Orgeneral Ismail Metin Temel Kimdir?

Zekai Aksakallı neden emekli edildi?

Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.”

Ismail metin temel emekli oldu mu?

2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Orgeneral İsmail Metin Temel emekliye sevk edildi. Yüksek Askeri Şûra’da 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Metin Temel kaç yaşında?

64 yaşında (12 Mart 1958)İsmail Metin Temel / Yaş

Ismail Metin Fırat nerelidir?

İsmail Metin Temel, 1958 yılında Bayburt’un Taht köyünde doğmuştur. Gençlik yıllarında ailesiyle birlikte Adana’ya yerleşen İsmail Metin Temel eğitimini burada tamamladı. Kuleli askeri lisesinden sonra Harp Okulundan mezun oldu.

Zekai Aksakallı ne zaman emekli oldu?

Darbe girişimi sonrası Kolordu Komutanı olarak atandı. 23 Temmuz 2020’deki Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında rütbe bekleme süresini doldurarak kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edildi.

Zekai Aksakallı şu an ne yapıyor?

Asker
Subay
Zekai Aksakallı/Meslekleri

Ismail metin temel ne zaman emekli oldu?

31 Aralık 2018’de 2. Ordu Komutanlığı görevinden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevine atandı. 2020’de kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Ismail metin temel şimdi ne yapıyor?

Ordu Komutanı olarak görev alan İsmail Metin Temel, YAŞ toplantısı sonrası orgeneralliğe terfi etmişti. 23 Temmuz 2020’de alınan yeni YAŞ kararı ile de kadrosuzluk nedeniyle emekliliğe sevk edildi.

Ismail metin temel eşi kim?

Ferhan Temelİsmail Metin Temel / Eşi

Ismail metin temel Kimdir Nereli?

Yaşamı ve askerî kariyeri. 12 Mart 1958 tarihinde Adana’da doğdu. 1979 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu.

Ege Ordu Komutanı Ali Sivri kimdir nerelidir?

Ali Sivri

Ali Sivri TOP.1981-72
Doğum 10 Eylül 1961 Osmancık, Çorum, Türkiye
Bağlılığı Türkiye
Branşı Türk Kara Kuvvetleri
Hizmet yılları 1981-

Zekai Aksakallı Paşa emekli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığında gerçekleştirilen Şura toplantısının ardından alınan kararları imzaladı. YAŞ kararları kapsamında, Orgeneral Metin Temel ile 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Zekai Aksakallı emekli oldu mu?

Darbe girişimi sonrası Kolordu Komutanı olarak atandı. 23 Temmuz 2020’deki Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında rütbe bekleme süresini doldurarak kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edildi.

Zekai Aksakallı hangi göreve atandı?

24 Ağustos 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu öncülüğünde Suriye’nin Cerablus ve el-Bab kasabasının Irak ve Şam İslam Devleti’nden geri alınması için düzenlenen Fırat Kalkanı Operasyonu’nun komutanlığını yaptı. 20 Ağustos 2017 tarihinde 2. Kolordu komutanı olarak atandı.

Zekai Aksakallı darbeci mi?

Zekai Aksakallı (25 Aralık 1961) Türk asker. Eski Özel Kuvvetler Komutanı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında koruma astsubayı Ömer Halisdemir’e verdiği emirle Özel Kuvvetler Komutanlığının darbecilerin eline geçmesini önledi.