmaktadır.

Sivas Koyulhisarın kaç köyü var?

Toplam 45 köy bulunmaktadır.

Sivas Yuzolcumu kac?

3.336 km²Sivas / Alan

En çok köyü olan ilçe hangisi?

Türkiye’nin en çok köyü olan ilçelerinden biri Vezirköprü ibaresi Bazen “Türkiye’nin en çok köyü olan ilçesi Vezirköprü’dür.” Bilgisine dönüşmektedir. Bu konu da ufak bir bilgilendirme yapalım. Vezirköprü en çok köyü olan ilçeler sıralamasında Mardin Kızıltepeden sonra 2. Sıradadır.

Sivas kaçıncı büyük il?

İlk Nüfus sayımında 63 il içerisinde Türkiye’nin 6. İli olan Sivas ise 90 yıl sonra Türkiye’nin 81 ili içerisinde kendisine 32. sırada yer bulabiliyor. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya gibi birçok il ise ilk 10 sırada kendisine yer bulmaya devam ediyor.

Sivaslilar nereden geldi?

Pont Kralının hanımı ise, Roma Kralı Augustus’un sevgisini kazanmak ve ona bir şükran ve sadakat ifadesi olmak üzere Yunanca’da Ogüst şehri anlamına gelen ‘Sebaste’ adını verdiği sanılmaktadır. Sebaste’nin zamanla ‘Sivas‘a dönüştüğü ileri sürülmektedir.

Sivas Gürün Alevi mi?

Gürün ilçesi Malatya ile sınır ilçelerden biridir. Gürün ilçesinde Sünni ve Alevi Türkmen nüfusu ilçenin hakim nüfusunu oluşturur.

En çok köyü olan ilçe neresi?

Türkiye’nin en çok köyü olan ilçelerinden biri Vezirköprü ibaresi Bazen “Türkiye’nin en çok köyü olan ilçesi Vezirköprü’dür.” Bilgisine dönüşmektedir. Bu konu da ufak bir bilgilendirme yapalım. Vezirköprü en çok köyü olan ilçeler sıralamasında Mardin Kızıltepeden sonra 2. Sıradadır.

Sivas hangi ilçeleri Alevi?

Sivas nüfusu Türk nüfusunun yoğun olduğu bir ildir. Türk nüfusunun haricinde Kürt nüfusu da vardır. Alevi nüfusun bir kısmı kendini Kürt olarak tanımlamaktadır. Kürt Alevi nüfusu genellikle İmranlı ve Zara ilçelerinde toplanmıştır.

Sivas’ta kaç Alevi köyü var?

Türkiye’de en çok Alevî köyü ise 60’ı karışık olmak üzere toplam yaklaşık 460 adet köy olup Sivas ilinde yer almaktadır.

Sivas’ın kaç tane mahallesi var?

SİVAS ilçelerine bağlı mahalle, köy sayıları ve isimleri listelenmiştir. SİVAS ilinin plakası 58, SİVAS ilinin ilçe sayısı 17, SİVAS ilinin mahalle sayısı 253, SİVAS ilinin köy sayısı 1233.

Koyulhisarın Neyi Meşhur?

Koyulhisar balı meşhurdur. İlçe topraklarında kurşun ve kireçtaşı yatakları vardır. İlçe merkezi Amasya-Erzincan karayolunun 2 km kuzeyinde ve Kelkit Vadisinde kurulmuştur. İl merkezine 143 km mesafededir.

Türkiye’de kaç Sivaslı var 2021?

TÜİK verilerine göre 2021 yılında Sivas‘ın nüfusu 2020 yılına oranla 868 kişi azalarak 628 bin 927 oldu. 2018 yılında 641 bin 170 olan Sivas‘ın nüfusu dört yılda 12 bin 243 kişi azalmış oldu.