Sivas YILDIZELİ nasıl bir yer?

Sivas YILDIZELİ Alevi mi?

sivas‘ın gelişmemiş, alevi köylerinin ağırlıkta olduğu ilçesi. kendisi de alevi olan riza calimbayin dogum yeri olan topulyurt koyu ile birlikte bircok alevi koyu icermekle beraber, bulamur,circir gibi abhaz koylerini ve de kiremitli,ilica,demirozu,cizozu,findicak gibi kabardey koylerini de barindiran ilce.

Sivas Gürün Alevi mi?

Gürün ilçesi Malatya ile sınır ilçelerden biridir. Gürün ilçesinde Sünni ve Alevi Türkmen nüfusu ilçenin hakim nüfusunu oluşturur.

Sivas YILDIZELİ nüfusu ne kadar?

SİVAS ili YILDIZELİ ilçesinin 2019 ilçe toplam nüfusu 32797. SİVAS ili YILDIZELİ ilçesinin ilçe toplam erkek nüfusu 16599, SİVAS ili YILDIZELİ ilçesinin ilçe toplam kadın nüfusu 16198 . İlçe Merkez nüfusu 7096, bu Merkez nüfusun 3477 ‘si Erkek, 3619’si kadın nüfustür.İlçe Belde/Köy Toplam nüfusu 25701’tür.

Yıldızelinin kaç köyü var?

Toplam 117 köy bulunmaktadır.

Sivasın yüzde kaçı Alevi?

İl merkezi nüfusu 233.153, Merkez ilçeye bağlı köylerin nüfusu 46535, ilin toplam nüfusu 695.528’dir. Bunun 77.700’ü Alevi, geri kalanı ise Sünnilerden oluşmaktadır. Bu da Sivas‘ta yaşayan vatandaşların genel nüfusun % 11’inin Alevi olduğunu göstermektedir(86).

Sivas Alevileri nereden geldi?

Sivas Alevîleri Sivas, Türkiye’nin en çok Alevî köyü bulunan ilidir. Sivas Alevîler’nin önemli bölümü Türkmenlerden oluşmaktadır. Sivas‘ın belirli bölgelerinde, özellikle Zara ve İmranlı ilçesinde Tunceli kökenli Dersim Alevileri‘de vardır.

Hangi illerde Alevi var?

Alevî nüfusu Türkiye’de üçte biri İstanbul bölgesinde yaşayan Alevîler’in daha sonra en yoğun olarak bulundukları yöreler arasında Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Aydın ve Damal şehirleriyle, Orta ve Doğu Anadolu’da yer alan Erzincan, Sivas, Malatya, Tunceli illeri gelmektedir.

Sivas’ın en büyük ilçesi neresi?

2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Merkez, nüfusu en az olan ise Doğanşar ilçesidir.

Sivas Gürün nüfusu ne kadar?

Gürün nüfusu 2021 yılına göre 18.286. Bu nüfus, 9.220 erkek ve 9.066 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,42 erkek, %49,58 kadındır.

Sivas kaç tane köy vardır?

Sivas‘a bağlı 17 ilçe, 29 belde ve 1222 köy bulunmaktadır.

Sarkislanin kac koyu var?

Toplam 101 köy bulunmaktadır.

Alevilerin nüfusu kaç milyon?

Buna göre, üzerinde tahminler yürütülen Alevi nüfusu, yetişkinler arasında 2 milyon 895 bin kişiye denk geliyor. Erişkinlere 18 yaş altı nüfus da dahil edildiğinde, tüm Türkiye’deki Alevilerin sayısının 5 milyona yaklaştığı (4 milyon 587 bin) sonucuna ulaşılıyor.

Sivas halkı ne millet?

Sivas halkının büyük çoğunluğu çeşitli zamanlarda bölgeye yerleşmiş Türkmenlerdir. İlde Kafkasya göçmenleri de mevcuttur.

Aleviler gusül abdesti alır mı?

Abdest almaz, Namaz kılmaz, Camiye, Hacca gitmez, Ramazan orucu tutmaz, Allah’ı kandırmaya kalkmazlar.

Sivas hangi mezhepten?

Sivas
Ülke Türkiye
İl Sivas
Coğrafi bölge İç Anadolu Bölgesi
İdare