Rekürrens ne demek tıp?

Rekürrens nedir ne demek?

(tıp) tam remisyonda iken iki aydan uzun süre iyilik hali devam edip sonra belirtilerin başlamasıdır. tümör dokusu tümüyle yok edildikten bir süre sonra tekrar ortaya çıkmasıdır.

Rekürans ne demek?

Hastalık belirtilerinin, geçişini takiben yeniden başlaması. hastalığın nüksetmesi. nüks. recurrence.

Rekürrens riski ne demek?

Rekürrens: hastalık tamamen iyileştikten (kür olduktan) sonra tekrarlama (geç tekrar). Çoğunlukla hematolojik kanserlerde.

Rekürrens takibi nedir?

Tanım olarak başlangıç tedavisi sonrası 1 yıl hastalıksız dönemin ardından yapısal veya biyokimyasal hastalık tespit edilmesi gerçek “rekürrens” olarak tanımlanır. Biyokimyasal hastalık serum tiroglobulin (Tg) düzeylerinde artış veya Tg antikorlarının sonradan pozitifleşmesi şeklinde olabilir.

Ayrık ne demek Matematik?

Ayrık matematik veya bazen kullanılan diğer adıyla sonlu matematik, matematiğin ayrık yapılarıyla ilgilenen süreklilik içermeyen konularını kapsayan matematik dalıdır. Ayrık matematik son yıllarda bilgisayar mühendisliği uygulamalarındaki kullanımı nedeniyle ünlenmiştir. Bilgisayar biliminin temelidir.

Lokal rekürrens ne demek?

Göğüs duvarında ciltte, cilt altı yağ dokusunda veya kaslarda, eğer aksiller diseksiyon yapılmışsa aksillada olan nükslere lokal nüks denilmektedir. Nükslerin çoğu skar dokusunda veya cilt flepleri altında görülmektedir. Tümörün lenf bezi tutulumu ve lenf bezi dışı yayılım lokal nükste en önemli risk faktörleridir[1].

Rezidü rekürrens nedir?

Klinik pratikte tespit edilen nodal hastalığın önemli ölçüde rezidüel hastalık olduğu kabul edilir. Tanım olarak başlangıç tedavisi sonrası 1 yıl hastalıksız dönemin ardından yapısal veya biyokimyasal hastalık tespit edilmesi gerçek “rekürrens” olarak tanımlanır.

Metastaz biyoloji nedir?

Metastaz; belirli bir dokuda gelişen tümör dokusuna ait hücrelerin çeşitli süreçler sonucunda kendisine en yakın damar dolaşımına geçerek bulunduğu bölgeden farklı bir vücut dokusuna ulaşması ve burada gelişimini sürdürmesidir.

Ayrık sayı nedir?

TANIM: İki olayın ortak çıktıları yoksa bu olaylara ayrık olaylar denir. ayrıktır. Çünkü tek sayı gelme olayındaki çıktılar (1, 3 ve 5); ve çift sayı gelme olayındaki çıktılar (2, 4 ve 6) arasında ortak bir çıktı yoktur.

Ayrık Yapılar dersi nedir?

Ayrık yapılar dersi matematik bölümlerindeki soyut matematik dersinin daha zayıf halidir denilebilir. Ama bununla birlikte soyut matematik dersi içeriğinde bulunmayan birçok kavram da bu dersin önemli konuları arasındadır. Bilgisayar Mühendisliği ve bağlantılı bölümler için ayrık yapılar dersi oldukça önemlidir.

Lokal yayılım ne demek?

1- Lokal yayılma: Bu da iki şekilde olur: a) Pankreasın kendi içinde yayılması: Bu durum pankreas başında gelişen bir tümörün zamanla pankreas gövde ve kuyruk kısmına yayılması ile olur. Şayet tümör evvela pankreas gövdesinde başlamış ise buradan zamanla pankreas başına ve kuyruğa yayılması her zaman mümkündür.

En tehlikeli kanser türü nedir?

Akciğer kanseri en tehlikeli kanser türleri arasında zirvede yer almaktadır. Akciğerde ki hava keseciklerin kanserleşmesi ile başlayan bu kanser türü kişinin hayatını önemli ölçüde tehdit eder. Özellikle sigara kullanımı birincil olarak akciğer kanserinin sebebidir.

Rezidü olmak ne demek?

Kalan, artan. ( Örn. Rezidüel İdrar; İdrar yapıldıktan sonra çıkartılamıyarak geride kalan idrar.) Residual.

Rezidü ne demek tıp?

Kalan, artan. ( Örn. Rezidüel İdrar; İdrar yapıldıktan sonra çıkartılamıyarak geride kalan idrar.) Artık, bakiye.

Metastaz yapmış kanser iyileşir mi?

Bazı durumlarda metastaz yapmış kanserler iyileşebilir, ancak sıklıkla metastaz tedavisi hastalığı yavaşlatmak ve belirtileri azaltmak amacındadır. Bu şekilde belirli kanser türlerinde metastazlar ile aylarca, ya da yıllarca yaşamak mümkündür.