Şüreka ne demek TDK?

Şüreka kelime anlamı nedir?

ç. a. (şürekâ:) esk. 1. Ortaklar, şerikler. 2. mec. Yandaşlar, taraftarlar, destekçiler.

Şerik olarak ne demek?

Suçun icrasına iştirak etmekle birlikte, işlenişine bulunduğu katkının niteliği gereği kanuni tanımdaki fiili gerçekleştirmeyen diğer suç ortaklarına “şerik” denilmekte olup, 5237 sayılı TCK’nda şeriklik, azmettirme ve yardım etme olarak iki farklı şekilde düzenlenmiştir.

Şükela ne demek anlamı TDK?

Türk Dil Kurumu bu kelime ile alakalı olarak herhangi bir açıklamaya yer vermemiştir. Şahane olmuş, iyi olmuş, gayet güzel anlamlarına gelen bir kelimedir.

Muhtıra ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde, kelime anlamı olarak bir şeyi hatırlatma veya uyarma amacıyla yazılan yazı ifadesi yer almaktadır. Siyasetteki kullanımı ise herhangi siyasi bir konuda bir kişi veya kişilerce, bir başka kişi veya kişilerin uyarılması şeklindedir. Bu yönüyle muhtıra, diplomatik notaya da benzemektedir.

Cibilliyet ne anlama gelir?

Cibilliyet kelimesi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Cibilliyet kelimesi, yaratılıştan gelen huy ve karakter manalarında kullanılmaktadır. Genel olarak cibilliyetsiz şeklindeki kullanımı ile bilinmekte olan kelime ise yaratılışı kötü manasına gelmektedir.

Sittin sene ne anlama gelir?

Sittin sene 60 yıl olarak ifade edilen ve kulağa yatkın olması nedeniyle kullanılan bir kelimedir.

Arapcada Şura ne demek?

Şura ismi dilimize Arapçadan gelen bir isimdir. … Şura ismi Kuran’da geçen bir isim olduğu için temelde 2 farklı anlama sahiptir. Şura İsminin Anlamı İlk anlamı; büyük bir divan ya da meclis anlamına gelmektedir.

Leh ne demek?

Leh, sıkça kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Arapçadan dilimize geçmiş olan Leh kelimesinin anlamı aleyh karşıtı, bir şeyden yana olma, bir kişiden yana olma anlamlarında kullanılmaktadır.

Içtima hükmü nedir?

(1) İşlediği bir fiil ile birden fazla farklı suçun oluşmasına sebebiyet veren kişi, bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezalandırılır.

Şükela Tümü Bugün ne demek?

Bir fikir belirtme platformu olan Ekşi Sözlük’te kullanılmaya başlanan şükela kelimesi; çok iyi, hoş ve şahane anlamlarına gelmektedir.

Ekşi Sözlük şukela nedir?

bir entryi beğendiğine dair yüceltme butonu.

Borç muhtırası ne demek?

1- İİK’da bakiye borç muhtırası diye bir kavram yoktur. Ancak uygulamada sizin somut olaydaki gibi kısmen ödeme halinde bakiye borcun borçluya bildirimini amaçlı bir müzekkere borçluya gönderilmektedir.

Darbe muhtırası nedir?

Türkiye Hükûmetinin istifaya zorlandığı askerî müdahaledir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emir-komuta zinciri içerisinde yapılmış ilk askerî müdahaledir. 12 Mart Süreci ile Türkiye’de artmakta olan ve ordu içerisinde de tesiri olan sol-sosyalist hareketler ve cuntalar hedef alınmıştır.

Cinsiyet Cibiliyet ne demek?

TDK’ye göre cibilliyet kelimesi ise şu anlama gelmektedir: (huy ve ahlâk bakımından) Yaradılış, maya. 1. isim Nitelik. 2. isim Asıl, soy sop.

Tiniyetsiz ne?

“karaktersiz, kişiliksiz, seciyesiz, şerefini takatini sktimin insanı” demek manasında… tiyniyetsiz olarak bildigim bir kelime(sifat) amma anlasildi ki agzinda yavsatarak soyleme metodu sebebiyle ben senelerce oyle duymusum.tiyniyetsiz hasan adli hikayesini yazan mehmet cagcag da oyle duymus.