Derin deniz sondajı nedir?

Türkiyede kaç tane sondaj gemisi var?

Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin ardından Türkiye’nin 4. sondaj gemisi filoya katılıyor. Yeni nesil üstün özellikleriyle dikkat çeken sondaj gemisi, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için katkı sağlayacak. Türkiye’nin Akdeniz ve Karadeniz’deki sondaj faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiyenin sondaj gemileri nelerdir?

Türkiye’de Fatih, Yavuz ve Kanuni isimli üç derin deniz sondaj gemisi petrol ve doğal gaz araştırmalarında kullanılıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye rüzgâr, petrol ve doğal gaz gibi denizlerden de elde edilebilen enerji kaynakları açısından potansiyele sahip olan bir ülke.

Sondaj gemisi kaç para?

Fatih, Güney Kore’nin Ulsan kentinde Hyundai Heavy Industries tarafından yaklaşık 860 milyon ABD dolarına inşa edildi ve 25 Kasım 2011’de denize indirildi. Mart 2016’da 210 milyon $ bedelle Chalfont Shipping’e satıldı.

Fatih sondaj gemisi ne ise yarar?

Fatih gemisi, 6. nesil üst düzey teknolojiye sahip ve aktif konumlandırma sistemi sayesinde 6 metre yükseklikteki dalga boyunda bile sabit kalarak operasyonlarını sürdürebiliyor. 12 bin 300 metre derinlikte sondaj yapabilme becerisine sahip.

Türkiye’nin 3 sondaj gemisinin adı nedir?

Türkiyenin sondaj gemi filosunda halen Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri bulunuyor. Üç sondaj gemisi de 6. nesil ultra derin deniz sondaj yeteneğinde. Gemiler, dünyanın en derin çukuru olan Mariana Çukuru’ndan daha derinde 12 bin metrenin üzerinde yüksek basınç altında deniz sondajı yapabiliyor.

Akdenizde kaç tane sondaj gemisi var?

Fatih sondaj gemisi şu anda Karadeniz’de çalışırken, Yavuz sondaj gemisi Akdeniz‘de çalışmalarını sürdürüyor. Bakımı devam eden Kanuni sondaj gemisinin ise yıl sonunda Akdeniz‘de görev başına gelmesi bekleniyor. Sismik araştırma gemileri Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis de Akdeniz‘de araştırmalarına devam ediyor.

Sondaj gemileri nerede?

TPAO’nun internet sitesindeki bilgilere göre envanterdeki sondaj gemileri son iki yılda Alanya-1, Finike-1, Karpaz-1, Güzelyurt-1 ve Magosa-1 derin deniz kuyularının yanı sıra Kuzey Erdemli-1, Kuzupınarı-1 ve Gümüşyaka-1’da faaliyet gösteriyor. TPAO, “2020 yılı için 5 derin deniz kuyusunun kazılması planlanmıştır.

Fatih sondaj gemisi ne kadar yerli?

Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisiFatih“, Karadeniz’de sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek üzere İstanbul’un fethinin 567. yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta sefere çıktı. Güney Kore’de 2011’de inşa edilerek denize indirilen Fatih, 6. nesil denilen üst düzey bir teknolojiye sahip.

Yavuz sondaj gemisi şu an nerede?

İspanya’nın Algeciras Limanı’na yelken açtı ve 22 Şubat 2019’da Marmara Denizi’ne ulaştı. Geminin Yavuz olarak adlandırıldığı ve Yalova’daki bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine başlayacağı bildirildi. 20 Haziran 2019’da göreve çıktı.

Yeni sondaj gemisinin adı nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği 4. sondaj gemisi 2022’nin ilk çeyreğinde envantere girecek. Son teknoloji gemiye ‘Alparslan’ adının verilmesi bekleniyor.

Sismik araştırma gemilerimiz hangileri?

Türkiye’de kullanılmakta olan çeşitli sismik araştırma gemileri bulunmaktadır. Kanuni gemisi, Oruç reis, Yavuz sondaj gemisi, Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi, Fatih sondaj gemisi olarak sayılabilir.

Dünyada kaç adet 6 nesil sondaj gemisi var?

Üç sondaj gemisi de 6. nesil ultra derin deniz sondaj yeteneğinde. Gemiler, dünyanın en derin çukuru olan Mariana Çukuru’ndan daha derinde 12 bin metrenin üzerinde yüksek basınç altında deniz sondajı yapabiliyor.

Dünyada hangi ülkelerde sondaj gemisi var?

İlk kez 2011 yılında denize indirilen Tanzanya, Kenya, Malezya ve Vietnam gibi ülkelerde görev yapan; 2018 yılının Ekim ayında TPAO tarafından satın alınan Yavuz Sondaj Gemisi 2019 yılında Akdeniz’de sondaj faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Kanuni sondaj gemisi kimin?

Kanuni, önceki adıyla Sertão, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın sahibi ve işletmecisi olduğu ultra derinsu sondaj gemisidir. Gemi, 2012’de Samsung Heavy Industries tarafından Güney Kore’de Sertão adıyla denize indirildi.

Yavuz sondaj gemisi nerede sondaj yapıyor?

İspanya’nın Algeciras Limanı’na yelken açtı ve 22 Şubat 2019’da Marmara Denizi’ne ulaştı. Geminin Yavuz olarak adlandırıldığı ve Yalova’daki bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine başlayacağı bildirildi. 20 Haziran 2019’da göreve çıktı.