Üniversite mezunu askerde ne olur?

Üniversite mezunu askerde hangi Rutbe?

TSK, 4-6 yıllık eğitim veren üniversitelerin ihtiyaç duyduğu bölümlerinden mezun olanları, yapılacak seçme sınavı ve eğitimi müteakip sözleşmeli veya muvazzaf subay statüsünde teğmen olarak istihdam etmektedir.

Üniversite mezunları askerde ne olur?

MADDE 35 C- Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir. Askerlik tecil işlemlerinde öğrencinin önlisans / lisans programına kayıt yaptırmasından itibaren okulun azami süresi dikkate alınır.

2 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

2 yıllık üniversite mezunu astsubay olabilir mi?

Başvuru kılavuzunda sınıflara göre kaynak olarak belirlenen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden veya dört yıllık fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmak şartı aranmaktadır.

4 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

4 yıllık fakülte ya da yüksekokul mezunu olan ve askerliği yapmamış kişiler, belli kriterler doğrultusunda askerliğini asteğmen olarak yapabilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında yapılan sınav ile beraber başarı gösteren kişiler, asteğmen olarak askerlik görevini icra eder.

4 yıllık üniversite mezunu nasıl subay olur?

Muvazzaf subay olmak isteyen bireyler terhislerinin hemen ardından başvuruda bulunabiliyorlar. Ayrıca terhislerinin ardından da 4 yıllık lisans ya da yüksekokul mezunu olan bireyler, yaş sınırına takılmamak kaydıyla muvazzaf subaylık için başvuru gerçekleştirebiliyor.

Üniversite mezunları askere ne zaman gider?

Yükseköğretim kurumlarının Fakülte ve Yüksekokullarından lisans derecesi ile mezun olan yükümlülerin mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik yoklamalarını https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu üzerinden veya Askerlik Şubelerine gidip yaptırmak zorundadırlar.

2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapar?

Zorunlu askerlik süresi, mezun olduğu eğitim düzeyi fark etmeksizin Türkiye’de 6 ay olarak uygulanıyor.

2 yıllık üniversite mezunu asteğmen olabilir mi?

Asteğmen Olmak İçin Gerekenler Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.

Astsubay olmak için kaç yıl okunur?

Eğitim ve öğretim süresi önlisans düzeyinde 2 yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, astsubay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.

2 yıllık üniversite mezunu Teğmen olabilir mi?

Asteğmen olmak isteyen biri en az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmalıdır. 4 yıllık lisans eğitiminin yanı sıra 3 ve daha üzeri bir puana sahip olmak gerekmektedir. 4 yıllık bir fakülteden 3 ve üzeri bir puan ile mezun olmuş bir birey, asteğmenlik için başvuru yapabilmektedir.

4 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapıyor?

Zorunlu askerlik süresi, mezun olduğu eğitim düzeyi fark etmeksizin Türkiye’de 6 ay olarak uygulanıyor.

4 yıllık fakülte mezunları nasıl subay olur?

Artık tek tip askerlik olduğundan 4 yıllık üniversitelerden mezun olan adaylar teğmen olabiliyor. Şöyle ki, 4 yıllık üniversiteden mezun olan bir aday, asteğmen olarak askerlik yapabiliyor. Sonrasında terhis tarihine 1 ay kala teğmen rütbesine yükseliyor.

4 yıllık fakülte mezunları subay olabilir mi?

TBMM tarafından 2012 yılında kabul edilen kanun çerçevesinde 4 yıllık lisans ve yüksekokul mezunları subay ve astsubay olabiliyor. Lisans mezunu olan kadın ya da erkekler için 27 yaşından büyük olmamak şartı aranıyor. Lisansüstü eğitim mezunları için ise 32 yaşından büyük olmamak kaydıyla başvuru alınabiliyor.

Üniversite bitince askerlik kaç ay?

Türkiye’de 2019 yılından itibaren zorunlu askerlik hizmet süresi, eğitim farkına bakılmaksızın 6 ay olarak uygulanıyor. Üniversite olsun veya olmasın, 20 yaşına giren erkek 6 ay süreyle vatani görevini yerine getirmesi gerekiyor.