Soğutma suyu nereden konur?

Soğutma sıvısı nereye konur?

Motorunuzda bulunan radyatör kapağını açarak doğru miktarda suyu ekleme ile soğutma suyunu kendiniz koyabilirsiniz. Genellikle hazne üzerinde uygun su seviyesini gösteren işaretler zaten mevcuttur.

Soğutma sıvısı ne koyulur?

İdeal bir soğutma suyu karışımı P antifriz ve P sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.

Motor suyuna normal su konur mu?

Motora yaz kış 1/3 oranında antifriz karışımlı saf su konur. Acil durumlarda saf su yerine normal su da konabilir fakat bu durum zamanla soğutma sistemi içinde kireçlenmeye sebep olur.

Araba motor suyuna ne konulur?

Antifriz, motor sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olmak üzere radyatörünüze (su ile birlikte) koyduğunuz renkli bir sıvıdır. Temel bileşeni suyun donma noktasını düşüren ve kaynama noktasını yükselten etilen glikoldur. Bu da, radyatörünüzdeki suyun donmasını, kaynamasını veya buharlaşmasını önlemeye yardımcı olur.

Soğutma sıvısı neden azalır?

Peki, neden eksilir, bu su nereye gidiyor? Antifirizin eksilme nedenleri nelerdir? Motor soğutma suyu iki ayrı şekilde eksilme yapar. Bunlardan birisi buharlaşma iken ne yazık ki bir diğeri ise sistem içinde her hangi bir yerde kaçak olması ve suyun buradan sızmasıdır.

Antifiriz yerine ne kullanılabilir?

Antfirizinizi bence değiştirin yeşil yerine kırmızı antfirizden kullanın derim.

Soğutma sıvısı nasıl konulur?

Motor Soğutma Suyu Ekleme Öncelikle radyatör kapağı açık tutulmalı ve bu süreçte 10 dakika boyunca araç çalıştırılmalıdır. Ardından kaloriferi sıcak konumuna getirmek ve açmak gerek. Bu bağlamda devir dayım ile beraber sıkışan hava çıkacaktır. Daha sonra özel olarak hazırlanmış motor soğutma suyu eklenmelidir.

Radyatör suyu nasıl soğutur?

Su pompasının hareket ettirdiği soğutma sıvısı (antifriz) motor bloğu boyunca hareket ederek yüksek ısının emilimini sağlıyor. Motoru yüksek sıcaklıkla terk eden soğutma sıvısı radyatör peteklerine döndüğünde arabanın ızgarasından içeriye alınan hava yardımıyla tekrar soğutuluyor.

Motor suyu seviyesi nasıl olmalı?

Motor soğutma suyu seviyesini kaputun altında bulunan deposunun üzerindeki seviye göstergesine bakarak kolayca anlaşılabilir ancak seviye okuma işlemi yapılırken motorun soğuk olması ve aracın düz bir zeminde durması gerekmektedir. Soğutma suyu seviyesi Min çizgisinin altına veya Max çizgisinin üzerinde olmamalıdır.

Motor suyu ile radyatör suyu aynı mı?

Radyatör; motor soğutma suyunu depo eder. Soğutma suyundaki ısının, suyun radyatör üzerindeki hareketi esnasında havaya geçmesini sağlar. Termostat; motorun soğutma sistemine yerleştirilen otomatik bir subaptır.

Motor suyu azalırsa ne olur?

Ancak motorun su eksiltmesi, normal bir durum değildir. Yani “motorun suyu eksilebilir” algısı yanlıştır. Araç motor suyu eksilirse bir sızıntı var demektir. Sızıntı varsa radyatörde çatlak, delik ya da aşınma olabilir veya radyatör kapağı contasında sorun olabilir.

Araç motor suyuna nasıl bakılır?

Motor soğutma suyu seviyesini kaputun altında bulunan deposunun üzerindeki seviye göstergesine bakarak kolayca anlaşılabilir ancak seviye okuma işlemi yapılırken motorun soğuk olması ve aracın düz bir zeminde durması gerekmektedir. Soğutma suyu seviyesi Min çizgisinin altına veya Max çizgisinin üzerinde olmamalıdır.

Genleşme kabı neden su eksiltir?

Motorun içindeki sıcaklık donma noktasına geldiği zaman bloğun çatlamaması için suyun dışarı atılmasını sağlayan tapalar zaman içinde sorun çıkarır ve aracın genleşme kabı su eksiltmesine sebep olur.

Motor suyu ne zaman eksilir?

Motor suyun eksilmesinin bir ya da birden fazla sebebi bulunabilmektedir. Suyun yer aldığı motor elemanlarında meydana gelen kaçaklar, yüksek hararet, hazneden suyun taşması, contanın eskimesi sonucu kaçak yapması ya da komple yanması gibi nedenler sonucunda motor suyu eksilmektedir.

Antifiriz yerine su koysam ne olur?

Saf antifriz kışın sorun olur. Saf antifrize su kattıkça daha yüksek soğuklara dayanır. Saf antifriz -10 ise su katılınca -30 u bile geçiyor donma derecesi. En iyisi sanayide soğutma suyunuzun derecesini ölçtürmek ve ona göre suantifriz koymak gerekir.