Üniversite diploması askerde ne olur?

Üniversite mezunları askerlikte hangi rütbe?

TSK, 4-6 yıllık eğitim veren üniversitelerin ihtiyaç duyduğu bölümlerinden mezun olanları, yapılacak seçme sınavı ve eğitimi müteakip sözleşmeli veya muvazzaf subay statüsünde teğmen olarak istihdam etmektedir.

2 yil üniversite bitiren askerde ne olur?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Üni mezunu askerlik kaç ay?

Türkiye’de 2019 yılından itibaren zorunlu askerlik hizmet süresi, eğitim farkına bakılmaksızın 6 ay olarak uygulanıyor. Üniversite olsun veya olmasın, 20 yaşına giren erkek 6 ay süreyle vatani görevini yerine getirmesi gerekiyor.

Üniversite mezunu er olur mu?

Eğer en az 4 yıllık lisans mezunu iseniz, başvuru sırasında, erbaş/er, yedek astsubay ve yedek subay tercihlerinden istediğinizi seçeceksiniz. Eğer 2 veya 3 yıllık meslek yüksek okulu mezunu iseniz, erbaş/er veya yedek astsubay tercihlerinden birini ya da ikisini seçeceksiniz.

4 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

4 yıllık fakülte ya da yüksekokul mezunu olan ve askerliği yapmamış kişiler, belli kriterler doğrultusunda askerliğini asteğmen olarak yapabilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında yapılan sınav ile beraber başarı gösteren kişiler, asteğmen olarak askerlik görevini icra eder.

Üniversite mezunları askere ne zaman gider?

Yükseköğretim kurumlarının Fakülte ve Yüksekokullarından lisans derecesi ile mezun olan yükümlülerin mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik yoklamalarını https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu üzerinden veya Askerlik Şubelerine gidip yaptırmak zorundadırlar.

2 yıllık üniversite mezunu astsubay olabilir mi?

3-)Muvazzaf astsubaylık başvurusunda öğrenim şartı nedir? Başvuru kılavuzunda sınıflara göre kaynak olarak belirlenen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden veya dört yıllık fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmak şartı aranmaktadır.

2 yıllık üniversite mezunu asteğmen olabilir mi?

Asteğmen Olmak İçin Gerekenler Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.

6 ay askerlikte para alınıyor mu?

Normal 6 aylık askerlik görevini tamamlayanlar, görevlerini 6 ay daha uzatırlarsa toplamda en az 16 bin 722 lira ödeme alabiliyor. Sınır bölgelerde görev yapanlarda bu tutar en az 24 bin 924 liraya çıkıyor.

Üniversite okuyan askere ne zaman gider?

MADDE 35 C- Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir. Askerlik tecil işlemleri öğrencinin önlisans / lisans programına kayıt yaptırmasından itibaren okulun azami süresi dikkate alınır.

4 yıllık üniversite mezunu nasıl subay olur?

Muvazzaf subay olmak isteyen bireyler terhislerinin hemen ardından başvuruda bulunabiliyorlar. Ayrıca terhislerinin ardından da 4 yıllık lisans ya da yüksekokul mezunu olan bireyler, yaş sınırına takılmamak kaydıyla muvazzaf subaylık için başvuru gerçekleştirebiliyor.

Asteğmenler ne iş yapar?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev alan asteğmen; takım komutanı, batarya ya da adestim subayı olarak çalışır. Akademik ya da teknik bilgileri doğrultusunda orduya fayda sağlamaları amacıyla görevlendirilen asteğmenler ülkemizin mevcut askeri sisteminde teğmen ile kıdemli başçavuş arasında yer alır.

Üniversite bittikten sonra askerlik şubeye gitmek gerekir mi?

üniversite mezunları için mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içerisinde yapılması gereken işlem. daha önce hiç işlem yaptırmadıysanız, nüfusa kayıtlı olduğunuz ilçenin askerlik şubesine, işlem yaptırdıysanız da işlem yaptırdığınız şubeye gitmeniz lazım (dosyanız orada oluyor çünkü).

Üniversite bittikten sonra kaç yıl tecil hakkı var?

Üniversite mezunları için askerlik tecil ettirme süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Yüksek lisans, doktora öğrencileri ya da mesleki tecrübe kazanmak için bir yerde staj görenler üst yaş sınırı 35’i geçmeyecek şekilde askerliklerini 1 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Astsubay olmak için kaç yıl okunur?

Eğitim ve öğretim süresi önlisans düzeyinde 2 yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, astsubay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.