Gölgenin en eş anlamlısı nedir?

Uçurumun eş anlamlısı nedir 3 harfli?

Uçurum kelimesi Türkçede çok sık kullanılan yaygın sözcüklerden biridir. TDK’ya göre bu kelimenin eş anlamlısı olarak karşımıza ‘yamaç’ çıkıyor.

Uçurumun eş anlamı nedir?

Uçurum kelimesinin eş anlamlısı olan kelime yamaç olarak bilinmektedir. Uçurum kelimesinin diğer eş anlamlısı olan kelimeler ise yar, sarp kayalık, yalpak kelimeleri uçurum kelimesine eş anlamlısı olan kelimelerdir.

Utangaç eş anlamlısı nedir 5 harfli?

1- Muhteriz: İhtiraz çekinmek ve uzak durmak anlamına gelirken, muhteriz kelimesi de utangaç demektir.

Neşeli eş anlamlısı nedir 3 harfli?

TDK’ya göre ise bu kelimenin eş anlamlısı olarak, ‘sevinçli’ sözcüğü karşımıza çıkıyor. Neşeli Eş Anlamlısı Nedir? Neşeli kelimesi için eş anlamlı olarak sevinçli sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Kenarın eş anlamlısı nedir 4 harfli?

TDK üzerinden ele alındığında kenar kelimesinin eş anlamlısı olarak, ‘yan’ sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Siyah ile kara eş anlamlı mıdır?

Kara sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler arazi, esmer, kötü, siyah, tarla, toprak, uğursuz ve ülke sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Gölge kelimesinin eş anlamlısı nedir 4 harfli?

Gölge kelimesinin eş anlamlısı röfle kelimesidir.

Mutlu kelimesinin eş anlamlısı nedir 5 harfli?

Mutlunun eş anlamlısı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu açısından mutlu kelimesinin eş anlamlısı ‘neşeli’ olarak karşımıza çıkıyor.

Mutlu kelimesinin eş anlamı nedir?

Özellikle mutluluk kelimesinin eş anlamlısı sözler ile bu duyguyu tarif edelim. mutluluk kelimesinin eş anlamlısı şunlardır: Berhudar. bahtiyar.

Neşe eş anlamlı mı?

Neşe kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler sevinç ve mutluluk kelimeleridir.

Neşenin eş anlamlı kelimesi nedir?

Neşenin eş anlamlısı olan sözcükler sevinç ve mutluluk sözcükleri olarak kabul ediliyor. Bunun yanı sıra sevinç ve mutluluk kelimeleri neşe kelimesini tam anlamı ile karşılamaktadır.

Kenar kelimesi eş anlamlısı nedir?

Kenar kelimesinin eş anlamlı olan kelimesi ise yan olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kenar kelimesinin kıyı kelimesi ile de eş anlamlı olduğunu söylemek mümkündür. Eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilmektedir.

Kenar kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda kenar kelimesinin eş anlamlısı da yine geniş bir yelpazede kullanılan önemli sözcüklerden biridir. Peki kenar eş anlamlısı nedir? Kenar kelimesinin eş anlamı olan sözcükler. TDK üzerinden ele alındığında kenar kelimesinin eş anlamlısı olarak, ‘yan’ sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Siyah eş anlamı nedir?

Geniş anlamlara yorulabilen siyah sözcüğünün en çok bilinen eş anlamlısı kara sözcüğüdür.

Siyahın eş zıt anlamı nedir?

SİYAH KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI Türk Dil Kurumu (TDK) resmi sitesinde bu kelimenin anlamını açıklarken “Kara (II), ak, beyaz karşıtı ” ifadesini kullanmıştır. Siyah kelimesinin karşıtını ifade eden yani zıt anlamlısı “Beyaz ve Ak” kelimeleridir. Bu kelime ise Ak, kara, siyah karşıtı şeklinde açıklamıştır.