Remisyon nedir psikoloji?

Remisyonda olmak ne demek?

Remisyon, kronik hastalığı olduğu bilinen kişilerde hastalık aktivitesinin bulunmadığı durumlar için kullanılan tıbbi bir terimdir. Çoğunlukla aktif kanser ya da inflamatuvar bağırsak hastalığı belirtilerinin görülmediği zaman aralıkları için kullanılır.

Remisyona girmeyen ne demek?

Fiziki muayene ve test sonuçlarının karşılaştırılması neticesinde kanser bulgusuna rastlanmamış ise tam remisyondan bahsedilebilir. Uygulanan testler neticesinde kanser hücrelerinin halen tespit edilebildiği fakat boyut olarak küçüldüğü hallerde ise kısmi remisyon durumu söz konudur.

Remisyonda hastalık lehine ne demek?

Remisyon tıbbi bir terimdir ve sıklıkla özellikle kanser tedavisi gören hastalar için kullanılan remisyon, hastalık bulgularında iyileşmeyi ifade eder. Herhangi bir hastanın remisyon sürecine girmesi, hastalığın kötüye gitmediği ve etkili şekilde daha iyi hale gelebileceğini ifade eder.

Tam remisyon nedir tıp?

Remisyon, kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerde bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olan belirtilerin sona ermesi anlamına gelmektedir. Hastalık tedavisi bazen devam etse de belirtileri kesilebilir. Bu durum tam da remisyon ifadesini anlatmaktadır.

Lösemi remisyon ne demek?

Remisyon, lösemik blastların kan ve kemik iliğinden kaybolması ve kemik iliğinin normal yapı ve fonksiyonunu kazanması demektir. Remisyondaki bir hastanın belirgin bir yakınması kalmaz ve kan sayımları normal bulunur. Tam remisyon sağlanması için hastaların önemli bir kısmında yoğun bir kemoterapi uygulanması gerekir.

Remisyon sonrası ne demek?

Tam remisyon Tedavi sonrası hastanın sağlık durumunu belirtmek içn kulanılan bir terim. O hastalığa özgü standart testlerle hastalık bulgusu saptanmadığı, hastanın sağlığına kavuştuğu anlamına gelir.

Relaps nedir psikoloji?

Relaps bir kişinin geçmişte yakalandığı bir rahatsızlıktan tekrar etkilenmesi durumunda kullanılan tıbbi bir terimdir. Bu rahatsızlık fiziksel ya da psikolojik bir durum olabilir. Depresyon, bipolar bozukluk, multipl skleroz, kanser ya da madde bağımlılığı bu tür durumlara örnek gösterilebilir.

Relaps rekürrens ne demek?

Relaps: hastalık belirti ve bulguları kaybolduktan sonra tekrarlama (erken tekrar). Çoğunlukla hematolojik (kan ve kemik iliği kaynaklı) kanserlerde kullanılır. Rekürrens: hastalık tamamen iyileştikten (kür olduktan) sonra tekrarlama (geç tekrar). Çoğunlukla hematolojik kanserlerde.

Psikiyatride remisyon nedir?

Remisyon = Recovery: Standart bir ölçüm aracı (Örn: Hamilton Depresyon Ölçeği) ile saptanan depresyon belirtilerinde en az %50 azalmadır. Ancak bu kelimeler eş anlamlı kullanılsa da arada ufak bir fark vardır. Remisyon 2 aydan kısa süreli iyileşme, recovery ise 2 aydan uzun süreli iyileşmeye denmektedir.

Bipolar Remisyonda ne demek?

Hastalık tek başına Manik bir hecme veya Manik ve Depresif ataklar şeklinde belirli periyotlarla görülebilir. Mevsim değişikliklerinde hastalık tablosu tekrarlanabilir.ve tam düzelme dönemleri izlenir buna Remisyon (kısmi iyileşme) denir.

Idame tedavisi ne demek?

İdame tedavisi, deri ve akciğerlerden su kaybı ile idrar yoluyla olan sıvı ve elektrolit kayıplarını karşılar. Defisit tedavisi, sıvı tedavisi başlanana kadar olan kayıpların karşılanmasıdır.

Indüksiyon tedavisi ne demek?

Remisyon sağlanması için yapılan tedaviye remisyon indüksiyon tedavisi denir. Şifa sağlamak için hastaların mutlaka önce remisyona girmesi gerekir. Remisyona giren hastalara pekiştirme tedavisi verilir. Remisyon indüksiyon tedavisi olarak genellikle birden fazla kemoterapik ilaç, birlikte veya ardışık olarak uygulanır.

Remisyon nedir ms?

2.Relapsing-remitting MS (RRMS): MS hastalığının en sık görülen bu formunda, hastalık ataklar halinde klinik belirtiler geliştirmekle birlikte, ataklar arası dönemde bu belirtilerin gerilediği gözlenir. Bu şekilde gelişen ataklar relaps; iyileşmeler remisyon olarak isimlendirilir.

Lösemi hastasının ömrü ne kadardır?

Bu lösemi türü için öngörülen 5 yıllık sağkalım oranı %83’tür. Özellikle 25-60 yaş arasındaki bireyleri etkileyen kan kanseri türü olan KML, myeloid kökenli hücrelerin çoğalması sonrası meydana gelir. Bu lösemi türü için 5 yıllık sağkalım oranı ise %67’dir.

Relaps ne demek bağımlılık?

Relaps bir kişinin geçmişte yakalandığı bir rahatsızlıktan tekrar etkilenmesi durumunda kullanılan tıbbi bir terimdir. Bu rahatsızlık fiziksel ya da psikolojik bir durum olabilir. Depresyon, bipolar bozukluk, multipl skleroz, kanser ya da madde bağımlılığı bu tür durumlara örnek gösterilebilir.