OS Vomer ne demek?

Vomer ne demek Latince?

Vomer terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. … Vomer teriminin tıbbi anlamı; n. Sapankemik.

Vomer tek kemik mi?

Vomer (Sapan kemiği) Vomer, burun bölmesinin arka alt kısmını yapan tek kemiktir. Sfenoid kemik, maksilla, palatinum kemik ve etmoid kemik arasındadır. Mandibulae (Alt çene kemiği) Mandibulae, yüz iskeletinin en büyük ve en sağlam kemiğidir. Kafatası iskeletinin ise tek hareketli kemiğidir.

Palatin kemik ne demek?

Çift olan kafatası kemiklerinden olan damak kemiği os palatinum, üst çene kemiğinin arkasında ve temel kemiğin os sphenoidale nin altında yer alır. Göz çukuru, burun boşluğu, fossa pterygopalatina ve ağız boşluğunun oluşturulmasını sağlayan bu kemiğin iki laminası vardır.

Sapan kemiği nasıl kemik?

Vomer (sapan kemiği) : Burun boşluklarını birbirinden ayıran kemiğin arka ve alt parçasını yapan, ince dikdörtgen şeklindeki kemiktir. Omurga beş bölümde incelenir. Boyun bölgesi (servikal) omurlar : Boyun bölgesi 7 omurdan meydana gelmiştir. Göğüs (torasik) omurlar : Göğüs omurları 12 tanedir.

Maxilla ne demek tıp?

Üst çene kemiği, maksilla veya maxilla, iskeletin yüz bölümünde Altçene kemiğinden sonraki en büyük alanı kaplayan ve çift olan bu kemik, göz çukuru, burun boşluğu ve ağız boşluğu gibi boşlukların meydana gelmesine yardım eder.

Lacrimale ne demek?

Lakrimal kemik (os lacrimale) veya gözyaşı kemiği, göz boşluğunun iç yan duvarının küçük bir kısmını yapar ve çifttir.Os frontale alın kemiğinin altında, üst çene kemiğinin processus frontalis’inin arkasında ve os ethmoidale ‘nin önünde yer almaktadır. İnce ve dörtgen şeklindedir.

Köprücük kemiğiniz neresi oluyor?

Köprücük kemiği (Latince clavicula), insan anatomisindeki sternum ile kürek kemiği arasında köprü görevi gören yetişkin bir insanda ortalama 15 cm boyundaki bir uzun kemiktir. Anatomik pozisyondayken yatay olarak bulunan tek uzun kemiktir.

Kafa arkasındaki kemik nedir?

Latince adı “occipital torus” olan, oksipital topuz ya da neandertal topuzu olarak isimlendirilen bu kemik; kafatası alt sırt bölgesinde bulunan kıvrımlı bir kemiktir. Kafatasını oluşturan yani beyin, sinir ve kas dokusunu korumakla görevli ana kemiklerden bir tanesidir.

Leğen kemiği kısa kemik mi?

Kalça bölümünde bulunan ve çift kemik olan kalça kemikleri yassı kemikler olarak kabul ediliyor.

Sapan kemiği hangi kemik çeşididir?

Vomer (Sapan kemiği) Vomer, burun bölmesinin arka alt kısmını yapan tek kemiktir. Sfenoid kemik, maksilla, palatinum kemik ve etmoid kemik arasındadır.

Susamsı kemik nedir?

Susamsı kemik (Latince: os sesamoideum) eklemlerin yakınında bulunan ve genellikle tendonların içine gömülü olan küçük kemiklerdir. Diz kapağı susamsı bir kemiktir.

Maxilla kimlerle eklem yapar?

Maxilla, temporal ve frontal kemiklerle eklem yapar. Arka kısmındaki proc. temporalis’i ile temporal kemiğin proc. zygomaticus’u ile birleşerek arcus zygomaticus’u oluşturur.

Sol maxilla ne demek?

(L.): Üst çeneyi oluşturan iki kemik (sağ maxilla ve sol maxilla)’ten her biri; üst çene kemiği; maksilla.

Processus ne demek Anatomi?

processus; esk.t. istitâle) gözelerde veya yumuşak dokularda ana gövdeden ayrılan dar ve uzun eklenti.

Meatus ne demek tıp?

Meatus teriminin tıbbi anlamı; n. Kanal yol, kısa yol veya yolağzı, mea.