Spil Dağı ismi nereden gelir?

Spil Dağı yanardağ mı?

Spil dağı Manisa şehrinin en ünlü yerlerinden biridir. Bu dağ 1969 yılında ise Milli park olarak ilan edilmiştir. Spil dağı kalkan volkan dağ türlerinden biri olarak bilinir.

Spil Dağı içinde ne var?

Dağın çevresinde derin vâdiler ve bunların içinde dere yatakları bulunmaktadır. Dağın bitki örtüsü ormanlıktır. Manisa lâlesi gibi endemik türler de dahil olmak üzere, zengin bir floraya sahiptir. Ünlü yaban atlarının yanı sıra, diğer yaban hayvanı türleri de mevcuttur.

Spil Dağı’nda kar yağıyor mu?

Manisa’nın eteklerine kurulduğu Spil Dağı Milli Parkı akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile 5 günlük aranın ardından yeniden beyaza büründü. Bin 517 rakımlı dağın zirvesine doğru yer yer kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı görüldü.

Manisa’daki dağın adı nedir?

Spil Dağı Milli Parkı: (Manisa-Merkez) Spil Dağı 1969 yılında milli park ilan edilmiştir.

Spil Dağı Milli Parkında ne yapılır?

Spil Dağı‘nda Neler Yapılabilir? Spil Dağı Milli Parkı‘nda piknik yapabilir, kar tatili yapabilir, doğa yürüyüşü yapabilir, mantar toplayabilir, dinlenebilir, tarihi kalıntıları inceleyebilirsiniz.

Spil Dağı nasıl oluştu?

Orman ve açık alan olarak toplam 6860 hektarlık alanı kaplayan Spil Dağı Milli Parkı, 1995 yılında At Alanı Yaylası’nın bir bölümü “turizm merkezi” kurulması için ayrılmıştır. Milli parkın doğusunda 600 metre yükseklikte bulunan Sülüklü Göl kalkerlerin erimesiyle oluşmuştur.

Spilde ne yenir?

Spil Dağı Manisa sınırları içerisinde bulunduğundan, Manisa’nın meşhur yemeklerini eksiksiz tadabileceğiniz bir yer. Ve kuşkusuz ki, yöresel lezzetlerin başını Manisa Kebabı çekmekte. Soğan, domates, biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanan bu kebap tereyağlı pide ile birlikte sunulmaktadır.

Spil Dağı’na çıkmak yasak mı?

Dünkü kar yağışı sonrası beyaza bürünen 1517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’na çıkmak isteyen vatandaşlar jandarma uygulamasına takıldı. Milli parkın girişinde ve içindeki yollarda uygulama gerçekleştiren ekipler, kısıtlama ihlali yapan vatandaşları uyararak cezai işlem uyguladı.

Spil açık mı?

Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Mustafa Kandırmış, altyapı çalışmaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir kapalı olan Spil Dağı Milli Parkı piknik alanının günübirlik ziyarete açıldığını belirterek, “Bungalow tipi evler, tadilat ve yenilenme çalışmaları ardından ziyaretçilere açılacaktır” dedi.

Yunt Dağı hangi bölgede?

Yunt Dağları İzmir ve Manisa illeri sınırları içinde kalır. Kuzeyinde Bakırçay Nehri ve Ova’sı yer alır. Doğuda Gediz ırmağının suladığı Manisa Ovasına uzanır.

Manisa Hangi Dağın Eteğinde?

Spil Dağı‘nın eteklerine kurulu olan Manisa, geçmiş dönemde Magnesia veya Magnesia ad Sipylum olarak bilinirmiş. Ege bölgesi’nin ikinci büyük şehri olan Manisa, Gediz Ovası’nın da verimli topraklarına sahip.

Spil Dağı piknik alanı açık mı?

Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Mustafa Kandırmış, altyapı çalışmaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir kapalı olan Spil Dağı Milli Parkı piknik alanının günübirlik ziyarete açıldığını belirterek, “Bungalow tipi evler, tadilat ve yenilenme çalışmaları ardından ziyaretçilere açılacaktır” dedi.

Spil Dağı Milli Parkı nasıl oluşmuştur?

Spil Dağı Milli Parkı – Manisa. … Orman ve açık alan olarak toplam 6860 hektarlık alanı kaplayan Spil Dağı Milli Parkı, 1995 yılında At Alanı Yaylası’nın bir bölümü “turizm merkezi” kurulması için ayrılmıştır. Milli parkın doğusunda 600 metre yükseklikte bulunan Sülüklü Göl kalkerlerin erimesiyle oluşmuştur.

Spil Dağı’nın yüksekliği kaç metre?

1.513 mSpil Dağı / Yükseklik

Spile nasıl çıkılır?

Spil Dağı Milli Parkına, ulaşım araçlarıyla gidebilmek mümkündür. Şehir merkezinden yaklaşık 50 dakikalık uzakta olan bu yere, Manisa üzerinden 25 kilometreden, İzmir üzerinden ise 50 kilometreden ulaşılabilmektedir. Toplu taşıma araçlarının giremediği milli parka, ulaşım özel araçlar üzerinden yapılabilmektedir.