Rekonstrüksiyon tıpta ne demek?

Rekonstrüksiyon ne anlama gelir?

bir kentin tümünün, bir parçasının ya da bir yapının özgün biçimiyle yeniden kurulması; yeniden inşa etme.

Rekonstrüksiyon ne demek Diş?

Hastanın kendi dokularını kullanarak operatif yöntemlerle tedavi edilmesine „rekonstüksiyon‟ denir. Bazı defektler ise operatif yöntemlerle rekonstrükte edilmezler ya da çesitli sakıncalar nedeni ile bu yol tercih edilmez. Böyle durumlarda, defektin protetik yöntemlerle „rehabilite‟ edilmesi gerekir.

Rekonstrüksiyon nedir inşaat?

Rekonstrüksiyon (Yeniden yapım), mimarlıkta bir yapının kalıntıları ve diğer belgeler yardımıyla eski şeklinin belirlenerek yeniden yapılması işlemi. Restorasyonla yakından ilintili bir kavramdır.

Rekonstrüksiyon nedir coğrafya?

Rekonstrüksiyon: Rekonstrüksiyon, bir yapının, bir eserrin kalıntı ve bölümlerinin diğer belgeler yardımıyla eski biçiminin belirlenerek yeniden yapım işlemine denir.

Vajina rekonstrüksiyonu nedir?

Hangi İşlemler Uygulanır? Meme büyümesi; hormon tedavisi ile başlanan bu süreçte genellikle meme büyütme estetiği de uygulanmaktadır. Genital rekonstrüksiyon; klitoris, labia minör, vulva oluşturulması, üretranın kısaltılması, cinsel birleşmeye imkan sağlayacak şekilde vajina oluşturulması işlemleridir.

Reconstruction nedir tıp?

1- Sakatlık ya da şekil bozukluğu gösteren vücut kısmı veya organa yeniden normal durumunu ve şeklini kazandırma; yeniden oluşturma; rekonstrüksiyon.

Reconstruction ne demek tıp?

1- Sakatlık ya da şekil bozukluğu gösteren vücut kısmı veya organa yeniden normal durumunu ve şeklini kazandırma; yeniden oluşturma; rekonstrüksiyon.

Rekonstrüksiyon kim yapar?

Memenin tümör cerrahisini genel cerrahlar yaparken memenin yeniden yapım işlemini plastik cerrahlar yapmaktadır. Kanser teşhisinin konmasından itibaren rekonstrüksiyon tartışılmaya başlayabilir. İdeal olanı, genel cerrahın ve plastik cerrahın birlikte plan yapıp ameliyata girmeleridir.

Rekonstrüksiyon hangi durumlarda yapılır?

Rekonstrüksiyon; tümüyle yıkılmış, yok olmuş ya da çok büyük oranda harap olan bir anıtın ya da sitin temin edilen belgelere dayanılarak özel durumlarda yeniden yapılması işlemidir.

Rekondüksiyon nedir?

Bir cisim içinde, ısı ya da elektrik erkesinin ya da herhangi bir erke türünün özdecikten. özdeciğe aktarımı.

Vajinal estetiği kim yapar?

Vajina estetiği ameliyatları çoğunlukla bu konuda özel çalışan ve genital bölge anatomisini iyi bilen kadın doğum uzmanları yani jinekologlar tarafından yapılmaktadır.

Vajina daraltma ameliyatı neden yapılır?

Vajina daraltma neden yapılır? Vajina daraltma ameliyatı diğer adıyla vajinoplasti ameliyatı, vajinal yani normal yolla doğum gibi nedenlere bağlı olarak kadınlarda vajinanın gevşemesi sonucu cinsel ilişkide tatmin olamama problemi söz konusu olduğunda, vajinayı daraltma ve sıkılaştırmak için yapılan bir operasyondur.

Rezolüsyon ne demek tıp?

Patolojik bir sürecin şiddetinin azalması, hafiflemesi veya kısmen normale dönmesi.

Instabilite nedir tıp?

Instability teriminin tıbbi anlamı; n. Dayanıksızlık, kararsızlık, değişme.

Replasman nedir tip?

Bu nedenle hekimlikte bir endokrin organın hipofonksiyonunu veya bir hormonun eksikliğini zamanında saptayarak eksik hormonu yerine koymak (replasman tedavisi) önemlidir. Bu tedavi yöntemine replasman tedavisi denir.