Kayseri Tomarza Neyi Meşhur?

Tomarza adı nereden geliyor?

Bu Ermeni kabilelerinde en büyüklerinden biri olan ve 1500 kişiden oluştuğu tahmin edilen “Thomas” kabilesinin bugünkü Tomarza‘nın bulunduğu bölgeye yerleştiği ve Tomarza adının da buradan geldiği iddia edilmektedir.

Tomarza ne zaman kuruldu?

Tomarza İç Anadolu Bölgesinin Orta Kızılırmak bölümünde yer alan Kayseri İlinin sınırları içindedir. Doğuda Pınarbaşı ve Sarız, batıda Develi, kuzeyde Talas ve Bünyan, güneyde Adana İli Tufanbeyli İlçesi ile çevrilidir.1953 yılında ilçe olmuştur. İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği 1397 metredir.

Tomarzada kaç köy var?

Nüfus. Tomarza‘ya bağlı 1 belediye, 46 köy vardır.

Tomarza nın anlamı nedir?

Tomarza Sözlük Anlamları Kayseri iline bağlı ilçelerden biri.

Kayseri Tomarza hangi Türk boyundan?

133 cemaatle (oymak) Danişmentli Türkmenleri, 3076 hane sayısıyla Kayseri bölgesindeki ikinci büyük topluluktur. Danişmentliler daha ziyade Bünyan, Talas, Tomarza ve İncesu bölgesinde gözüküyorlar.

Kelgin neresi?

Kelgin İç Anadolu bölgesinde yer almakta olup, Kayseri iline bağlıdır. Kelgin bağlı olduğu Kayseri iline 31 kilometre mesafe uzaklıktadır.Kelgin haritası konumu 38.4857 enlem ve 35.6773 boylam olarak haritada gösterilmektedir.

Tomarzanın rakımı kaç?

1.330 mTomarza / Rakım

Talasta kaç mahalle var?

Talas ilçesinde toplam 33 mahalle bulundu.

Yahyalının kaç köyü var?

İlçe merkezi 12 mahalleden ibaret olup, 28 köyü ve 3 mezrası bulunmaktadır.

Felahiye hangi boydan?

24 boylardan biri olan Bozokların Yıldızhan Oğulları’na bağlı Karkın boyundan geldiği sanılmaktadır.

Kayseri Hisarcık hangi boydan?

Bugün Hisarcık beldemizde oturanların ifadelerinden anladığıma göre, Bahadır Hacılı cemaati Hisarcık‘ta meskundur. Bu oymak, Oğuzların Bayat boyuna mensuptur. Oymak adını boy beyi Ömer v.i. Bahadır Hacı’dan almıştır.

Alakusak köyü nerede?

(Kelgin – Alakuşak Köyü)Hakkında araştırmamız. Köyümüz, Kayseri İli Tomarza İlçesine bağlı olup Nüfusu 2650, ilçeye 15 km ilmerkezine ise 65 km uzaklıkta olan genellikle tarım ve hayvancılıkla uğraş veren bir sosyal yaşantıya sahiptir.

Sarız Rakım kaç?

İlçe toprakları dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. İlçenin batısı Tahtalı Dağları, doğusu Binboğa Dağları, kuzeyi ise Soğanlı, Koçdağı ve Masat Dağları ile çevrilidir. İlçenin rakımı 1560 metredir.

Kayseride kaç tane mahalle var?

Kayseri’nin mahalleleri, Kayseri ilinin 16 ilçesinde toplam 714 mahalleden oluşmaktadır. İlçe ve beldelerine göre sıralanan mahallelerin adları aşağıda listelenmektedir.

Talas hangi ile bağlı?

Coğrafi Yapısı İlçe, Kayseri’nin güneydoğusunda ve İl merkezine 7 km. mesafede Erciyes Dağı’nın eteğinde yer alır. Batısında Hacılar ilçeleri ile komşudur.