Şeffaf olmak ne demek?

Şeffaf ilişki ne demek?

Güvende hissettiren ve işlevsel olan bir ilişkide, çiftler birbirine karşı tamamen şeffaftır. Sır saklamak için çok iş ve stres gerekir. Birbirinizle tam şeffaf olmayı kabul ettiğinizde, endişelenecek çok daha az şeyiniz olacaktır. Eğer bu fikre karşı dirençliyseniz, nedenini kendinize sorun.

Şeffaf konuşmak nedir?

düşünmeden konuşmayı, düşünüp susmayı.

Şeffaf adam ne demek?

kendisi ile ilgili her turlu bilginin herkes tarafından bilindigi ve artık kendine ait ozel bir anı yada mahremiyeti kalmamı$ insanları tanımlamak icin kullanılan ifadedir..

Sahici ol ne demek?

Sahici olmak, insanın düşüncelerini, duygularını, tarafını; şüphelerini, korkularını, endişelerini dile getirmesi, kendisini açıkça ortaya koyması, olduğu gibi davranmasıdır. Sahici bir insan, kendisinden daha güçlü, daha zengin, daha ünlü, daha görgülü insanlar karşısında da kendisi gibi olur.

Şeffaf madde ne demek?

Saydam madde, üzerindeki resim ve şekillerin görülebildiği ve ışığı geçirebilen şeffaf bir görüntüye sahip olan her türlü maddeye denmektedir. En çok kullanılan saydam maddelerden biri cam olmaktadır.

Transparan ne d3mek?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit temel olarak transparan kelimesi, ‘Şeffaf’ sözcüğü kapsamında ifade ediliyor. Genelde kıyafetleri iç kısmı, diğer bir ifadeyle yani vücut görüldüğü vakit transparan kelimesi kullanılır.

Durudur ne demek?

Duru sözlük anlamı olarak, saf, berrak, temiz, bulutsuz gökyüzü, bulanık olmayan, pürüzsüz ten, karışık olmayan dil anlamlarına gelmektedir. İsim anlamı ile duru, temiz olan, berrak, saf anlamlarında kullanılmaktadır.

Üretim ne demek sözlük anlamı kısaca?

Üretim; insan ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmetlerin miktarını ya da faydalarını artırmaya yönelik çabalar olarak tanımlanabilir. Bu sebeple üretim, imalat kavramından ayrılır; zira imalat, üretimden farklı olarak sadece bir malın sayısını ya da faydasını arttırma çabasıdır.

Şeffaf bir şey ne demek?

1-)Saydam, Işığa mani olmayan, ışık geçiren parlak cisim. Saydam, transparan, ışığa meni olmayan, ışığı geçiren madde, saydam, 2-)Saydam.

Iletişimde şeffaflık nedir?

İletişimde, diyalog ne kadar şeffaf ve net olursa, iletişimin kalitesi de o kadar yüksek olur. Şeffaflık, kurulan iletişimin de amacına çok daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlar. İletişimde şeffaflığın olmazsa olmaz unsuru karşılıklı güvendir. İki kişinin arasında bir güven oluşmasının temeli ise şeffaflıktan geçer.

Şeffaf insan nasıl olur?

Aslında yalanla dolanla işi olmayan, düşündüğünü açıkça söyleyen, samimi, saf, dürüst ve açık sözlü insanlar oldukça şeffaf sayılır.

Şeffaf nedir sözlük anlamı kısaca?

Şeffaf sözlükte anlamı nedir? 1-)Saydam, Işığa mani olmayan, ışık geçiren parlak cisim. Saydam, transparan, ışığa meni olmayan, ışığı geçiren madde, saydam, 2-)Saydam.

Opak olmak ne demek?

Opak kelimesi; donuk, şeffaf ve mat olmayan manasında kullanılan bir kelime olarak ifade edilebilir. Opak kelimesi aynı zamanda da saydam kelimesinin tam zıttı olarak da bilinmektedir.

Sahici nin anlamı nedir?

SÂHİCİ sıf. (Yalancı kelimesine benzetilerek yapılmıştır) Gerçek, hakîkî, sahte olmayan: “Sâhici inci.” Ulviye’nin komşusunu böyle dinlemek merâkı, sâhici bir romanın nasıl geçtiğini görmek istemekten geliyordu (Ahmed Midhat Efendi).

Saydam ve şeffaf nedir?

Saydam veya Şeffaf: mecazi olarak iç bilgilerini dış gözlemcilerden gizlemeyen.