Sürekli sarı basın kartı nasıl alınır?

Sürekli basın kartı kimlere verilir?

Madde 42 – Türkiye’de yerleşik olarak faaliyet gösteren veya görev alanı Türkiye’yi de içine alan her bir yabancı haber ajans ve televizyon kuruluşunun mensuplarından en çok beş, radyo ve diğer yayın kuruluşlarının mensuplarından en çok iki kişiye (Değişik ibare:RG-23/10/2010-27738) süreli basın kartı verilebilir.

Sürekli basın kartı için kaç yıl?

Sürekli sarı basın kartı, Türkiye’de Basın Kartları Yönetmeliği hükümleri gereğince, gazeteciliğe başladıktan sonra, mezun olduğu okula göre 1-3 yıl sonra alınan sarı basın kartını, aralıksız olarak 20 yıl fiilen gazetecilik yaparak taşıyan gazetecilere, bu tarihten sonra fiilen gazetecilik yapmasalar bile ömür boyu …

Sarı kimlik kimlere verilir?

Basın kartı, gazetecilere verilen çeşitli avantajları olan bir kimliktir. Basın kartı kimlere verilir? Basın kartı, yerli basın-yayın kuruluşlarının Türk uyruklu sahiplerine ve çalışanlarına verilir.

Sürekli basın kartı ne işe yarar?

– Kamuya ait müze, stadyum, galeri ve sergilere bedelsiz girebilme. – Kanunca veya idarece gizliliği şartı konulmayan toplantılara dahil olabilme hakkı. – Resmi törenlerde mesleki kolaylılık sağlayan avantajlara sahip olmak. – Kartın ibrazı durumunda PTT Genel Müdürlüğü işlemlerinde kolaylık.

Basın kartı herkes alabilir mi?

Gazeteciler için kimlik olarak da geçen basın kartı herkese verilmez ve bu karta her gazeteci de sahip olamaz. Gazeteciler için oldukça önemli olan basın kartı özellikle yeni mezun olan gazetecilerin oldukça ilgisini çekmektedir; fakat basın kartı herkese verilemediği gibi her gazeteciye de verilmesi mümkün değildir.

Kaç çeşit basın kartı vardır?

Sarı, Sürekli Basın Kartı ve Basın Şeref Kartı olmak üzere 3 türlüdür. Basın Kartlarını veren Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, basın, yayın, Anadolu Ajansı, tanıtma ve TRT’den sorumlu devlet bakanına bağlı olarak faaliyet gösterir ve merkezi Ankara Kavaklıdere’dedir. Birçok ilde şube müdürlükleri vardır.

Devlet memuru basın kartı alabilir mi?

Bunların yanında, TBMM’de bulunan memurlar da basın kartı almaya hak kazandı. Meclis İdari Teşkilatı Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı çalışanlarına da basın kartı verebilmenin önü açılmıştır. Aynı zamanda RTÜK’te çalışan memurların da basın kartı alabilmesine izin verilmiştir.

Sarı basın kartı kimlere verilir?

Sarı Basın Kartı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belli şartları ve yasal bekleme sürelerini yerine getiren gazetecilere Basın Kartları Komisyonu tarafından verilir. Sahiplerinin gazeteci olduğunu belgeler ve kimlik kartı yerine de kullanılabilir.

Sarı kimlik ne işe yarar?

Sarı Basın Kartı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belli şartları ve yasal bekleme sürelerini yerine getiren gazetecilere Basın Kartları Komisyonu tarafından verilen bir karttır. Sahiplerinin gazeteci olduğunu belgeler ve kimlik kartı yerine de kullanılabilir.

Sarı Basın Kartı kimler alır?

Basın kartları gazetecilere özel kimliklerdir. 18 yaşını doldurmuş olmak, En az lise mezunu olmak, Herhangi bir kamu kuruluşunda yasak bulunmaması, Hüküm giymemiş olmak.

Basın kartının avantajları nelerdir?

Basın Kartının Avantajları Nelerdir?

  • Devlet tarafından tanınmış resmi bir gazeteci olmak.
  • Devlet protokolü ile ilgili haberleri takip edebilme hakkı kazanmak.
  • Uluslararası haberleri takip edebilme özgürlüğü kazanmak.
  • Sürekli basın kartı alabilme hakkı kazanmak.

Kimler basın kartı alamaz?

Basın kartları gazetecilere özel kimliklerdir. Bu sebeple gazeteci olmayan bireylerin basın kartına başvurması gerekmez ve başvurular olumsuz olarak sonuçlanır.

Lise mezunu basın kartı alabilir mi?

En az lise mezunu olanlar alabilirler. Kamu görevlerinden yasaklı olmamak. Kişinin, Kart Yönetmeliği’nde belirtilen suçlardan ceza almamış olmak gerekir. Kişinin basın ve yayın alanında, eğitim seviyesine ve türüne göre gerekli olan sürelerde çalışmış olmak gerekir.

Basın kartları nelerdir?

Basın kartları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı tarafından belirlenen şartları ve gerekli bekleme sürecini dolduran gazetecilere Basın Kartları Komisyonu tarafından verilen bir gazeteci kimliğidir. Kimlik kartı yerine de kullanılma hakkına sahip bu kart için yılda en az 3 kez komisyon alınır.

Mavi basın kartı nedir?

Turkuaz basın kartı basın mensuplarının belirli bir hizmet süresini doldurduktan sonra almaya hak kazandığı meslek kartıdır.